Fijne dagen, even rust. Hoewel …

Ze komen er weer aan, die fijne dagen. De prettige Kerst en het gelukkige Nieuwjaar. Even dat rustmomentje pakken, een korfbalpauze. Hoewel … toch zijn er nog wat bijzaken. Of eigenlijk gewoon hoofdzaken, want het gaat om gezelligheid en clubgevoel. Die momenten horen er net zo goed bij.

De kerstdagen breng je vaak met familie door. Eerste Kerstdag bij de ene kant, Tweede Kerstdag bij de andere kant en Derde Kerstdag bij de korfbalkant. Want, op 27 december is er weer een nieuwe editie van VALTO-A-GOGO in de Villa. Een heel leuk initiatief dat al een aantal jaar zeer succesvol is en volle zalen trekt. De muziekkennis wordt danig op de proef gesteld en ook dit jaar heb ik er weer zin in!

Die dag start ook de Korfbal Challenge, een vierdaags evenement door het KNKV georganiseerd en vol met leuke wedstrijden, clinics, kampioenenparades en luchtkussens. Hier kunnen jong en oud zich vermaken en ook ik ga dit jaar voor het eerst eens kijken. Mijn woensdag (30 december) bestaat uit een stukje NK studenten, een inspiratiesessie en de finale van het minitoernooi topkorfbal dat inmiddels al uitverkocht is.

Het leuke van de Korfbal Challenge is dat er ook geëxperimenteerd wordt met spelregels. Ik ben heel benieuwd hoe dat dit jaar gaan uitpakken. Commentaar op de leiding wordt niet getolereerd en betekent de bal afgeven, of wanneer je die niet had, een vrije bal aan je broek krijgen. Coaches die zich in plaats van met hun hun ploeg vooral met de leiding bemoeien worden naar de tribune verwezen. Bij vrije ballen zijn er vaste posities op de cirkel waar men moet gaan staan, om zo het geduw en getrek onder de paal te voorkomen. En de strafworp moet door de persoon die hem krijgt genomen worden en de nemer moet achter het streepje blijven totdat de bal uit zijn handen is. Dat gaat leuke taferelen opleveren! Tenslotte spelen ze in vier kwart-wedstrijden, net als bij 4korfbal.

We sluiten het jaar dus experimenterend en dus naar de toekomst kijkend af. We beginnen het nieuwe jaar echter met een terugblik op 2015. Ik hoop dat iedereen op de nieuwjaarsreceptie kan komen. Deze is op 1 januari om 19.00 uur en je bent hierbij van harte uitgenodigd! Het mooie is dat je niet met lege handen hoeft te vertrekken, want voor de Bijblijver-kenners onder ons is er weer de ‘blijf-je-bij’ of ‘haak-je-af’ quiz (met prijs!) tijdens het grote Bijblijver jaaroverzicht. Even terugkijken en met elkaar heel kort het afgelopen jaar herbeleven. Ik kan je al verklappen dat we ontzettend veel hebben gedaan in 2015!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.