VALTO international

20170123-Stukje-voorzitter

Je zou bij de titel natuurlijk kunnen denken aan onze bordsponsor en naamgenoot VALTO, specialist in natuurlijke gewasbescherming voor de nationale én internationale tuinbouw, maar daar gaat dit niet over. Ook niet over VALTO, het gehucht in Finland, dat ergens op de route van Helsinki naar Tampere ligt. Nee, ook niet over alle mensen die VALTO heten, vooral in Finland, maar ook onze vaste Facebook volger en naamgenoot uit Brazilië (dacht ik).

Nee, dit gaat over een clubje Valto-leden die zich in een gelegenheidsformatie hebben gemeld in Edinburgh, Schotland. Daar vond afgelopen weekend het Edinburgh International Korfball Tournament plaats. Naar wat ik begrijp hebben ze daar een prima tijd gehad en mooie wedstrijden gespeeld. In de ridderlijke ambiance was het volgens mij goed toeven. En zo hoort het ook. Met uiteindelijk een vijfde plek, kunnen ze deze maandag gerust afreizen naar het vertrouwde Nederland.

Het mooie van zulke toernooien is niet alleen de leuke tijd met medekorfballers uit Nederland, maar dus ook uit andere landen. Je leert elkaar kennen en het zet korfbal internationaal ook weer wat meer op de kaart. Eigenlijk zouden er veel meer van dit soort toernooien moeten komen, want in de sportwereld heeft onze sport nog best een lange weg te gaan. Een weg die als het aan het KNKV ligt, naar de Olympische Spelen leidt. Dat is namelijk één van de doelen en hoe intiem, klein, onbekend en onbemind korfbal ook mag zijn in Nederland, maar zeker daar buiten … ik kan me er wel in vinden. Het is zeker wennen en verandering is altijd lastig. Maar het zou wel gaaf zijn. Het zou namelijk ook betekenen dat de tegenstand vergroot wordt, omdat Nederland nu gewoon nog té dominant is. Het zou internationale wedstrijden veel leuker maken om naar te kijken. En helden die er nu zeker zijn, zullen dan meer gaan leven bij de kleine korfballers. Je ziet dat bijvoorbeeld nu bij handbal.

Maar, zoals gezegd. We zullen stap voor stap die weg moeten bewandelen. Misschien eens wat vaker meedoen aan een internationaal toernooi. Of er zelf eentje organiseren. Ik zit nu misschien wat hardop te denken, maar in mijn beleving is niets onhaalbaar. En wie wil er nu geen international zijn, al is het maar voor een weekend.

Fijne week!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.