Vacature trainer/coach Valto 2 

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2020/2021 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Dit selectieteam is dit seizoen gepromoveerd van de reserve 1e klasse naar de reserve overgangsklasse zaal en speelde daar al in op het veld. De gehele selectie speelt dus op het overgangsklasseniveau.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. Coaching vindt plaats zowel op groepsniveau, alsook op individueel niveau.

De trainer werkt samen met nieuwe hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren vanuit veel schijven continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor overkomende jeugd met goed kan aansluiten op de speelstijl van de (senioren)selectie.

Team
Het huidige Valto 2 speelt komend seizoen zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De afgelopen twee seizoenen is hiervoor promotie vanuit de reserve eerste klasse bewerkstelligd en daarmee speelt de gehele en relatief jonge selectie op hetzelfde niveau, waarbij de rek er nog niet uit is en nieuw talent vanuit de jeugd de komende seizoenen kan doorstromen.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto selectie bestaat uit de hoofdtrainer/coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een video analist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals Adfysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

 • 90 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto 1 en 2 op dinsdagavond (veld 90 – 120 minuten)
 • 90 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 90- 120 minuten)
 • Thuiswedstrijden in sporthal Vreeloo in De Lier, bij voorkeur in combinatie met de thuiswedstrijden van Valto 1 (samen met trainer/coach Valto 1)
 • Uitzending wedstrijden via Livestream (voorbeeld: https://youtu.be/fN_TzoXwgsc)
 • Samenvattingen op regionale televisie
 • Persberichten bij belangrijke resultaten
 • Video analyse systeem voor het analyseren en bekijken van wedstrijd video’s
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week)

Samenwerking met partner Adfysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door Adfysio in De Lier
 • Hotline voor ernstige blessures (24/7)
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters
 • Per speler één uur per week conditie en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier (verplicht voor selectiespelers)
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers)

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook beginnende trainers /coaches die als speler op (hoog) niveau hebben geacteerd worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen