VALTO pakt tweede zege in de Haagse Korfbaldagen

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na de monster zege op Madjoe donderdagavond stond vandaag de wedstrijd tegen Paal Centraal op een heel ongewoon tijdstip op het programma. Zij wisten ook hun eerste wedstrijd te winnen van GKV, dus was het even afwachten hoe zij van start zouden gaan. De eerste helft speelde VALTO weer het sprankelende en creatieve spel, waar zij donderdagavond zo succesvol mee waren. VALTO was de thuisspelende ploeg vandaag en wisten ook in de eerste aanval gelijk te scoren. Na Naomi zette Frank nog in dezelfde minuut ook de 2-0 op het bord en werd er van vak gewisseld. Ook het andere vak was scherp en verdubbelde de voorsprong naar 4-0 met een schot van Laurens en een treffer van Bart. Toen de wedstrijd tien minuten oud was wist ook Paal Centraal voor het eerst de korf te vinden. VALTO was ook vandaag weer lekker op dreef en wist na de 5-1 tussenstand met mooie en lange aanvallen uit te lopen naar 12-1 met nog vier minuten tot de rust. De slotfase voor de rust werd doelpuntrijk, waarin beide ploegen om en om scoorden. De kleedkamers werden opgezocht bij 14-4 en leek het weer een walk over te worden voor VALTO.

De wedstrijd had vandaag echter twee gezichten. In het tweede deel stond er een heel ander VALTO binnen de lijnen dat grossierde in plaats fouten en misverstanden. Judith wist het eerste doelpunt van Paal Centraal nog wel direct te pareren, maar daarna zou er tien minuten niet gescoord worden door de Lierenaars. Gelukkig kunnen we nog wel verdedigen en wisten we de schade beperkt te houden tot 15-8. Pas halverwege de tweede helft kwam bij Bart de ontlading toen hij weer eens voor VALTO wist te scoren. Dit was het startsein voor weer een betere fase voor de Lierse formatie, want nu wist ook Iris te scoren. Na de 18-9 van Bart stonden er nog tien minuten op de klok en ging Marrien weer over tot het wisselen van spelers. Lotte kwam in het veld voor Judith en Bart werd vervangen door Floris. Iris begon nu pas op stoom te komen en wist zich in de slotfase prima te positioneren, zodat zij met twee treffers op rij het verschil weer naar tien schoot. Niet veel later floot scheidsrechter Schuchman voor het laatst bij de eindstand 20-10. Met deze tweede ruime overwinningen staat VALTO al met één been in de halve finale. Om ook het tweede been bij te trekken gaan we op maandagavond voor de volgende overwinning op GKV in onze eigen Vreeloohal. Deze wedstrijd start om 20:45 uur, maar u komt natuurlijk ook kijken naar onze junioren die om 19:15 uur zullen spelen tegen HKV/Ons Eibernest A1. Dat worden vast twee leuke wedstrijden, waarbij veel publiek welkom is om onze helden naar de overwinningen te schreeuwen. Ik heb alvast de donderdagavond met potlood in mijn agenda gezet en ben er zeker maandagavond bij.