Je bent nu officieel een BL-er

 
 
Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang in De Lier. Nee, niet op de velden naast Villa Valto. Dé sportvereniging van het Westland hield even rust. Herfstvakantie. Hoewel, de D5 had nog een wedstrijd tegoed en de rest van de D-spelers konden niet langer wachten en gingen op eigen initiatief alvast de zaal verkennen. En ik moet zeggen, het begint ook bij mij al weer te kriebelen. Het veld is leuk, maar de zaal heeft ook wel wat. 
 
Afijn, terug naar de drukte. Die was er wél bij de Jumbo supermarkt. Daar stonden in de vroege morgen de eerste fanatieke plaatjesjagers al in de rij om hún boek ik ontvangst te nemen. Het eerste exemplaar heb ik aan Sven mogen uitreiken en daarna kreeg een ieder die langskwam zijn of haar eigen album. En een setje stickers om meteen al te plakken en te kijken en te ruilen. Nu maar hopen dat je het boek vol krijgt voor het einde van het jaar! En bedenk goed, vanaf nu kent iedereen je. Je bent een Bekende Lierenaar. Of misschien beter, een bekende Westlander in De Lier. Want de tijd Valto alleen leden uit De Lier had, ligt ruim achter ons. Samen met de twee andere voorzitters van de deelnemende verenigingen ODIS en SV De Lier voelde ik een gevoel van trots. Het is mooi om zoveel Lierse Sportsterren bij elkaar te zien.
 
Een deel van die Sportsterren zal ook te zien zijn als team van de week. Supportersvereniging Otlav zorgt hiervoor en wekelijk is in de Bijblijver te lezen wie deze spelers zijn door een foto en interview. Blader dus gerust door! Het team van de week mag in de zaalperiode oplopen met Valto 1 of Valto A1 bij thuiswedstrijden, krijgen een clinic en mogen op een speciale tribune plaatsnemen om de teams bij de wedstrijden aan te moedigen. Dit doen ze dan ook altijd met veel plezier en enthousiasme. Ik zou zeggen, doe met ze mee en zorg voor volle tribunes en vele kelen om de teams aan te moedigen in hun strijd voor het kampioenschap en daarnaast de beker voor Valto 1 + Valto A1 en de cup voor Valto 1 en Valto D1. De negende man is onmisbaar!
 
Maar eerst nog de oefenwedstrijden op All Day Valto, 4 november kleurt de Vreeloo-hal oranje, ieder team speelt thuis. Een leuke dag om alle teams dan ook eens te komen bekijken en aan te moedigen. En mocht je nog een uurtje vrij hebben in de nacht van 28 op 29 oktober, dan kun je komen kijken hij het waterkorfbal in het kader van de Spieren voor Spieren actie die dan in het zwembad wordt gehouden. Vind je dat dan weer te laat worden, is er altijd nog de mogelijkheid om in de Haagse Sportcampus op het Zuiderpark te kijken hoe onze Valto teams het doen tijdens het beachkorfbaltoernooi, ook op 28 oktober, in de ochtend. Het is water of zand, mooi toch?
 
Tenslotte, de laatste in de rij van huishoudelijke mededelingen, de Algemene Ledenvergadering. Maandagavond, 23 oktober. Je had hem natuurlijk al lang in je agenda staan, maar zie dit als een vriendelijke reminder om vooral langs te komen. Voor een kop koffie, de stand van Valto, de nieuwe bestuursleden, het ere-kleinood en een goed gesprek na afloop.
 
Ik denk dat ik jullie nog wel ergens tegenkom. Sterker nog, ik verwacht niet anders. Een BL-er zijn brengt nu eenmaal verwachtingen met zich mee … Tot dan!
 
Namen het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.