Terugblikken en vooruitkijken

Er wordt wel eens gezegd dat je niet teveel achterom moet kijken, maar vooral de blik naar voren moet richten. Dat is zeker waar, maar ook weer niet altijd. Soms is het goed om ook even terug te blikken, om te zien wat je hebt bereikt en leren van de fouten die je hebt gemaakt. Maar ook weer niet te lang, want het verleden kun je niet veranderen, de toekomst daarentegen wel. Vanavond is de Algemene Ledenvergadering en ik nodig jullie hierbij uit om mee te doen en mede te bepalen hoe die toekomst er uit gaat zien.

Vorig jaar is het voorstel om de contributie te verhogen goedgekeurd en die is dus vanaf dit seizoen van kracht. Samen met de kantine- en sponsorinkomsten zorgt de contributie ervoor dat we kunnen blijven doen wat we zo graag willen. Oók in een veranderende wereld, waarbij verenigingen meer op zichzelf aangewezen zijn, dan te steunen op bijdragen van de gemeente. Dit jaar blikken we terug hoe we het sportief en financieel hebben gedaan en hoe het komende jaar en de opvolgende jaren er uit gaan zien.

Ondertussen gaat het (sport)leven gewoon door en zijn we als vereniging volop bezig in het seizoen. Er zijn dit weekend weer een aantal herfstkampioenen bijgekomen, dus VALTO B2, C1 en D4 gefeliciteerd. VALTO D1 is hard op weg om bovenaan de hoofdklasse te eindigen voor de zaal, succes in jullie laatste veldwedstrijd van dit jaar! Helaas waren er afgelopen zaterdag ook wat tegenvallers. Niet alleen de paar verlieswedstrijden, maar ook een aantal blessures. Voor de mensen die het betreft, veel beterschap en succes bij het herstel gewenst.

Aan de andere kan zijn er ook activiteiten aanstaande die mij weer vrolijk stemmen. Ik noem een pokertoernooi op 16 oktober, maar ook een Wintertijd Challenge Waterkorfbal, waarin we als vereniging weer kunnen laten zien dat we samen strijden met Spieren voor Spieren. Geef je op met een team om in de nacht van 24 op 25 oktober in Sportcentrum Vreeloo mee te doen. Het beloofd erg gezellig te worden! Een maand later is er weer het VALTO feest, waarvan de voorbereidingen in volle gang zijn. De kaarten gaan hard en om teleurstellingen te voorkomen … ik zou ze snel kopen!

Dit alles maakt ons steeds meer dé sportvereniging van het Westland. Vind je dat we dit nu al zijn? Of in ieder geval de leukste sportclub? Laat het dan weten door te stemmen via http://val.to/deleukste. We kunnen nog wel wat stemmen gebruiken om boven de andere clubs uit te komen, dat moet toch wel lukken? Je kunt 3x stemmen: via Facebook, Twitter en SMS. Het zou wel erg gaaf zijn als we dit met z’n allen kunnen doen.

Tot vanavond!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.