Alléén voor 18- (18+ mag dit stuk overslaan)

Als iemand van 18+ laat je je niets meer vertellen natuurlijk, je bent immers volwassen, dus je leest door. Maar serieus, dit stuk is nu even niet voor jullie. Doorlezen is echt op eigen risico, het kan een teleurstelling worden.

Dit stukje is namelijk voor de groep die er altijd maar buiten valt. Niet drinken, niet roken, niet autorijden, niet stemmen, niet … de bordjes met “alleen vanaf 18 jaar” kennen jullie wel. Het is alsof je niet belangrijk bent, niet meetelt, niets te zeggen hebt. Maar dat hebben jullie natuurlijk wel! Je vraagt je misschien af waar ik heen wil, welnu, dat zal ik je vertellen.

De waan van alle dag, als bestuur ontkomen we er soms niet aan. Er gebeuren gewoonweg te veel dingen binnen een korfbalvereniging die concrete en directe opvolging nodig hebben. Gelukkig beschikt VALTO over een groot aantal vrijwilligers, die een deel van hun tijd willen besteden aan het laten draaien van de club en zonder wie het bestuur natuurlijk niets kan klaarspelen. Jullie weten dit maar al te goed, omdat je er zelf vaak ook deel van uitmaakt, als trainer, als coach, maar ook gewoon als lid.

De toekomst dan, daar zijn we als bestuur niet altijd mee bezig. Maar soms is het goed om daar wel even bij stil te staan. En het is ook goed om daar bij geholpen te worden, want ook wij bezitten niet alle wijsheid. Zo zijn we momenteel bezig met een door de bond georganiseerde cursus “Besturen met een Visie Plus”, een vervolg op het FOCUS-traject dat we onlangs hebben afgerond. Het mooie is dat dit prefect aansluit bij wat we nodig hebben en van waaruit we leuke inzichten en ideeën halen die ons weer verder helpen. Een club moet tenslotte zo goed mogelijk bestuurt worden.

De afgelopen cursusavond hebben we een persoonlijkheidstest gedaan en besproken. Hierdoor leer je niet alleen jezelf beter kennen, in wat voor een soort persoon en bestuurder je bent, maar leer je ook de anderen uit het bestuur goed kennen. Hierdoor weet je nóg beter wat je aan elkaar hebt, waar je elkaar aanvult en waar je voor moet oppassen. Aan de ene kant een feest van herkenning, maar soms toch ook bijzondere ontdekkingen. Al met al een goede les in elkaars krachten weten te gebruiken.

Een andere opdracht binnen deze cursus, en nu kom ik bij jullie, is het bepalen van een visie met behulp van een groep volwassen leden in een georganiseerde visieavond. Aan de hand van verschillende opdrachten, in groepjes en met de hele groep, kan een beeld gevormd worden van waar als vereniging naar toe zou willen groeien. Heel leerzaam en goed om te doen, zo hebben we 2 jaar geleden gemerkt, toen we dit hebben gedaan. Daarom willen we het nu iets anders gaan doen. Als we het namelijk over de toekomst hebben, hebben we het ook over jullie. Het lijkt ons dan ook geweldig om te horen hoe jullie VALTO nu zien en hoe jullie de club in de toekomst zien.

We zijn dus op zoek naar jullie, een groep van bij elkaar ongeveer 20 jeugdleden, die het leuk vindt om met elkaar te denken en te praten over de vereniging en hoe deze er uit zou moeten zien over 5 tot 10 jaar. Jullie zijn voor even het jeugdbestuur van VALTO. Dé sportvereniging van het Westland worden we namelijk niet alleen als bestuur, maar daar hebben we jullie bij nodig! Lijkt het je leuk? Stuur dan een berichtje naar bestuur@ckv-valto.nl of laat het op een andere manier weten.

Voor alle volwassenen die toch zijn blijven lezen, bedankt voor de aandacht. Ik hoop dat de teleurstelling meevalt en reken op jullie begrip. Daar ben je tenslotte 18+ voor ;-)

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.