Valto promoveert naar de overgangsklasse

Afgelopen zaterdag 3 juni heeft CKV Valto na een bloedstollende beslissingswedstrijd tegen Ondo (Middelburg) het kampioenschap in de eerste klasse E binnen weten te halen. Hiermee promoveert de club voor het eerst in haar geschiedenis naar de overgangsklasse.

ONDO (M) en Valto waren in de reguliere competitie op een gedeelde eerste plaats geëindigd. Om te bepalen wie zich kampioen mocht kronen en een ticket voor de overgangsklasse kon bemachtigen, moest een beslissingswedstrijd gespeeld worden. Deze wedstrijd werd op neutraal terrein, bij KV Scheldevogels, in Bergen op Zoom gespeeld.

Valto opende de wedstrijd met de eerste treffer. Deze voorsprong werd echter snel weggepoetst door Ondo. Tot zes minuten voor tijd heeft Valto hierna geen voorsprong meer gezien. Het was aanvoerder Frank de Rijcke die door middel van een vrije bal de ploeg op een 14-15 voorsprong zette. Ondo had hier echter een antwoord op en scoorde een minuut voor tijd de gelijkmaker. Voor Valto was het zoeken naar het winnende doelpunt. Deze werd kort voor tijd gemaakt door Judith Goedendorp. Met een 15-16 eindstand promoveert Valto voor het eerst in haar geschiedenis naar de overgangsklasse.

Het was een bijzonder seizoen voor de vernieuwde formatie van coach Marrien Ekelmans, die afgelopen zomer overkwam van Fortuna uit Delft. Na het vertrek van maar liefst vier spelers uit het eerste team, had de coach de taak om een nieuw eerste team op te bouwen, met als doel behoud in de eerste klasse. Het team en de coach hebben echter laten zien dat zij meer konden dan alleen spelen voor behoud en hebben met strijd en daadkracht het kampioenschap binnen weten te slepen.