Jeuk. Zelfstandig naamwoord (m.) – uitspraak: [jøk]

Als je de definitie van “jeuk” opzoekt, kom je over het algemeen niet zulke hele positieve beschrijvingen tegen. Als je even verder kijkt en goed zoekt, vind je er wel eentje die in de buurt komt: “Jeuk is zeer aanstekelijk. Als je iemand erover hoort praten of je leest erover, krijg je veelal hetzelfde gevoel“. Welnu, het gevoel dat hier wordt beschreven heb ik ook tijdens één van mijn stages ervaren.

Een avond in maart, ver verwijderd van de zomerse weekenden, zit de kernorganisatie van het jeugdkamp de laatste zaken door te nemen. Aan tafel zitten Denise, Bart-Jan en Frank. Ik schuif aan en luister hoe er bijzonder rustig en met veel ervaring wordt gesproken over de voorbereidingen. Ik weet meteen: dit zit goed.

Even later druppelen ook de begeleiders binnen en als iedereen er is, start Denise met de uitleg en vertelt wat de bedoeling van het jeugdweekend is dit jaar. Er ligt al een compleet draaiboek met verschillende activiteiten die georganiseerd kunnen worden en bij voorkeur gaan passen bij het thema van dit jaar: Las Vegas. Iedereen is enthousiast en de één na de ander komt met goede ideeën om de activiteiten aan de vullen en de organisatie er van op zich te nemen. De groepjes zijn snel gemaakt en de positieve energie is voelbaar. Bijzonder aanstekelijk!

Heel mooi om te zien en mee te maken dat de leiding van deze jaarlijkse seizoensafsluiting voor de jeugd in zulke goede handen is. Zowel de kernorganisatie als de begeleiding. Een grote groep vrijwilligers die zelf maar wát graag mee willen omdat het … juist, zo verschrikkelijk leuk is. Ik zou dan ook de definitie van “jeuk” willen aanpassen naar het volgende.

JEUK. Zelfstandig naamwoord (m.) – uitspraak: [jøk] – synoniem voor [leuk] – afkorting van [JEUgdKamp] – zeer aanstekelijk – een bijzondere ervaring – compleet verzorgd weekend in juni – sport & spel verenigd – lol gegarandeerd – enthousiaste en energieke leiding – kundige en ervaren organisatie – mag niet ontbreken op je bucket list.

Nog niet opgegeven voor het jeugdkamp? Stuur snel een mailtje naar jeuk@ckv-valto.nl. En onthoud: jeuk = leuk!

Namens het bestuur, Jan Jaap Elenbaas

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.