Zonnige dagen

 
Ik hou van de zon. Naar mate de dagen langer worden en de nachten warmer, word ik alleen maar blijer. Afgelopen weekend mochten we de eerste échte zon begroeten. Die ene, waarbij je in t-shirt kunt rondlopen en op zondag zelfs in korte broek. Het lijkt ook wel of de zon allerlei goeds met zich meebrengt. Zoals ook afgelopen weekend, maar met nog veel meer in het verschiet.
 
Zaterdag was namelijk zo’n mooie dag. De oproepen voor veel publiek langs de kant waren niet voor niets, er kon iets moois gebeuren, een goede stap in de juiste richting. Ik heb het over de wedstrijd van Valto 1, die in volle zon met een strak blauwe hemel de volle winst pakte tegen mede-koploper ONDO uit Middelburg. Natuurlijk deden de busgangers er een schepje bovenop in de aantallen, maar het was een feest om te zien dat ons eerste de support kreeg die het nodig had. Met een positief gevoel kijken we naar de komende wedstrijden, waar het in moet gebeuren, want na verlies van Albatros staat Valto nu aan kop. Wat zou het mooi zijn als er bij iedere wedstrijd, ook uit, meer supporters aanwezig zijn. Het helpt écht. En dat er naast de Coolsingel, de Arena of het Stadhuisplein, ook in en om Villa Valto een feestje wordt gevierd, dat zou toch mooi zijn!
 
De bus en enkele auto’s die al onderweg waren toen het eindsignaal op ons veld klonk, werden keurig op de hoogte gehouden en juichten op afstand met ons mee. Zij waren onderweg naar Ziggo Dome, alwaar de finale van de hoofdklasse A en KorfbalLeague gespeeld zou worden. Maar niet voordat alle kampioenen werden gehuldigd door bondscoach Wim Scholtmeijer en enkele internationals en ze met hen op de foto mochten. Een andere invulling dan de kampioenenparade die we kennen uit voorgaande jaren, ik ben benieuwd wat de jeugd er zelf van vond. Anders of niet, wat daarna kwam was iets dat net zo leuk was als vorig jaar. Misschien wel leuker. In een groots Ziggo Dome begonnen Fortuna A1 en PKC A1 hun finale. Ik denk dat menig toeschouwer met een oranje shirtje voor Fortuna was en zij zagen allemaal dat ‘onze’ Vera de laatste minuten nog speeltijd kreeg. Dat is natuurlijk veel te kort, want de wedstrijd was al gespeeld. Dat weerhield haar er niet van om nog te schieten. De eerste mis, de tweede raak! Wat een feest, wat een schotpercentage ;-) Een snelle rekensom leert ons dat een wedstrijd 50 minuten duurt, dus … zet je Vera er een hele wedstrijd in, dan kom je op 25 doelpunten en win je die finale gewoon. Maar goed, achteraf rekenen is altijd makkelijk. Nogmaals ontzettend gefeliciteerd met deze prestatie en ervaring Vera en wat gaaf dat je na afloop ons vak bedankte en nog even langs kwam!
 
De hoofdact van de avond stond na de acrobaten met korf, trampoline en bal op het programma. Hoewel het affiche anders was dan menigeen had voorspeld, kon de wedstrijd alle kanten op. Stiekem waren toch wel wat mensen voor Blauw-Wit, de ploeg van Barry Schep, die met een sterke reeks laatste competitie- en play-offwedstrijden een ticket voor de finale had bemachtigd en daarmee de nodige goodwill had gekweekt. En het bleek ook nu dat ze niet voor niets naar de Ziggo Dome waren gekomen. Lang ging het gelijk op en bij rust was er nog niets beslist, met een lichte voorsprong voor TOP (+1). De tweede helft lukte er bij de Amsterdammers echter niet zoveel meer en bij de rood-witten uit Sassenheim des te meer. Het verschil werd dan ook gemaakt en TOP pakte haar 2e titel op rij en de 4e in totaal. Het was mooi dat de strijd niet bij voorbaat gestreden was en ik denk dat korfbal weer een mooie reclame heeft gemaakt voor de rest van Nederland. Met een goed gevoel en een mooie ervaring rijker ging ook Valto weer huiswaarts. Tot volgend jaar!
 
Hoewel de vooruitzichten qua weer er komende week wat minder zonnig uitzien als dit weekend, kunnen we er vast vanuit gaan dat omstandigheden langzaam maar zeker beter worden en meer op de zomer gaan lijken. Dat zou mooi zijn, want er staan nog een aantal mooie evenementen op de agenda. Zo is er op 21 april weer een AdFysio GiGaKangoeroedag, op 26 april een Korfbalstars Clinic, op 10 mei het WK 2-tegen-2, op 31 mei (waarschijnlijk) het Priva SchoolKorfbalToernooi, op 10 juni de einddag, op 17 juni het NK voor B-jeugd en in het weekend van 24 juni het Melior JeugdWeekend. Voor veel van deze mooie momenten zijn vrijwilligers nodig, dus kijk even in de agenda of je kunt helpen en laat het weten. De vele handen maken absoluut licht werk. En als we het toch over mooie momenten en de agenda hebben … ik zet 27 mei er vast in, een dagje Zeeland. Oost-Souburg om precies te zijn. Daar schijn je ontzettend goed te kunnen feesten. En het mooiste is, Zeeland heeft de meeste zon van Nederland!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
 
ps: de Algemene Voorjaarsvergadering is dit keer bij onze sponsor Priva, Zijlweg 3. Vanaf 19.45 bent u welkom, om 20.00 starten we.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.