VALTO strandt op KCC in het bekertoernooi

Sponsors: Transportbedrijf C. Vreugdenhil & VG Orchids (D1) en Martin Stolze B.V. (V1)

In de 3e ronde voor de Zuid Holland Korfbal beker waren VALTO D1 en 1 aan KCC/So Natural gekoppeld, wat ook nog met hun D1 in de race is. Voor beide hoofdmachten was het een weerzien na de halve finale van vorig seizoen. Valto D1 had na twee winst partijen tegen DES en Ten Donck vanavond ook een tegenstander van formaat in KCC D1 wat in de hoofdklasse uitkomt. Zij mochten vanavond in het voorprogramma van het vlaggenschip hun kunsten laten zien aan het aanwezige publiek. Onder leiding van scheidsrechter Ruben Kester ging de wedstrijd van start met Sanne R., Emma, Tim en David in de eerste aanval. Elise, Sanne O., Milan en Niels mochten als eerste de VALTO korf verdedigen en deden dit niet onverdienstelijk. Zij wisten negen minuten lang de nul te houden, terwijl het andere vak vol overgave naar een gaatje in de strakke KCC verdediging zocht. David wist voor VALTO als eerste de nul van het bord te schieten, maar helaas viel toen ook al snel een doelpunt voor KCC door een concentratie foutje. Zoals het in de hoofdklasse gewoon is werd er na deze twee doelpunten van vak gewisseld en mocht het verdediging vak het gaan proberen om te scoren. Zij hadden echter meer moeite met de verdedigende druk van KCC en de andere kant wist KCC wel te scoren en een voorsprong van 1-4 te pakken. In de slotfase voor de rust was het Emma die het tweede VALTO doelpunt voor haar rekening nam, wat even ook de ruststand leek te worden. Er was echter in de laatste seconden even een momentje van onoplettendheid in de verdediging, waardoor KCC met een gescoorde doorloop de ruststand op 2-5 zette.

Het tweede deel werd de druk door de KCC pupillen nog verder opgevoerd, wat het voor VALTO niet eenvoudiger maakte. Er gingen wel een aantal aanvallen verloren door plaats fouten en misverstandjes tussen de spelertjes. KCC D1 leek hun draai gevonden te hebben in de Vreeloohal, want zij scoorden maar liefst zes maal op rij. Hierdoor was het verschil opgelopen tot 2-11, maar VALTO D1 bleef knokken voor wat het waard was. Uiteindelijk scoorde Sanne R van kort achter de paal de 3-11 en hadden we nog 13 minuten om wat meer terug te doen. De D1 kreeg nu meer grip op de aanvallen van KCC, waardoor ook zij niet meer zo makkelijk konden scoren. Alleen lukte het bij ons ook niet om doelpunten te maken. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de bal wilde maar niet door de korf vallen. Bij korfbal is het vaak zo dat als je zelf geen doelpunten maakt dan doet de tegenstander dit vroeg of laat. Zo ook nu wist KCC de korf weer eerder te vinden dan VALTO en het verschil naar 3-13 te vergroten. Intussen waren Jens en Marith al binnen de lijnen gekomen om hun deel in deze bekerwedstrijd te spelen. Hoewel het klasse verschil zich duidelijk aftekende binnen de lijnen, wisten de spelertjes niet van opgeven. Dit resulteerde er in dat David vlak voor het eind de korf weer wist te vinden. Het waren echter de gasten die in de laatste seconden de eindstand op 4-14 zette, waarna Ruben ook gelijk voor het eind van de wedstrijd floot. Met deze wedstrijd komt er dus een eind aan jullie avontuur in het bekertoernooi, waarin jullie vanavond alles gedaan hebben om het KCC zo lastig mogelijk te maken. Het klasse verschil werd helaas, na een prima 1e helft, in de 2e helft al snel duidelijk. Jullie konden echter met opgeheven hoofd het veld aflopen. Het publiek heeft van jullie genoten en we hopen dat jullie het ook een leerzame wedstrijd hebben gevonden.

Hierna was het de beurt aan de hoofdmachten van VALTO en KCC die elkaar nog kenden van de halve finale in het bekertoernooi van vorig seizoen. VALTO begon wel weer als underdog als 1e klasser tegen de koploper in de hoofdklasse B. Na de onverwachte uitschakeling van vorig seizoen was KCC vanavond op volle oorlog strekte naar De Lier gekomen en wisten ze dat het niet zomaar een oefenwedstrijdje zou worden. Een ezel stoot zich tenslotte niet tweemaal…… Ook VALTO ging toch wel een beetje anders de wedstrijd in dan vorig jaar. Toen speelde VALTO vrij uit, want er was ten slotte niets te verliezen tegen de nummer 2 in de hoofdklasse. De spelers stegen toen wel een beetje boven zichzelf uit. Vooral toen VALTO terug wist te komen van een 4-8 achterstand en een voorsprong nam kregen de spelers vleugels. Deze keer werd er vooral door het thuispubliek toch wel wat van ze verwacht. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Alphen zaten de Capellenaren er boven op. Hierdoor kwam het eerste aanval vak niet tot scoren, maar ook de VALTO verdediging weerde zich goed. Na bijna twee minuten werd het eerste doelpunt door KCC gemaakt. Door het fanatieke verdedigen van VALTO vielen de doelpunten niet als zoete appeltjes en was het na zes minuten pas 0-3 toen Judith voor VALTO de nul van het bord schoot. Frank zorgde even later voor de aansluiting, maar toen had de heer van Alphen een overtreding gezien die in zijn ogen een strafworp waard was. Deze zijn, hoewel er ook één gemist werd, aan KCC wel besteed, waardoor het verschil weer op twee kwam. We bleven echter aan het elastiek hangen en met om en om scoren stond het na elf minuten 5-6. In de volgende aanval kreeg Bart het thuispubliek op de banken door de gelijkmaker te scoren. Helaas heeft KCC een paar puntspelers lopen die op deze momenten net even te zuiver schieten. De schade was dan ook weer snel hersteld door de gasten door binnen twee minuten driemaal te scoren. Toch lukte het de Capellenaren niet om het verschil groter te krijgen door de verdedigende druk die VALTO hen oplegde. Laurens, Iris en Frank zorgden met hun doelpunten dat we in het spoor bleven tot de rust toen het scorebord een 10-13 tussenstand aangaf.

De gasten kwamen scherp uit de kleedkamer en voor we het wisten hadden ze het verschil naar een hand vol geschoten. Hoewel we best wel goede aanvallen speelden, lukte het niet om deze af te ronden met een doelpunt. Hierdoor was het drie minuten later al weer 12-18 en leek het er op dat VALTO een oorwassing te wachten stond. De ploeg toonde echter veerkracht en wist dit verschil door doelpunten van Iris, Naomi en Frank terug te brengen tot 17-20. De gasten hadden het in deze fase toch wat moeilijker en maakte ook regelmatig foutjes, zodat er verschillende aanvallen verloren gingen. Dit was ook het moment dat de toch al niet sterk fluitende scheidsrechter weer een paar keer in de fout ging, waarmee de gasten hun voordeel namen. Marrien werd getrakteerd op een gele kaart, wat je toch ook niet zou verwachten in een bekerwedstrijd. Van de situatie gebruikmakend wisten de gasten de marge weer te vergroten naar 17-24. VALTO, of eigenlijk Marrien, had al de trukendoos open getrokken door, net als in de korfballeague gebeurd, Ron in de aanval op de plaats van Kevin in te brengen in de hoop dat hij samen met Frank makkelijker de korf zouden vinden. In de verdediging nam Kevin zijn plaats weer in voor meer rebound. De laatste vijf minuten kwam Ruben binnen de lijnen op de plaats van Kevin en stond hij zijn mannetje. De Capellenaren waren al een tijdje bezig met het uitspelen van de wedstrijd, maar pikte toch nog drie doelpuntjes mee. Daar zette Laurens voor VALTO twee doelpunten tegenover, wat een 19-27 eindstand opleverde. Hoewel VALTO, op de 6-6 na, de hele wedstrijd achter de feiten aan heeft gelopen heeft, konden ook zij met opgeheven hoofd het veld verlaten. KCC/SO Natural was vanavond meer gedreven dan vorig seizoen en wisten wat ze konden verwachten. Dit alles maakte hen toch een maatje te groot voor ons vlaggenschip, waarmee het beker avontuur er op zit. Met een marge van acht verschil verwacht ik niet dat VALTO bij de twee beste verliezers zal zitten, dus rest nu het vervolg van de competitie. Het in grote getale aanwezige publiek heeft weer kunnen genieten van ons vlaggenschip, dat door de aanwezigheid van de negende man extra gemotiveerd raakt. Na de winterstop gaat de competitie weer verder met de laatste heen wedstrijd tegen IJsselvogels in Moordrecht. Laten we afspreken dat we de scherpte en inzet van vanavond meenemen in de rest van de competitie. Dan kunnen we nog mooie wedstrijden tegemoet zien. Het zou ook leuk zijn als er veel supporters de selectie op 7 januari achterna reizen naar Moordrecht voor de broodnodige steun. Eerst gaan we echter van een paar vrije weekenden genieten.

Ik wens iedereen dan ook fijne kerstdagen toe en laten we van 2017 een onvergetelijk jaar maken.