Onderstaande brief is ons gestuurd vanuit Dr. Nico van der Lely (Stichting Jeugd en Alcohol) en Pascal Schepers (NOC*NSF). We raden alle ouders en barvrijwilligers hier naar toe te komen. Aanmelden kan via deze link.

De baromzet in de sportkantine is voor veel sportclubs een belangrijke bron van inkomsten. We hebben vanuit de sport echter ook de verantwoordelijkheid dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren.

We zien dat er nog veel ruimte is voor verbetering in de naleving van de leeftijdsgrenzen bij het schenken van alcohol in sportkantines. Ook het rijden onder invloed vanuit de sportkantine is hierbij een belangrijk aandachtspunt. En wij begrijpen dat het realiseren van verantwoord alcoholgebruik niet altijd eenvoudig is. Daarom hebben wij interactieve bijeenkomsten ontwikkeld die u hierbij gaan helpen.

Tijdens de bijeenkomst gaan we het gesprek met u aan over het belang van verantwoord alcoholgebruik en de ondersteuning die er beschikbaar is. Daarnaast zal er ruim aandacht worden besteed aan de dilemma’s waar u als bestuurder, barvrijwilliger, trainer-coach en/of ouder mee geconfronteerd wordt en hoe verschillende sportverenigingen hier mee omgaan.

Vindt u het belangrijk om gezamenlijk op te trekken om verantwoord alcoholgebruik binnen de sportvereniging te stimuleren en wilt u reeds opgedane successen binnen uw sportvereniging delen? Of heeft u misschien behoefte aan handvatten om alcoholmisbruik vanuit uw rol verder te beperken ofwel te voorkomen? Meld u dan aan voor de geplande bijeenkomst op 10 september van 20.00 – 22.00 uur bij CKV Dijkvogels in Maasdijk.

Met vriendelijke groet,

Dr. Nico van der Lely
Stichting Jeugd en Alcohol

Pascal Schepers
NOC*NSF