VALTO selectie heeft in plaats van trainen een gala avond

Voor de VALTO selectie was het donderdagavond een bijzondere avond. De ploeg was genomineerd voor “Westlandse sportploeg van het jaar 2019”, waarvoor er door de WOS een gala avond werd gehouden in theater “de Naald” in Naaldwijk. Dit sportgala was wel op de vaste trainingsavond, maar hier werd een mouw aan gepast. Alsof dit niet genoeg was in de aanloop naar de volgende belangrijke wedstrijden, vooral voor VALTO 2, werd er begin deze week afscheid genomen van Eric Geitenbeek als hoofdcoach van onze selectie. Hoewel de prestaties nog wel door de beugel kunnen werd toch besloten om de knoop door te hakken. Naast de resultaten zijn er natuurlijk meer zaken die moeten kloppen om de chemie tussen team en coach in stand te houden. Er was dus een extra plaatsje in “de Naald” vrijgekomen en laat uw razende reporter daar graag ruimte voor vrijmaken in zijn agenda.

Ik was er dus ook bij en heb, ondanks dat we gedeeld tweede geworden zijn, genoten van de avond. De genomineerden werden op vastgestelde plaatsen in de zaal gesitueerd, zodat zij voor de cameramensen makkelijk terug te vinden waren, als dat nodig was. Ook werd het publiek voorbereid op de live show, wat gepaard ging met oefenen in het applaudisseren in verschillende volumes. De staande ovatie aan het einde van de show hebben we trouwens niet geoefend. In een wervelende show die aan elkaar gepraat werd door Rob Veenman en Jeroen Toet werden de prijzen uitgereikt.

Er waren verschillende categorieën waarin er prijzen te winnen waren. Voor de jeugd was er de categorie “sporttalent”, waarin kogelstoter en discuswerper Ruben Rolvink de prijs wist binnen te slepen. Andere categorieën waren Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en beste G-sporter van het jaar. Daarnaast werd er ook aan de vele vrijwilligers bij de sportverenigingen gedacht. Ook in de laatste categorie “sportvrijwilliger van het jaar” was onze Marleen Slaman genomineerd. Zij is voor onze vereniging een spin in het web die heel veel gaten dichtloopt en zich voor heel veel zaken inzet. Onze selectie was genomineerd bij de sportploegen voor het binnen halen van het kampioenschap en de daaraan vastzittende promotie naar de zaal overgangsklasse. Dit als nieuwe mijlpaal in de club geschiedenis en volgens mij ook als eerste korfbal vereniging in het Westland.

Dit bleek echter niet genoeg voor de jury om VALTO met de prijs naar huis te laten terug keren. Met geduchte tegenstanders als het dames handbalteam van Quintus en de voetbalploeg van VELO ging de prijs aan hun neus voorbij. De handbaldames acteren op Europees niveau en zijn tweede geworden in de landelijke ere divisie, dus zijn zij toch wel de terechte winnaars geworden. Zij mogen zich een jaar lang de beste sportploeg van Westland noemen.

Dan die andere categorie waar VALTO in genomineerd was, de sportvrijwilliger van het jaar. Deze prijs is een publieksprijs en hier hadden we dus zelf invloed op de stemming. Ik heb mijn best gedaan en ik neem aan nog vele VALTO’ers met mij, maar het bleek niet genoeg. Deze prijs ging uiteindelijk naar Rob van Dijk die zijn beste beentje voor zet voor voetbalclub SV Honselersdijk. Ook hij zal ongetwijfeld heel veel voor zijn club doen en ik gun het hem van harte, maar ik had het vooral leuk gevonden als er nu eens een sportvrijwilliger uit een andere tak van sport uit de bus had gekomen. “Onze” Marleen moest opboksen tegen twee voetbalvrijwilligers en heeft het dus niet gehaald, maar ook zij mag trots zijn dat ze tot de drie genomineerden hoorde. De avond werd afgesloten met nog lang napraten onder het genot van een drankje, waarna men langzaamaan naar huis vertrok om weer over te gaan naar de orde van de dag.

Zaterdag wachtte voor VALTO 2 de belangrijke wedstrijd om de eerste plaats in de competitie tegen de directe concurrent Refleks 2. VALTO 1 speelt zaterdag tegen Swift 1 in Middelburg en zal hun huid duur verkopen onder leiding van de interim coach Thorwald de Roo, die de meesten van ons wel zullen kennen als de vader van. Hij heeft zijn diensten aangeboden in deze overbruggingsfase. Als oud Fortuna 1 speler en wat trainers ervaring, hoop ik dat hij het vuurtje in de VALTO spelersgroep weer verder weet op te stoken. Gelijk een tegenstander van formaat bij zijn debuut op de bank naast de reservespelers van VALTO 1.

Arno van Leeuwen

Foto: Mieke van Leeuwen

Foto’s van de avond door Mieke van Leeuwen zijn hier te bekijken. Die van de Gemeente Westland zelf staan hier (Rolf van Koppen Fotografie).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.