Tussen dome en droom

Een frisse donderdagavond, in de auto op weg naar Vleuten. Tussen de nieuwbouwhuizen van Leidsche Rijn verrijst een witte ballonhal op een stuk kunstgras dat hoort bij Hockeyvereniging Fletiomare. De vereniging die door de enorme nieuwbouw ineens van 350 naar bijna 2000 leden groeide, was die avond gastheer voor ongeveer 40 geïnteresseerde sportverenigingen. De insteek van de avond was een veelbesproken onderwerp in menig bestuurskamer: de “korfbaldome”.

De korfbaldome is een nieuw concept, dat nu in de markt gezet wordt door een groep bedrijven die elkaar aanvullen. Natuurlijk bestaan er al veel langer ballonhallen en ook voor korfbal is er al iets dergelijks, maar deze partijen hebben een aantal zaken eens nader bekeken en een totaalconcept gemaakt. Uniek daarin zijn de vloer die ‘ademt’ en de dubbelwandige ballon die zorgt voor een goede klimaatbeheersing en geen condens vormt. Helaas is het galmende geluid nog daar en zijn er vast nog meer punten te vinden die op enige kritiek kunnen rekenen.

Alle aanwezigen hadden die kritische blik, alles werd nauwkeurig bekeken, bevraagd en besproken. Maar bovenal waren alle aanwezigen het er over eens dat dit initiatief wel eens dé oplossing kan zijn voor een uitdaging waar veel korfbalclubs mee zitten: het gebrek aan ruimte, inkomsten en identiteit door het trainen en spelen in een niet-eigen sporthal tijdens de wintermaanden. Trouwens, het is dan wel zo dat je niet meteen verliefd wordt en ja zegt, maar het zorgt wel voor inspiratie, voor discussies en voor dromen. En ik vind dat je altijd moet blijven dromen!

Ja leuk, maar wat nu? Ik hoor je denken. Waarschijnlijk voorlopig even niets. Laten bezinken. Er over praten. Er over nadenken. Alternatieven op een rijtje zetten. Goed kijken naar de huidige situatie. Is het wel nodig? Is dit wel de oplossing? Dat laatste hoeft natuurlijk niet, er zijn andere oplossingen om meer trainingsruimte te creëren, maar tot nu toe lijken die te ver weg, te lastig of te politiek gevoelig. Maar moeten we dan niet gewoon eigenwijs zijn, zoals VALTO stiekem altijd al een beetje is geweest. Laten we dit onze ambities in de weg staan? Of gaan we de uitdaging aan? En op welke termijn?

Genoeg stof tot nadenken. Voldoende tijd om te dromen.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

Ps: als je meer wilt weten, foto’s of video’s wilt zien, informatie wilt inzien of een geweldig idee hebt … laat het me weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.