We zijn er bijna, maar nog niet helemaal!

Deze overbekende zin, in menig auto vrolijk gezongen, kan eigenlijk worden toegepast op heel veel situaties. En daarbij hoeft het moment van zingen ten opzichte van het einddoel waarover gezongen wordt, totaal niet te kloppen. Uit eigen recente ervaring hoorde ik dergelijke woorden al op de A20 bij Maasland, terwijl we nog even te gaan hadden tot Oostenrijk. Maar afgezien van deze misrekening geeft het wel enig optimisme aan en het verheugen op dat moment in de toekomst.

We zijn aan het einde van het seizoen, maar nog niet helemaal! Er volgt namelijk nog een super jeugdweekend, waar volgens mij alle jeugdleden ontzettend naar uitkijken! In mijn stage heb ik al kunnen zien dat dit één groot feest gaat worden. Verder zijn alle teams al klaar met spelen, zijn de toernooien achter de rug en hebben we een geweldige einddag gehad.

De activiteitencommissie heeft het weer voor elkaar gekregen om het alle jeugd weer naar de zin te maken in ‘jungle style’ en op dezelfde luchtkussens mochten de volwassenen zich gedurende de middag bewijzen in het mix-mix-mix-toernooi. Hierna volgende de huldiging van alle kampioenen (en dat waren er nogal wat) met veel blije gezichten, applaus en confetti. En nadat Rianne door de kinderen van de F werd bedankt voor alle jaren training en begeleiding, werden de scheidsrechters en ook gastdame en -heren nog even in het zonnetje gezet. De dag eindige met de uitslag van de verkiezingen en een heerlijke BBQ.

Als vereniging zijn we ook bijna bij ons doel, onze stip op de horizon, maar nog niet helemaal! Uiteraard kun je deze uitspraak vergelijken met de kinderen op de achterbank die aan het begin van de A20 al beginnen met zingen. We zijn wel goed op weg, misschien zitten we al bij Utrecht of zelfs bij Arnhem. Maar dé sportvereniging van het Westland (in alle opzichten) zijn we nog niet. Om ervoor te zorgen dat de twee kernwaarden (gezelligheid en prestatie) hand in hand blijven gaan, is er soms een pitstop nodig. Even stilstaan bij waar we mee bezig zijn, de routekaart bekijken en met elkaar constateren dat we op de juiste weg zitten of dat we juist ergens moeten afslaan.

Als ik kijk naar de gezelligheid binnen de club, kan ik niet anders dan bedenken dat we heel veel momenten kennen, waar we als vereniging deze kernwaarde bewijzen. Niet alleen na trainingen, wedstrijden en kampioenschappen, maar ook de uitjes, feestjes, kampweekenden en alle andere activiteiten die georganiseerd worden. En om me heen zie ik leden die om elkaar geven, elkaar helpen, steunen en aanmoedigen. Kijk ik naar de prestaties, dan zie ik veel teams die op hoog niveau meedraaien in de competitie waarvan een behoorlijk aantal kampioen wordt en waar veel leden de sport korfbal gebruiken om er uit te halen wat er in zit.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we deze twee werelden kunnen blijven verenigen binnen VALTO. De gezelligheid gaat zonder toelichting en zit in het DNA van de club. De prestatie zit in het DNA van de sporters en als die met elkaar afspreken er voor te gaan en zich te houden aan de afspraken die worden gemaakt, dan kan dat leiden tot iets moois. Zo mocht ik afgelopen week de voorbereiding van de selectie met 3(!) teams bijwonen, waarin de ambities werden uitgesproken en afspraken om die ambities te halen werden gemaakt. Dat klinkt serieus en dat is het ook wel een beetje. Maar nooit zonder vergeten te lachen. Ook die boodschap werd nog eens duidelijk gemaakt.

Het bestuur gaat ook even bijtanken, maar niet voordat we een pitstop hebben gemaakt, waarin we vooruit gaan kijken naar het doel dat we voor ogen hebben. Uiteraard delen we dit met jullie, in het nieuwe seizoen. Tot die tijd, geniet van een welverdiende vakantie, laat het lichaam tot rust komen en ik zie jullie graag fris en vol energie weer terug over een maand of twee.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

PS: Je kunt het seizoen nog even oprekken, door mee te lopen met Arco en een aantal enthousiaste leden die hun conditie willen behouden, of juist willen opbouwen zoals ik. Iedere donderdag om 19:30 uur is de hardlooptraining van Arco. En vanuit de dames die meelopen, mogen er nog best wat vrouwen bij. Dus bij deze, je bent uitgenodigd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.