Vacature trainer/coach Valto 2 

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2024/2025 een trainer/coach voor Valto 2. Dit selectieteam hoopt in de zaal te promoveren naar de reserve overgangsklasse en speelt op het veld in de reserve hoofdklasse.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn of haar spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. Coaching vindt plaats zowel op groepsniveau, als ook op individueel niveau.

De trainer werkt samen met trainers van Valto 1 (Mark Tissink en Thomas Reijgersberg) aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Ook is er nauw contact met de trainers/coaches van Valto A1 voor reserves en doorstroom vanuit de jeugd. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren vanuit veel schijven, continu aanvallende dreiging en verdedigende druk. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor overkomende jeugd goed kan aansluiten op de speelstijl van de (senioren)selectie.

Team
Het huidige Valto 2 speelt dit seizoen op het veld in de reserve hoofdklasse en strijdt in de zaal om promotie naar de reserve overgangsklasse. Het team is een mix van jongere spelers en wat meer ervaren spelers, met ieder jaar een gezonde aanwas vanuit de A1. Het wil aansluiting behouden met het eerste team en is leergierig als groep en individueel.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto selectie bestaat uit de trainers/coaches van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een videoanalist, verzorger en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied.

Praktische invulling Valto selectie

 • 90 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto 1 en 2 op dinsdagavond (veld 90 – 120 minuten)
 • 90 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 90- 120 minuten)
 • Thuiswedstrijden in sporthal Vreeloo in De Lier, bij voorkeur in combinatie met de thuiswedstrijden van Valto 1 (samen met trainers/coaches Valto 1)
 • Uitzending wedstrijden via Livestream (voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=HcrUV0k9neg)
 • Samenvattingen op regionale televisie
 • Persberichten bij belangrijke resultaten
 • Videoanalysesysteem voor het analyseren en bekijken van wedstrijd video’s
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week)

Samenwerking met partner Adfysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door Adfysio in De Lier
 • Hotline voor ernstige blessures (24/7)
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters
 • Per speler één uur per week conditie en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers)

Zowel trainers/coaches met ervaring, als ook beginnende trainers/coaches die als speler op (hoog) niveau hebben geacteerd wordt gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Marcel Schouten, TC coördinator senioren wedstrijdsport: marcel.schouten@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-13325057.

Foto: Mieke van Leeuwen