VALTO C1 stelt kampioenschap veilig tegen Fortuna C2

Sponsors: KPS 24/7, Lansbergen Orchideeën en kdv ’t Strijpje.

Het zal menig VALTO’er niet ontgaan zijn dat onze C1 aan een bijzonder seizoen bezig is. De coaches Bart en Simon hebben de neuzen van hun pupillen al het hele seizoen de goede kant op staan. In de najaarscompetitie op het veld werden zij ongeslagen kampioen en ook in de zaal zijn zij nog zonder puntverlies. Dinsdagavond stond de wedstrijd waarin het kampioenschap kon worden binnen gehaald op het programma. Tegenstander Fortuna/Delta Logistiek C2 was nog de enig overgebleven tegenstander die VALTO C1 van het kampioenschap af kon houden, maar dan mocht VALTO ook niets meer winnen. Een puur theoretische mogelijkheid dus, maar toch was er wel wat spanning te voelen bij aanvang van de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Thijs Dijkstra schoot de C1 uit de startblokken. De eerste aanval werd door Fortuna gelijk met een overtreding gestopt, waardoor we de eerste vrije bal kregen te nemen. Romeo wist deze ook binnen te schieten en zo stond na dertig seconden de eerste voorsprong al voor ons op het bord. Bij de gasten wilde het nog niet zo lukken. Dit had waarschijnlijk ook te maken met de druk die onze verdedigers gaven, waarbij ook de nodige ballen werden onderschept. Het was in de vijfde minuut dat Romeo zijn tweede treffer maakte, nadat hij zijn tegenstander het bos had in gestuurd en zijn doorloop mooi afrondde. Het andere vak had het wat lastiger met het vinden van de korf. De Delftse verdediging ging nu ook meer druk geven, waardoor het lastiger werd om de juiste schoten te pakken. De lange periode zonder doelpunten wist Fortuna uiteindelijk als eerste te doorbreken, maar gelukkig zie je dan ook vaak dat de tegenstander ineens ook weer de korf weet te vinden. Zo ook vanavond, want in de volgende VALTO aanval wist Koert ook gelijk het verschil van twee te herstellen. Toch waren de doelpunten in de eerste helft duur voor VALTO vanavond, want het eerste aanvalvak wist nu ook vier minuten de korf niet te vinden, waar Fortuna juist leek het lek boven te hebben. Met twee treffers was het bij 3-3 weer gelijk en begon de wedstrijd na 17 minuten dus weer opnieuw. Koert nam zijn ploeg bij de hand en zorgde er eigenhandig voor dat VALTO na twintig minuten weer op een 5-3 voorsprong stond. In de resterende minuten tot de rust wist Fortuna deze achterstand te halveren en werden de kleedkamers opgezocht bij een 5-4 tussenstand.

De coaches Bart en Simon hadden blijkbaar nogal wat te bespreken, want zij lieten hun tegenstander even wachten op hun terugkomst. Dit had duidelijk geen invloed op de concentratie van de Delftse gasten, want binnen twintig seconden na de hervatting wisten zij een ingestudeerd openingsballetje te verzilveren. VALTO C1 leek nu echter wat minder gespannen en vatte de spreekwoordelijke koe direct bij de horens. Met drie doelpunten op rij van Jasper, Romy en Elise stond er twee minuten later ineens 8-5 op het bord. Deze voorsprong zou VALTO niet meer uit handen geven. Fortuna probeerde nog wel van alles om het gat te dichten, maar toen zij de 8-6 binnen schoten was het Jasper weer die de voorsprong weer herstelde. Koert zette met zijn vierde treffer halverwege de tweede helft de 10-6 tussenstand op het bord en leek de wedstrijd gespeeld. Met wat wissels wist Fortuna deze achterstand toch even later weer te halveren, maar de zenuwen waren nu helemaal weg bij VALTO. De laatste tien minuten zouden zij het verdedigend helemaal dicht houden en zelf de voorsprong uitbouwen. Jasper, Koert en Romeo zorgden ervoor dat bij Fortuna het verzet langzaam gebroken werd door de voorsprong uit te bouwen naar 13-8. Verdedigend werd er door VALTO ook niets meer weggegeven en werden regelmatig ballen onderschept voordat deze ook maar in de buurt van de korf geweest was. Met nog minder dan twee minuten te gaan was het David die zijn harde werken uiteindelijk ook beloond zag met een doelpunt, waarmee hij de eindstand op 14-8 zette. Het kwartje moest bij de spelers na het eindsignaal van Thijs blijkbaar nog even vallen, want je zou een uitzinnig team verwachten na het binnen halen van het kampioenschap. Niets was minder waar, want eerst gewoon even de koppies bij elkaar, een woordje van de coaches en daarna pas feesten. Dit gebeurde natuurlijk op gepaste wijze met bubbels en taart. De zaalcompetitie is echter nog niet voorbij, want er staan nog wedstrijd tegen Refleks C1 en VEO C1 op jullie programma. Nog even twee keer knallen dus om die ongeslagen status vast te houden.

VALTO C1 ik heb van jullie genoten en succes nog de komende competitiewedstrijden.