Het fysieke hart van de vereniging

Afgelopen week ben ik even op bezoek gegaan in Houten, bij de Expo aldaar, voor de “Dag van de sportaccommodatie”. Dit is een beurs die eenmaal per jaar wordt georganiseerd en volledig in het teken staat van kantines, velden en alles wat daar mee te maken heeft. Dat een groot deel van de standhouders met name (kunst)gras en gerelateerde zaken verkoopt, maakte niet zoveel uit. Genoeg andere aanbieders met prachtige ideeën voor de verrijking van een sportcomplex.

Die producten en diensten zijn voor mij een bron van inspiratie. Het zijn vaak innovaties die waarde kunnen toevoegen, zowel aan de sport als aan alle zaken er omheen. Eigenlijk gewoon aan de hele beleving van (in ons geval) korfbal. Al die ideeën heb ik goed bekeken, besproken en opgeslagen. Want direct aanschaffen of doorvoeren, dat gaat niet. Maar het geeft wel houvast aan sommige plannen en dromen die we hebben.

Wat de organisatie goed heeft gedaan, was de mogelijkheid om presentaties te volgen, waarvan ik er een aantal heb bijgewoond. Zo was er één over duurzaamheid en de kansen voor de sport, iets waarmee wij al flink bezig zijn en dus een leuke bevestiging van ons beleid. Daarna was er een interessant verhaal over het sluiten van partnerships in binnensportaccommodaties. Over hoe typische binnensportverenigingen zelf veel meer kunnen doen ten voordele van hun club. Ook stof tot nadenken voor een semi-binnensport als korfbal. Tenslotte was er nog een sessie over bewegen in een netwerk van voorzieningen. Een bijzonder inspirerend verhaal over multidisciplinaire sporters, hun succes en een hele andere manier van tegen sport aankijken dan we gewend zijn. En waar de sportaccommodatie een rol in kan spelen.

Kortom, genoeg stof tot nadenken. Maar tegelijkertijd er óók bij bedenken dat we al een prachtige accommodatie hebben. Twee mooie velden, een mooi scorebord, prima materiaal, een gezellige kantine die we twee jaar geleden hebben uitgebreid met nóg meer faciliteiten en dat alles dicht bij het centrum van ons dorp. Iets om trots op te zijn, iets om te koesteren. Gelukkig heeft het toenmalige bestuur dat bij de verhuizing eind negentiger jaren ook ingezien.

Laten we er dan ook zuinig op zijn. Op het materiaal, op de velden, op de kantine. Als we rommel maken dan ruimen we dat op, we maken onze Villa wekelijks schoon en zo nu en dan voegen we iets toe. Iets van waarde, waar iedereen wat aan heeft. Van jong tot oud. Van speler tot supporter. Van lid tot bezoeker. Houd de komende weken onze Facebookpagina in de gaten (val.to/facebook). We laten jullie daar de komende tijd een aantal zaken zien waar veel vrijwilligers de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest. En uiteraard kunnen jullie ze zien bij de start van de tweede helft van het veldseizoen. Ik heb er nu al zin in. Laat die zomer maar komen!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.