Wat gaat het snel

Meteen maar even een nuancering, want dit stukje is geen klaagzang over hoe veel beter het vroeger was, maar vooral een constatering, dat de tijd soms vliegt en voordat je het doorhebt, je een kwart eeuw verder bent.

Valto A-selectie, het moet seizoen 1994/1995 geweest zijn, maar het kan net zo goed een jaar eerder geweest zijn. We kregen voor het eerst een sponsorshirt en waren de eerste jeugdselectie binnen Valto die een betaalde trainer voor de groep kreeg. Niet zonder resultaat. Minimaal 3 kampioenschappen het eerste jaar. En een vriendschap met de trainer was geboren. Een paar jaar later stond diezelfde trainer voor de Valto senioren selectie en ook daar volgde weer een kampioenschap, het laatste op het oude veld aan het kanaal, de eerste in een reeks promoties die hebben geleid tot waar we nu staan.

Afgelopen zaterdag hebben we die vriendschap nog maar eens gevierd, samen met de 50e verjaardag van de trainer. Wat gaat de tijd toch snel. We zien onszelf nog zo lopen, met grote noppen onder de schoenen, in echt gras, van drie naar twee vakken een paar jaar er voor en ons leven nog voor ons. Het was een mooie tijd, waarin korfbal een grote rol speelde. Op sportief, maar zeker ook op sociaal gebied. Ik keek zaterdagmorgen met enige jaloezie naar de A-jeugd. Spelen, winnen, lachen, genieten. En dat is waar het om gaat. Voor je het weet ben je 25 jaar verder en hoop ik dat je kunt terugkijken op een zeer bijzondere en fijne tijd, net als dat wij die zaterdagavond hebben gedaan.

De tijd gaat snel. Ook dit jaar weer. Veld, zaal, veld. De zon was er niet altijd, maar we staan er weer wel. Laat dan echte lenteweer maar komen, we zijn klaar voor het laatste deel van de competitie. Met een nieuw team, Valto F5 is aan de lijst toegevoegd zag ik. De overige jeugdteams heb ik afgelopen zaterdag voor het grootste deel aan het werk gezien tijdens hun oefenpotjes. Wat een mooi gezicht om al die kleine en grotere sporters op de velden te zien. En daarna in en om de kantine. Het leven komt in de Villa weer op gang, waarbij ik veel complimenten kreeg (en terecht) over de aanpassingen die we hebben gedaan. Hij ligt er weer mooi bij!

En ook het veld. Met de twee nieuwe dug-outs is er weer een wens in vervulling gegaan. Onder andere gefinancierd met een aantal acties. Verderop in de Bijblijver staat daar meer over verteld. Dat acties belangrijk zijn voor een vereniging, is wel duidelijk. Een mooie actie kwam afgelopen zaterdag ook ten einde. Na de fanatieke verkoop door de jongste jeugd, mochten de oudste jeugd en senioren + vrijwilligers de zakken potgrond en tuinaarde bij de mensen bezorgen. Er is een mooi bedrag opgehaald en ik wil iedereen die zich weer keihard heeft ingezet, enorm bedanken! Ik denk dat De Lier de zondag er op een stuk fleuriger is geworden, het was namelijk prima tijd om de tuin te doen.

Tenslotte, in de categorie ‘wat gaat het snel’, we hebben de hoofdklassefinale inmiddels gehad, waarin DeetosSnel won en volgend jaar dus Korfballeague gaat spelen. De eerste play-offs zijn geweest voor het kampioenschap in ZiggoDome. Die korfbalfinale komt er dus ook weer aan en we hebben nog wat kaarten in de shop staan. Zorg dat je het niet mist, het is te leuk. Verder komen ook de activiteiten als een AdFysio Giga Kangoeroedag er weer aan in april, die super wordt voorbereid door de moeders van onze F1 spelers/speelsters. Het Priva Schoolkorfbaltoernooi in mei is er ook zo weer. En de einddag … die volgt in juni. Mocht je het leuk vinden om bij deze evenementen mee te helpen, laat het dan vooral weten. Bij de coach van het team of bij één van de coördinatoren bijvoorbeeld.

Zullen we in de komende maanden vooral genieten van alles wat voorbij komt? Want voor je het weet …

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.