VALTO laat zich verrassen door Telstar

Sponsor Martin Stolze B.V.

Na de overwinning op de koploper Pernix, werd er met vertrouwen naar de wedstrijd van deze week uitgekeken. Hoewel Valto wel in een poule zit waar je van te voren nooit weet hoe het gaat lopen. Het verschil tussen de koploper en de rode lantaarndrager is slechts 5 punten waarvan er drie ploegen op zes punten staan. De ploeg uit Hoevelaken stond, met nog een uit te spelen wedstrijd tegen Victum , twee punten onder Valto. Weer een pittige pot dus in het verschiet. In de wedstrijd tussen de reserves werd de toon gezet, maar Valto 2 wist ternauwernood de belangrijke overwinning uit het vuur te slepen.

Hierna was het aan één om dit voorbeeld een goed gevolg te geven. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Meteren ging Valto onder toeziend oog van het opgekomen publiek op zoek naar de openingstreffer. Telstar liet ook direct zien dat zij niet van plan waren om helemaal met lege handen naar huis terug te keren. Met strak verdedigen wisten zij de Lierse aanvallen te ontregelen en zelf als eerste de nul van het bord te schieten. Via het schot van Niels werd dit weer recht gezet, maar niet voor lang. Uit een makkelijk gegeven vrije bal werd weer een voorsprong genomen door de gasten, maar ook deze keer werd er nog gepareerd door de thuisploeg. Valto kon echter nog geen grip krijgen op het spel van de gasten en keek even later tegen een 2-4 achterstand aan. Frank en Rob zorgden nog twee maal voor de aansluiting, maar halverwege de 1e helft stond er toch een 4-8 tussenstand op het bord. De Lierenaars toonde toen hun veerkracht en wisten met vier doelpunten op rij van Niels, Rob en Bart 2x weer op gelijke hoogte te komen. Met nog een kleine tien minuten te gaan tot de rust werd er door beide ploegen om en om gescoord met Telstar steeds aan de goede kant van de score. Bij 10-12 werden uiteindelijk de kleedkamers opgezocht.

Bij het begin van het tweede deel leek Valto weer goed op weg door het doelpunt van Ellen en Bart die Valto voor de tweede keer op gelijke hoogte bracht. Helaas werd het spel er niet mooier op en werd het spel op het lichaam van de gasten niet bestraft, maar eerder beloond. Met twee wel héél gemakkelijk gegeven strafworpen werd het verschil weer naar drie gebracht en moest Valto weer in de achtervolging. Nadat Frank in 13e minuut het gaatje weer had verkleint naar 13-15 ging het andere vak weer vol voor de aansluiting. Bij een doelpoging van Rob wilde zijn tegenstander hem ten koste van alles verdedigen en liep hierbij Judith omver. Zij kwam hierbij ongelukkig ten val, waarna het even stil werd rond het veld. Zij had duidelijk veel pijn en helaas werd later in het ziekenhuis bevestigd waar menig Valto fan bang voor was. Een gebroken pols zal Judith voorlopig aan de kant houden. Lotte zou op haar plaats verder spelen en had gelukkig al ervaring met het spel van Telstar uit haar eigen wedstrijd.

Licht aangeslagen ging de thuisploeg verder met de wedstrijd, maar wist het gaatje van drie niet meer te dichten. Marco bracht nog wel de nodige wissel binnen de lijnen, maar ook zij konden het tij niet keren. Het werd er zeker allemaal niet mooier op door de bikkel harde duels om de bal, waarbij de leidsman geen reden tot ingrijpen zag. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 21-24, waarmee de eerste thuis nederlaag een feit is. Een nederlaag die wel extra hard aankomt door het verlies van Judith en de wetenschap dat door de uitslagen van de andere wedstrijden blijkt dat de competitie erg dicht tegen elkaar aanzit. Valto had een mooie stap kunnen maken als er gewonnen was, maar daar moeten we niet te lang bij stil staan. Volgende week alweer de laatste wedstrijd op het veld, waarna we de zaal weer in gaan. Tegenstander is dan de koploper uit de poule RAPIT in Haarlem. Na het verlies van gisteren staan zij weer samen met Pernix bovenaan en zullen dus alles uit de kast halen om de punten in huis te houden. Valto wil natuurlijk de aansluiting bij de top behouden en dus graag de punten mee naar De Lier nemen.

Publiek weer bedankt voor jullie aanwezigheid en we hopen dat ook u de reis naar Haarlem wilt maken om ons naar de overwinning te schreeuwen.

Tot volgende week iedereen, Arno van Leeuwen.

Voor Valto scoorden: Rob 6x, Frank 5x, Bart en Niels 3x, Thom 2x, Ellen en Judith 1x.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.