Plannen en mededelingen

 
Vorige week maandag was het weer zover. De tweejaarlijkse bijeenkomst der leden. En als je nu denkt “Ik ben toch lid, waarom was ik daar niet bij?”, dan komt dat doordat je er simpelweg niet was. Klinkt misschien gek, maar de Algemene Ledenvergadering is er voor alle leden, alleen niet iedereen kiest er voor om te komen. Toch waren er weer zo’n 30 mensen die in de mooie ambiance van sponsor Priva het bestuur en haar plannen aanhoorden. Met de keuze voor een andere locatie probeerden we eens wat anders en ik had het idee dat de aanwezigen dat konden waarderen. Priva en Arie Dijkstra in persoon danken we dan ook voor het perfecte gastheerschap. Mocht er iemand een idee voor een volgende keer hebben, dan horen we het graag.
 
Wat hadden we dan te melden op de ALV deze keer? De voorjaarseditie staat eigenlijk altijd in het teken van een update aan de leden. Waar we in oktober vertellen hoe we het financieel hebben gedaan en wat we begroten voor komende jaren, geven we in april aan waar we staan richting het einde van het seizoen, wat er speelt binnen de club en hoe we daarmee omgaan. Soms moet daar over gestemd worden, omdat formeel de leden, juist tijdens de vergadering, het laatste woord hebben. Zo ook deze keer. Maar niet nadat Marije en Bart iets meer hadden verteld over PR & Communicatie en TC zaken.
 
Op het gebied van PR & Communicatie zijn we zeer actief geweest en nog steeds. De Grote Clubactie, sponsoring tijdens het Valto feest, een brievenactie, de potgrondactie en de JUMBO-actie hebben een mooi bedrag voor de clubkas en in sommige gevallen specifieke doelen opgeleverd. Veelal met vereende krachten binnen de vereniging, zoals het hoort! De sponsorcommissie bewijst keer op keer van grote waarde te zijn voor Valto en heeft een vernieuwde catalogus gemaakt waarin de mogelijkheden weer netjes op een rij staan. Eén onderdeel daarvan is de teamsponsoring, met de komende tijd meer aandacht voor de jeugd. Valto A1, B1 en C1 zoeken nog een nieuwe sponsor! Op het andere vlak kon Marije vertellen dat de laatste maanden weer in het teken staan van diverse evenementen. Zo krijgen we de AdFysio GiGaKangoeroedag, het WK-2-tegen-2, het Priva Schoolkorfbaltoernooi, de Lierse Sportmarathon, de einddag en het NK voor B-jeugd. Daarnaast is de wandelclub nog altijd actief en gaat de commissie werving aan de slag met clinics en andere activiteiten om jeugd te interesseren voor korfbal en de vereniging. Vooral jongens in de leeftijd van 10-12 jaar zijn nog altijd bijzonder welkom!
 
De TC zit ook niet stil, zo vertelde Bart. De invulling van trainers en staf is zo goed als rond voor komend seizoen. Daarnaast is men druk bezig met de indeling van de teams. Dat wordt dit keer voor de seniorenteams 4 tot en met 8. Daar wordt in gesprek met de teamvertegenwoordigers de best mogelijke indeling gemaakt, waar het gros zich in zou moeten kunnen vinden. Voor Valto 1 tot en met 3 en de jeugd bepaalt de TC in overleg met de trainers de indeling, dit jaar voor het eerst met de nieuwe peildatum van 1 januari. Ook de trainers worden weer ingedeeld en bij de jeugd neemt Frank de rol als jeugdcoördinator voor zijn rekening, met de wetenschap dat er dit seizoen een behoorlijk aantal trainers het KT2 diploma op zak heeft. Op het gebied van scheidsrechterzaken kunnen we waarschijnlijk uitkijken naar het behalen van het quotum voor dit jaar en zijn we verheugd te kunnen melden dat Alex komend jaar zijn wedstrijden voor Valto gaat fluiten. Samen met Rick leidt hij inmiddels diverse wedstrijden op het hoogste niveau en fluit daarnaast ook zelfstandig nog wedstrijden in de wedstrijdsport. Verder bracht Bart de mei-clinics nog onder de aandacht, georganiseerd door Laurens/Korfbalstars en de Rijkzwaan Korfbal Derby’s aan het begin van volgend seizoen. Beide zijn goed voor de promotie van het korfbal in de regio. Tenslotte was er nog een nieuwtje, namelijk dat het bestuur Bart Versteegen naar voren schuift als opvolger van Bart van Muyen, die na een verdienstelijke periode een stapje terug doet. In oktober is de officiële benoeming indien de leden er mee instemmen, Bart loopt al wel vast mee.
 
Het laatste deel van de avond stond in het teken van financiën en algemene mededelingen. In het eerste deel waren twee stemmingen die moesten bepalen of het bestuur mocht uitvoeren wat zij van plan was. De eerste was de aanschaf van een zonne-boiler. Niet alleen is het nodig om de boiler te vervangen, ook kan dit op een groene wijze en eentje die zichzelf terugverdient. De leden waren het hiermee eens. De tweede was de contributieverhoging. Door de komende verhogingen van de uurtarieven in de sporthal, zijn we genoodzaakt deze primaire kostenpost uit onze primaire inkomsten te halen. We hebben in een stappenplan uitgelegd hoe we dit voor ons zien de komende jaren en dat we hierbij structureel de contributie gaan verhogen, zodat we de kosten kunnen blijven dragen. Ook hier stemden de leden mee in. De nieuwe contributie zal daarom ingaan vanaf het aankomende seizoen.
 
Na de stemmingen waren er nog een aantal mededelingen. Zoals dat naast Bart, ook Joke terugtreedt uit het bestuur. Voor de positie van secretaris zijn we nog op zoek naar een opvolger. Het Valto-feest is de komende jaren alleen nog voor mensen van 18 jaar en ouder, zoals eerder aangekondigd en we zijn voorzichtig begonnen met de verkenning van de accommodatie in 2025, iets waar we goed op voorbereid willen zijn.
 
Voordat de rondvraag en aansluitend de borrel begonnen, hadden we nog twee bloementjes uit te delen. De eerste aan Janine Vlieg, die ze helaas niet zelf in ontvangst kon nemen. De tweede voor Martin van der Eijk, die er wel was. Beide zijn dit jaar 40 jaar lid van onze vereniging. Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd!
 
Wat ons betreft kijken we terug op een goede ledenvergadering. We zien elkaar weer, in deze vorm, volgend seizoen. Tot dan!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.