Korfxit

20160627-stukje-voorzitter

De afgelopen weken vielen de laatste puzzelstukjes van het seizoen op hun plaats. Sommige stukjes ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, anderen echt ter afsluiting van het huidige seizoen. Zo hebben we met het bestuur onze afsluitende avond gehad, waarin we enerzijds hebben omgekeken naar wat we het afgelopen seizoen hebben gedaan en hoe we dat hebben gedaan. Anderzijds keken we ook vooruit, hoe gaan we om met de veranderende omstandigheden, waar willen we als vereniging naar toe en varen we nog steeds de juiste koers.

We hebben hiervoor naar de leden geluisterd, van jong tot ietsje ouder, letterlijk. Het avondje jeugdbestuur was net als jaar weer erg leuk om te doen. Onder het genot van pannenkoeken werd er door de jeugdleden en het bestuur gesproken en gediscussieerd over alles belangrijk was voor deze groep en waar wij ons als bestuur voor mogen en moeten inzetten. Maar daarnaast weten onze gasten van de avond nu ook wat realisme is, dat keuzes maken ook consequenties met zich meebrengt. En door de rondvraag van wie welke bestuursfunctie op zich zou willen nemen, hebben wij de toekomst van de vereniging alvast veilig gesteld. De sessie met volwassen leden was overigens minstens zo waardevol. In een diverse groep werd er getoetst of we nog steeds op de goede weg zitten als Valto. Gaan we nog steeds in de richting van onze stip op de horizon (dé sportvereniging van het Westland) en de doelstellingen die daarbij horen, of moeten we bijsturen. En zo ja, op welke gebieden. Prima input voor het beleid van de komende jaren!

Op sportief gebied heeft de jeugd zich vast kunnen inspelen op het HKV/Ons Eibernest toernooi. In de teamsamentelling van volgend seizoen was het soms best even wennen en het weer zat niet altijd mee. Maar achter de wolken schijnt de zon en ik vind dat jullie allemaal weer een prima prestatie hebben geleverd. De meest bijzondere prestatie was die wel van de A1 door in de finale te verliezen, maar (onder leiding van de nieuwe trainer/coach Michael) op punten toch wel eerste worden. Chapeau! De seniorenselectie kwam in de week daarna nog bij elkaar om van de eveneens nieuwe trainer/coach Marrien te horen wat zijn plannen zijn voor het komende seizoen. Hij had een goed verhaal en het was mooi om de groep gedreven spelers en speelsters bij elkaar te zien. De zin om begin augustus weer te mogen starten was bijna voelbaar, maar eerst nog even de nodige rust pakken tijdens de zomervakantie.

Rust was er ook voor alle jeugdleden na terugkomst van het kamp. Tijdens het jeugdweekend was die rust nauwelijks te vinden. Ik mocht zaterdag even om een hoekje kijken en wat ik altijd al heb gehoord, werd daar meer dan bevestigd. Iedereen, zonder uitzondering had het naar de zin, lachte en deed actief mee aan de spellen die de leiding weer had weten te verzinnen. Wat een creativiteit bij de organisatie, maar ook bij de deelnemers. Wat een ijver ook bij keukenploeg en wat een prachtige lokatie is De Kievit toch. Een waar feest, overdag maar ook in de avond en tot in de late uurtjes. Want eenmaal weer terug, op de bank voor de TV, kijkend naar een matige EK-wedstrijd, was de bonte avond in volle gang. De beelden vlogen Facebook over en samen met de foto’s van de dag zelf, kregen ook de ouders een inkijkje in het hele gebeuren. Een groot compliment voor alle leiding die dit heeft voorbereid, bedacht en uitgevoerd. Jullie zijn helden, superhelden voor de kinderen!

Vanaf deze plek, voor iedereen een mooie zomer gewenst. Stap even uit de wereld die korfbal heet. Rust lekker uit, geniet en ik hoop jullie allemaal gezond en wel weer aan de start van een nieuw seizoen te zien! We gaan er weer een mooi jaar van maken!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.