VALTO begint lekker aan de Haagse korfbaldagen

Sponsor: Martin Stolze B.V..

Na een weekje rust is het zaalseizoen in alle hevigheid losgebarsten. Na één training diende de eerste wedstrijd in het toernooi van de Haagse Korfbaldagen zich al aan. In de eigen Vreeloohal speelde het vlaggenschip toch een uitwedstrijd tegen Madjoe uit Rijnsburg. Deze 2e klasser op het veld begon goed aan de wedstrijd. Voor VALTO er erg in had stond het al met 2-0 achter. Of dit kwam doordat zij een uitwedstrijd in de eigen hal speelde en daardoor van de leg raakte weten we niet. Men was wel gelijk wakker geschud, want het 2e aanval vak maakte via Sanne en Bart de stand weer gelijk. Hierna was het erop en erover voor VALTO. Frank maakte er eigenhandig 2-4 van, waarna het hek van de dam was. Madjoe maakte nog een keer de aansluiting, maar zou pas weer scoren toen VALTO intussen al was uitgelopen naar 3-7. VALTO speelde heel gevarieerde aanvallen waar de Rijnsburgers geen grip op kregen. Zo kan Marriens keurkorps uitlopen naar 4-13 na twintig minuten spelen. Madjoe bleef echter knokken voor wat het waard was en, hoewel zij veel één schots aanvallen hadden, wisten ook weer een bal door de korf te krijgen. VALTO was echter helemaal los en zette de ene na de andere mooie aanval op, waarbij, met een prima verzorgde rebound, vaak meerdere schoten konden worden gelost. De kleedkamers werden dan ook opgezocht bij de riante voorsprong van 6-18 voor VALTO.

De tweede helft zou VALTO gewoon doorgaan waar het gebleven was. In tien minuten tijd was de voorsprong opgelopen naar 6-25 en hadden alle acht de spelers één of meerdere malen gescoord. Trouwens knap van de Rijnsburgers hoe zij positief bleven spelen en alles uit de kast trokken om het VALTO zo moeilijk mogelijk te maken. Bij deze tussenstand die na veertig minuten op het bord stond werd als eerste het vak met Judith, Sanne, Bart en Laurens gewisseld met spelers van VALTO 2. In overleg met de coach van Madjoe en de scheidsrechter had Marrien toestemming om even later ook het andere vak de wisselen voor spelers van VALTO 2. Op deze manier hebben ook zij alvast een paar wedstrijd minuten in de zaal in de benen en hoopte Madjoe ook wat meer in hun spel te komen. Dit lukte in het begin wel aardig, maar toen VALTO 2 eenmaal de korf had gevonden werd het toch weer een VALTO spelletje. Het laatste fluit signaal van de prima leidende scheidsrechter van Lonkhuyzen bij de 10-31 eindstand. Hiermee was de kop eraf met een heel attractieve wedstrijd met veel gevarieerde aanvallen van de Lierse selectie. Erg mooi om te zien dat iedereen weer op het score formulier staat en dat 13 van de doelpunten door de dames gemaakt zijn. Tegenstanders zullen dus met alle spelers rekening moeten houden in de aanvallen, want zij zullen er allemaal voor gaan. De volgende tegenstander is studenten korfbalvereniging Paal Centraal uit Delft. Deze wedstrijd staat al vroeg op het programma in de sporthal Leidscheveen aan de Vaz Diasdreef 20 in ’s Gravenhage. Hopelijk hebben weer veel VALTO supporters wat tijd vrij in hun agenda om ook hier met een leuke groep de verrichtingen van VALTO 1 te aanschouwen.

Zie u in sporthal de Leidschenveen, Arno van Leeuwen.