Witte wereld

 
Vele kinderen zullen beteuterd uit het raam hebben gekeken zondagmorgen, terwijl hun ouders een witte wereld hadden beloofd wanneer ze wakker zouden worden. Je moest wel een uitslaper zijn om in die wereld wakker te worden, want het sneeuwen kwam pas laat in de ochtend op gang. Maar toen het eenmaal begon, ging het los ook! Binnen de kortste keren was de hele wereld bedekt met een dik pak sneeuw. Geweldig voor de sneeuwpret, iets minder als je je nog door het verkeer moest bewegen. Een goed excuus om de auto te laten staan en eens lekker mee te bouwen aan een sneeuwpop of eens mee te doen met een ouderwets potje sneeuwballengooien.
 
Gelukkig voor ons viel de sneeuw een dag na de competitiewedstrijden, maar toen we met het gezin even langs de sporthal liepen bleek dat niet iedereen daar hun handbalwedstrijd kon spelen. Sommige tegenstanders waren aangekomen, anderen strandden in de berm en de rest was maar huiswaarts gekeerd. En ook bij het nationale voetbal werd de ene na de andere wedstrijd afgekeurd. Dit kan ook bij ons gebeuren. En nu het winterweer daar is, is het goed om alvast de informatie te lezen die daarover gaat, want de vraag “Wat doen we bij slechte weersomstandigheden?” komt dan altijd weer naar boven. Dus voor alle coaches en ouders, lees dit alvast even door: http://ckv-valto.nl/wat-te-doen-bij-slechte-weersomstandigheden/.
 
Ook voor de scheidsrechters staat daar, wat te doen als het weer roet in het eten dreigt te gooien. En gelukkig ook voor hen, geen slecht weer afgelopen zaterdag. Zij zorgen iedere week dat de nodige wedstrijden die wij als club moeten fluiten ook daadwerkelijk gefloten worden. Iedere week doet Peter daar keurig verslag van in de Bijblijver, maar het mag nog wel eens extra gezegd. De heren Voskamp en Den Hartog mochten zelfs voor de tweede keer naar Friesland. Eén van de leidsmannen kon een keer naar Valto 1 kijken en dat was al even niet gebeurd volgens mij. Maar dan natuurlijk wel in stijl, als juryvoorzitter. Het was goed je weer een keer bij het vlaggenschip te zien Cock, ook al is het anders kijken dan vanaf de tribune!
 
Winters weer, betekent ook gezellige tijden. We klagen wat af over wind, regen en sneeuw, maar tegelijkertijd maken we er ook een feestje van. Voor je het weet is het Kerst en volgt daarna de jeugdsportmarathon (waar ook korfbal weer een onderdeel van is), de Korfbal Challenge, de Valto-a-gogo pubquiz (29 december) en niet te vergeten de nieuwjaarsreceptie (1 januari) met als slot van de Kerstvakantie de Korfbalstars Clinics. Genoeg op het programma dus. En daarna weer allemaal aan de Fit&Fun om de nodige kilootjes er weer vanaf te krijgen. Of pro-actief handelen, niet zoveel oliebollen snoepen en nu al starten met Fit&Fun (iedere maandag van 19.00 – 20.00).
 
Tot zover de witte wereld, op naar de Nederlandse … hoewel, ze beloven nog een dagje. We gaan het zien. Fijne week, doe voorzichtig!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.