Marrien Ekelmans stopt als trainer/coach Valto 1

PERSBERICHT | Aan het einde van dit seizoen vertrekt Marrien Ekelmans bij CKV Valto. Daarmee komt er na twee seizoenen een einde aan de samenwerking met CKV Valto, waarin hij trainer/coach was van het eerste team. Ekelmans verruilt het eerste team van Valto voor Avanti/Flexcom, wat momenteel uitkomt in de Korfbal League.

De korfbalvereniging uit De Lier is onder leiding van Ekelmans op het veld gepromoveerd van de eerste klasse naar de overgangsklasse en handhaaft zich daar halverwege de competitie op een prima vijfde plaats. In de zaal draait Valto momenteel mee in de top van de eerste klasse en heeft het dit seizoen haar titel in de Haagse Korfbaldagen geprolongeerd. In de Zuid-Holland Korfbal Cup staat de ploeg binnenkort in de halve finale van het toernooi.

“Ik heb met heel veel plezier bij Valto gewerkt. De inzet en het enthousiasme binnen de club is geweldig. Ik voelde mij dan ook na dag één al helemaal thuis. Valto maakt als club een mooie ontwikkeling door. We hebben mooie successen beleefd met elkaar en ik weet zeker dat er met deze selectie nog meer successen zullen gaan volgen.”, aldus Marrien Ekelmans

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “Marrien heeft net als Valto ambities en we begrijpen dan ook dat hij de kans om bij een topclub als Avanti/Flexcom aan de slag te gaan niet laat schieten. We hopen dat hij ook daar succes heeft en danken hem voor alles wat hij voor Valto heeft gedaan en de successen die samen met de groep en staf behaald zijn.”.

Met het vertrek van Ekelmans is Valto op zoek naar een nieuwe trainer/coach die met zijn of haar kwaliteiten de ambities die de club heeft verder kan waarmaken. De club hoopt daarmee de staf, bestaande uit assistent-coach, teammanager en verzorger, weer compleet te maken.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.