VALTO wint op karakter bij Ten Donck …

Sponsor: Martin Stolze B.V.

En niet onbelangrijk, iedereen is ongeschonden uit de strijd gekomen. De meegereisde Lierse supporters hadden zich de 2e bekerwedstrijd vast heel anders voorgesteld. Voor deze wedstrijd in de tweede ronde om de Zuid Holland korfbal cup moest het vlaggenschip van VALTO aantreden in Ridderkerk tegen 3e klasser Ten Donck, wat zonder te spelen was doorgedrongen tot de 2e ronde. Tegenstanders uit lagere klasse leveren vaak de moeilijkste wedstrijden op, doordat het meestal ook tussen de oren gaat zitten. Onder “leiding” van scheidsrechter Gelissen ging de wedstrijd van start. De beginfase ging nog korfballend van start. Binnen twee minuten stond VALTO al met 0-4 voor door doelpunten van Frank, Iris en Judith. Tot zover een 100% score, dus werd de druk een beetje opgevoerd door de thuisclub. Dit deerde Naomi niet echt, want zij zorgde met twee treffers voor 0-6. Toen besloot de thuisclub de grenzen van de scheidsrechter te gaan opzoeken. Deze bleken aardig op te rekken, waardoor de wedstrijd ontaarde in iets wat niet heel veel meer met korfballen van doen had. Ten Donck bleek over één scherpschutter te beschikken en hij schoot dan ook de eerste doelpunten voor de thuisploeg binnen. Na de 2-7 van Naomi wist Ten Donck door vier gefikste strafworpen en een vrije bal de aansluiting te krijgen bij 7-8. Het duurde nog tot tien minuten voor rust voor Ten Donck dan toch langszij kwam bij 9-9. De volgende fase scoorden beide ploegen om en om, waarbij de thuisploeg bij 12-11 voor het eerst op voorsprong kwam. Deze voorsprong werd met hand en tand verdedigd, wat een gelukje betekende voor VALTO. Door twee strafworpen van Bart en Frank in de laatste minuut wist VALTO toch met een minimale voorsprong te gaan rusten.

De spelers van de thuisploeg besloten geen kleedkamer op te zoeken, maar een goed gesprek te gaan voeren met scheidsrechter Gelissen. Wat daar besproken is weten we niet, maar het werd er in het tweede deel helaas niet beter op. Marrien had de spelers duidelijk instructies gegeven zich niet meer te laten provoceren, wat aan het begin van de tweede helft weer rust in de aanvallen gaf. Hierdoor kon VALTO langzaam maar zeker de voorsprong weer gaan uitbouwen naar 13-17. Halverwege de tweede helft was het verschil opgelopen naar 17-23, waarvan Judith er drie van voor haar rekening had genomen. Ook Frank was weer lekker op schot vanavond. Hier maakte Marrien ook gebruik van door hem, net als we in de league wel vaker zien, van het ene naar het andere vak te wisselen. Zo kon Frank wat extra doelpuntjes maken en de voorsprong op veilige marge houden. Met nog een minuut of tien op de klok werd de reserve bank geleegd en mochten Nikki, Lotte, Floris en Niels de overwinning naar veilig haven brengen. Ten Donck probeerde er nog een eindsprintje uit te persen, maar dat werd weer te niet gedaan door Naomi en Frank. Scheidsrechter Gelissen floot bij de stand 20-26 voor het eind van de wedstrijd, waarmee VALTO het fysieke spel van de thuisploeg vooral in de tweede deel met degelijk korfbal heeft beantwoord. Ook VALTO D1 wist te winnen, zodat we beiden door zijn naar de volgende ronde. Het vlaggenschip heeft weer aan een overwinning kunnen proeven en we zijn allemaal, niet onbelangrijk, heel gebleven voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan komt in onze eigen Vreeloohal Vriendenschaar uit Hardinxveld/Giessendam op bezoek. Een tegenstander van formaat die samen met Excelsior en DES op twee punten achter koploper Swift staat. Het wordt dus vast weer een wedstrijd waar de negende man meer dan nodig is. De spelers hebben vanavond in ieder geval ervaring opgedaan met een andere manier van korfballen, waar ook lering uit te trekken valt. Ik hoop echter wel dat er zaterdag weer gewoon gekorfbald gaat worden voor de winst.

Publiek wordt weer bedankt voor uw aanwezigheid vanavond in Ridderkerk en we hopen u zaterdag weer op de tribunes in de Vreeloohal te zien.