Watskeburt?!

De verklaring van de titel laat zich vast wel raden, tenminste als je van een bepaalde generatie bent. Ik behoor nog net tot die generatie denk ik, hoewel het ook weer niet echt mijn muzieksmaak was en is. Het is namelijk de titel van een nummer 1 hit van De Jeugd van Tegenwoordig uit 2005. Het is goed mogelijk dat je je afvraagt: waar gaat dit over? Is dit wel in mijn leven gebeurd? Heb ik iets gemist? Dat gevoel zou zomaar hetzelfde gevoel kunnen zijn dat wij als bestuur soms hadden bij het avondje jeugdbestuur afgelopen woensdag.

Gelukkig voor ons viel het over de hele avond gezien wel mee en voelen we ons wel volwassen, maar ook weer niet zó oud. In ieder geval voelden we ons oud en verantwoordelijk genoeg om onze gasten van de avond te voorzien van een stapel pannenkoeken, want op een lege maag kun je niet nadenken. Tijdens het bakken en eten, heeft ieder bestuurslid eerst maar eens verteld wat hij of zij doet binnen het bestuur. Aan de vragen die werden gesteld en grote ogen te zien, was men daar wel in geïnteresseerd. Erg leuk om te doen.

In het resterende deel van de avond hebben we in kleine groepjes, met jeugd uit de B, C en D, gevraagd om op basis van plaatjes associaties te maken met VALTO als vereniging. Waar vind je dat VALTO nú mee te vergelijken is en waar zou je willen dat de club naar toe moet gaan in de toekomst? Vervolgens presenteerde iemand uit het groepje tegenover de gehele groep de keuzes en achterliggende gedachten. Een knappe prestatie, waar iedere presentator met applaus voor werd bedankt.

Daarna kwamen de open vragen aan bod, waarin we wilden weten hoe de jeugd over bepaalde zaken dacht en wat er verbeterd kan worden. Ook hierbij leerzame punten, inzichten en discussie! Tenslotte een stel echte dilemma’s, waarbij de keuzebereidheid van de groep danig op de proef werd gesteld. Ga er maar aan staan, kies je bijvoorbeeld voor een kantine met alleen maar gezond eten of alleen maar vette snacks? Daar hoorde je de hersens van kraken.

Al met al een zeer gezellige en vooral geslaagde avond voor het bestuur. We hopen dat de aanwezige jeugd van tegenwoordig dat ook vond. We gaan alle feedback en suggesties nog een keer bekijken en meenemen in ons beleid. Eén van de suggesties gaan we zeker opvolgen: vaker de jeugd bij elkaar laten komen om meningen te horen (mét pannenkoeken). Die staat!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.