Korfbal = teamsport

Korfballen doe je niet alleen. Om een wedstrijd te kunnen spelen het je een team nodig. Bij de E en F jeugd zijn dat 4 spelers + de superspeler en bij de andere teams zijn dat er minimaal 8 (4 heren, 4 dames). Echter, voor een overwinning is niet alleen het aantal spelers bepalend, maar ook de samenwerking. Zet een willekeurig aantal spelers bij elkaar en je kunt prima korfballen. Maar pas wanneer je als een team speelt, elkaar begrijpt, elkaars kwaliteiten benut, elkaar helpt en de anderen moeiteloos weet te vinden, pas dan kun je een wedstrijd ook winnen.

Afgelopen zaterdag was een mooie dag om dit te kunnen zien. In de eerste competitieronde is het soms nog even wennen. Uiteraard is er de voorbereiding geweest, soms met teambuilding, trainingen en oefenwedstrijden. Maar op de dag dat het er om gaat, zie je dat een team nog kan groeien. En dat komt vanzelf, met de trainingen, met de wedstrijden. Het heeft tijd nodig en je moet er aan werken. Maar het resultaat zal er zijn.

Dus voor korfbal en vele andere sporten heb je een team nodig, maar ook een vereniging. De vereniging heeft op haar beurt weer een bond nodig van waaruit een competitie wordt georganiseerd tussen de teams van de verschillende verenigingen. Maar ook leden zijn nodig, zodat op diverse niveaus en op  verschillende leeftijden gekorfbald kan worden. Vrijwilligers om de trainingen en een heleboel andere zaken te verzorgen zijn ook onmisbaar. En zo ontstaat een groot netwerk met allemaal partijen die de sport, en voor ons korfbal in het bijzonder, mogelijk maken.

Een groep die in dat netwerk niet mag en kan ontbreken, is de groep van sponsoren. Bedrijven en mensen, die onze club een warm hart toedragen. Zij zorgen er voor dat de contributie betaalbaar blijft, dat we in mooie clubtenues kunnen spelen en dat we de kantine kunnen uitbreiden om met de groei van de vereniging mee te groeien.

Gelukkig heeft VALTO een groot aantal mooie sponsoren, waarvan een deel afgelopen zaterdag aanwezig was op de sponsorborrel, georganiseerd door de sponsorcommissie.

Een week of twee geleden was ik te gast bij deze commissie, in het kader van mijn stageperiode als eerstejaars voorzitter. Sinds vorig jaar heeft deze commissie de sponsorzaken aangepakt en de de club nieuw leven ingeblazen. Er zijn een aantal doelen gesteld en niet zonder succes. Met het uitbreiden van de sponsormogelijkheden is er inmiddels een mooi portfolio ontstaan, waarmee bedrijven niet alleen hun naam kunnen verbinden aan VALTO, maar hem ook onder de aandacht van de leden, de ouders, de supporters, de media en de andere bedrijven kunnen brengen.

Als vereniging heeft VALTO veel ambities, op allerlei gebieden. En het realiseren daarvan kunnen we niet alleen, net als het korfballen zelf. We hebben een team nodig van leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren. En niet alleen de inbreng van hun afzonderlijke kwaliteiten, maar vooral door samen te werken, elkaars kwaliteiten te benutten, elkaar weten te vinden en te helpen. Pas dan zullen we komen waar we willen zijn. Met elkaar!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.