Valto B1 kampioen!

Valto B1 – Maassluis B1
Zaterdag 5 oktober, de kampioenswedstrijd van de B1. Een prima weertje was het: beetje zon, geen regen en geen wind. Dat was maar mooi meegenomen, want dit seizoen hebben we wel erger gekend. Het vak dat in de aanval begon waren: Rick, Thijs, Esmee en Femke. Het verdedigende vak bestond uit: Simon, Ruben, Daphne en Vera. Reserve waren: Lisanne, (helaas geblesseerd) Julia (haar eigen wedstrijd missend om bij ons reserve te staan) en Michael.

Al inschietend stroomde het publiek van zowel Valto als Maassluis toe en zodra het fluitsignaal was gegeven was de wedstrijd begonnen. En die begon al vrij snel met de 1-0 voor Valto. Helaas snel gevolgd door de 1-1. En nog steeds in zeer korte tijd schoot de stand van 1-1 naar 3-1. 2 punten verschil in het voordeel van Valto! De lange tijd die we nog hadden voor de rust, werd helaas alleen door Maassluis benut. Zij scoorden namelijk de 3-2. Met deze stand gingen we de rust in.

Valto B1 kampioenAl kort na de rust scoorde Maassluis de 3-3 en hiermee nam de paniek onder vele van ons toe. Nadat Maassluis 3-4 maakte werden we niet meer paniekerig, maar negatief en zelfs agressief. Er werd dan ook gedreigd met een wissel, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Er werd namelijk 4-4 gemaakt en er kwam weer wat meer vertrouwen onder de spelers. Maar toen maakte Maassluis handig gebruik van een van de vele strafworpen die zij meekregen en was de stand 4-5. We stonden dus weer achter. De vraag was of we nu weer negatief gingen spelen of dat wij nu eens de leiding namen. Gelukkig gebeurde dat laatste, want ook wij kregen een strafworp en maakten hier goed gebruik van. Daarna vloog de stand omhoog van 5-5 naar 7-5! Maassluis die toch nog probeerde terug te komen scoorde de 7-6, maar daar had Valto geen zin in en maakte dus nog de 8-6. Met dit laatste schot was de wedstrijd beslist. Valto had gewonnen en was kampioen geworden! Nog steeds in de spanning van de wedstrijd werd de taart opgegeten en bleef alles wonder boven wonder netjes. Het is weer gelukt om een spannende kampioenswedstrijd neer te zetten en het publiek zal er ongetwijfeld van genoten hebben. Deze spannende wedstrijd bestond uit ups en downs. We waren onszelf namelijk helemaal kwijtgeraakt, maar hebben het spel en onszelf ook weer terug kunnen vinden. En dat is belangrijk!

Julia, bedankt voor het reserve zitten en voor jouw en je hele team veel succes met de 2 komende wedstrijden. De B2 heeft namelijk ook nog kans om kampioen te worden. Lisanne is gelukkig weer in staat de volgende wedstrijd te spelen. Een goed begin van dit jaar kan het seizoen zeker genoemd worden. De volgende stap is om ons beste beentje voor te zetten in de zaal. Hier gaan we namelijk 1ste klasse spelen. Voor volgende week staat er geen wedstrijd op de planning, nog even nagenieten van de wedstrijd en het kampioenschap dan maar.

De B1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.