VALTO overtuigend door naar de finale Haagse Korfbaldagen

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Het vlaggenschip van VALTO heeft het er maar druk mee deze dagen. Vanavond speelden zij al weer hun vierde wedstrijd in acht dagen tijd. Met de derde overwinning maandagavond in de poule wedstrijden was een plaats in de halve finale afgedwongen. Tegenstander in deze wedstrijd was Weidevogels uit Bleiswijk geworden. Zij hadden net als VALTO alle poule wedstrijden had gewonnen. We kennen deze promovendus in de 1e klasse zaal nog van vorig seizoen, toen we nog maar net van hen wisten te winnen in de poule wedstrijden voor HKD 2015. Later tijdens de Zuid Holland korfbalbeker werd het echter een vernedering van 10-30 voor de Bleiswijkers, dus zij hadden nog een appeltje te schillen met VALTO. Na enige discussie over de aanvangstijd van de wedstrijd werd uiteindelijk een kwartier eerder begonnen als in het programma boekje stond. Onder leiding van scheidsrechter Van Roon gingen beide ploegen het eerste kwartier gelijk op tot de 6-6 tussenstand. Weidevogels schoot als eerste de nul van het bord, maar Bart beantwoorde deze nog in dezelfde minuut. Tot halverwege de eerste helft bleef het dus gelijk op gaan, waar VALTO na tien minuten het eerste gaatje sloeg bij 4-6 door twee doelpunten van Judith. Weidevogels wist dit toen nog te egaliseren, maar Bart en Judith herstelde het verschil binnen no time. Vanaf dit moment zou VALTO langzaam maar zeker aan de horizon verdwijnen voor de Bleiswijkse formatie. De rust werd ingegaan met een 8-13 voorsprong voor VALTO.

Een aardige marge, maar vijf verschil kan ook zo weer gelijk getrokken worden als de ballen gaan vallen voor Weidevogels. Marrien had zijn ploeg echter weer op scherp gezet, zodat het verschil binnen vijf minuten was opgelopen naar 9-16. Weidevogels probeerde met wat tactische wijzigingen het tempo te drukken in de VALTO aanvallen. Dit had gedeeltelijk succes, maar men kon niet voorkomen dat VALTO halverwege de tweede helft was uitgelopen naar een riante 10-21 voorsprong. Sanne was intussen al gewisseld voor Lotte en ook Judith zou het laatste kwartier rust krijgen van Marrien. Zaterdag moeten we er weer op volle sterkte staan en met zoveel wedstrijden in zo korte tijd kan een beetje minder geen kwaad. Weidevogels wist na vijftien minuten ook weer eens de korf te vinden, maar het was intussen allang geen wedstrijd meer. Ook met Nikki erbij bespeelde het Lierse team met ogenschijnlijk gemak hun tegenstander en wist het verschil verder uit te bouwen naar 13-26. Er waren toen nog vijf minuten te gaan en was intussen ook Frank met het oog op zaterdag vervangen door Ron. Naomi had een bal op haar vinger gekregen en mocht ook op de bank plaats nemen. Haar plaats werd ingenomen door Mandy. In de slotfase zouden beide ploegen nog één keer de korf treffen, waarmee de eindstand uitkwam op 14-27. Met weer een ruime overwinning staat ons vlaggenschip dus zaterdag in de finale van de Haagse Korfbaldagen. Tegenstander in deze finale is Futura uit Den Haag een oude bekende van het zaalseizoen ’15-’16. VALTO leed toen bij beide wedstrijden punt verlies, dus dat kan wel eens een pittig wedstrijdje worden zaterdag. Deze wedstrijd begint om 16:40 uur in de hal van HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16 in Den Haag. De groep van Marrien kan zaterdag geschiedenis schrijven door voor het eerst als winnaar van het veld te stappen in de finale van de Haagse Korfbaldagen. Hiervoor moet er nog wel even gewonnen worden van Futura. Hierbij is een grote schare enthousiast publiek natuurlijk die belangrijke negende man. Wij hopen dus, net als vandaag, weer op een grote opkomst.

Allemaal bedankt voor de support vanavond en graag tot zaterdag, Arno van Leeuwen.