Een fantastische sfeer tijdens Die Haghe dag!

Zaterdag 21 januari, het was al vroeg druk met publiek. Na mijn eigen wedstrijd van V8 in hal 2, snel door naar hal 1 voor de A1 tegen Die Haghe A1. Lang kon onze A1 redelijk tot goed bijblijven in de eerste helft, maar gaandeweg de wedstrijd zag je wel het klasse verschil. Het was een wedstrijd vol mooie acties, terwijl het publiek ook al zo lekker enthousiast was. Na de A1 kwam V2 in actie. Ook zij hadden het lastig tegen Die Haghe. Uiteindelijk verloren ook zij helaas hun wedstrijd. Als laatste kwam het vlaggenschip in actie.

Wat een sfeer , wat een acties, wat een beleving in het veld en op de bank. Schitterend om te zien dat korfbal zo leeft binnen De Lier. En dat wij als vereniging de korfbal sport binnen Gemeente Westland zo goed willen en kunnen uitdragen. Wij zijn trots op Valto in wie wij zijn , wat we zijn en waar we naartoe willen. De wedstrijd was van een heel hoog niveau. Het slotakkoord van de zaterdagavond was duidelijk voor Valto en zo staan wij na dit weekend alleen aan kop. Dank ook aan Vakkie V die heel duidelijk aanwezig waren op de tribunes. Nu vind ik wel, dat aanmoedigen en sfeer creëren goed is, maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. Ploppers voor en/of na de wedstrijd prima, niet tijdens de wedstrijd. Geen muziek aanzetten tijdens een wedstrijd. Dat kan namelijk allemaal ook van  invloed zijn op een wedstrijd en bv ook voor ons in het nadeel.

Nu pakte het gelukkig wel goed uit, maar ik zag duidelijk dat coaches en spelers ook van V1 dit niet konden waarderen. Dan moeten we het natuurlijk ook niet gaan doen. Wij zijn er om hun te ondersteunen en niet om een eigen feestje te bouwen. Zo hoorde ik ook door de box veelal dat buiten de aanmoedigingen voor Valto het zich ook richtte op 1 speler van Die Haghe. Dat resulteerde zich ook in een gele kaart voor deze persoon.  Daar moeten wij ons ook niet in verlagen. Dan schaam ik mij als voorzitter voor de uitdrukkingen die geroepen worden. Hoe meer drank er in het spel komt, des te uitbundiger deze personen worden. Ook voor de ouders van deze personen, spreek ze er wel op aan. Dit kan namelijk niet de bedoeling zijn. Je vereniging aanmoedigen prima, sfeer gebruiken prima en heel goed om te doen. Maar overdrijf niet en zorg er dus ook niet voor dat er over grenzen gegaan wordt. Dat keur ik ook af en heb ik verschillende belletjes over ontvangen. Laten we ten allen tijde elkaar met respect blijven  behandelen. Dat hoort ook bij de korfbalsport. Voor de aankomende week allen weer succes gewenst.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Foto: Mieke van Leeuwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.