VALTO als ongeslagen herfstkampioen de zaal in

In de laatste competitie ronde voor de zaal kwamen alleen de wedstrijdsport teams nog in actie. De breedte sport was vorig weekend al klaar voor de zaal en konden allemaal genieten van een korte vakantie. Gelukkig waren er nog genoeg VALTO supporters achter gebleven om de teams die wel moesten spelen aan te moedigen. In verband met de herfstvakantie was de wedstrijd van de A1 tegen TOP/IAAfresh A2 vorige week donderdagavond al gespeeld en hoe dat is afgelopen weten we allemaal. VALTO B1 heeft vandaag afscheid genomen van die hatelijke nul door gelijk te spelen tegen Velocitas B1, waar in september nog met 9-17 van werd verloren. Onze B1 lijkt dus wel stappen gemaakt te hebben in de afgelopen weken.

Bij VALTO 2 wil het nog niet lukken om afscheid te nemen van de laatste plaats in de poule. Vandaag stond de eerste return op het programma tegen de koploper SKF 3 uit Veenendaal. Met drie junioren in de basis werd de strijd aangegaan en kon VALTO het tot halverwege de eerste helft nog goed bijhouden. Na de 3-3 tussenstand wisten de gasten echter het eerste gaatje te slaan en werd er bij de 4-7 tussenstand gerust.

Na de rust zou dit gaatje steeds in stand gehouden worden en gingen de punten naar Veenendaal nadat scheidsrechter Bruggeman bij 11-15 voor einde wedstrijd floot.

Het vlaggenschip mocht weer aantreden in de derby tegen ckv ONDO, wat nog niet hun draai gevonden lijkt te hebben in de overgangsklasse. Zij zijn de rode lantaarndrager met drie punten uit zeven wedstrijden en hebben hiermee drie punten achterstand op de (normaliter) veilige zesde plaats die ingenomen wordt door KCR. Aan hen dus de taak om te stunten tegen de ongeslagen koploper en daarvoor werd alles uit de kast getrokken. De vrienden van ONDO meldden zich als balsponsor, zodat er in ieder geval een geel-blauw randje aan de wedstrijd zat. Onder leiding van scheidsrechters Dikkeboom en Schaap ging de wedstrijd van start.

VALTO liet er geen gras over groeien en wist binnen twintig seconden de score te openen door een treffer van Romee. ONDO was echter niet naar De Lier gekomen om zich naar de slachtbank te laten dragen en trok alles uit de kast om de aanvallen van VALTO te vertragen. Hierdoor wilde de vervolgtreffer maar niet vallen en konden de gasten drie minuten later de gelijkmaker maken. De gasten namen niet veel later zelfs even een voorsprong, maar deze wist Thijs niet veel later weg te werken. Hierna was VALTO even niet scherp in de verdediging, waardoor we binnen twee aanvallen ineens tegen een 2-4 achterstand aan keken. Frank en Mirthe wisten dit weer te egaliseren, waardoor er na tien minuten een 4-4 tussenstand op het bord stond. In de volgende tien minuten zouden de ploegen om en om scoren, waarin de gasten steeds als eerste de korf wisten te vinden. Romee, vandaag goed op dreef, Frank en Thom egaliseerde steeds de achterstand tot 7-7. Met nog tien minuten op de klok wist ONDO weer een gaatje van twee te creëren, maar Bart en wederom Romee zorgden ervoor dat we weer op gelijke hoogte kwamen bij 9-9. De laatste minuten tot de rust zocht VALTO rustig naar de juiste kansen en gaven er geen meer weg. Dit resulteerde in een kleine 11-9 voorsprong toen we de gang naar de kleedkamers maakten.

VALTO kwam scherp uit de kleedkamer en wist de bal al na twee passes te onderscheppen, waarna Thom al binnen een halve minuut na de hervatting weer doel wist te treffen. De gasten leken in het eerste kwartier na de rust het spoor helemaal bijster te zijn. VALTO scoorde achtmaal op rij, waarmee halverwege de tweede helft een 19-9 tussenstand op het bord prijkte en de wedstrijd wel gespeeld was. Pas na zeventien minuten zouden de gasten de korf weten te vinden en deden dat ook gelijk driemaal achter elkaar, wat de stand op 19-12 zette met nog tien minuten te gaan. Na de doelpunten van Maaike en Thom was er nog een minuut of zeven te spelen en kreeg Thijs zijn publiekswissel. Hij gaat voor zijn opleiding naar Denemarken en zal dit seizoen dus niet meer in actie komen op de korfbalvelden. Laurens nam zijn plaats in om de overwinning verder veilig te stellen. Echt moeilijk was dit niet want de wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld. Mirthe scoorde nog haar vierde van vanmiddag en ook Thom zou in de slotfase zijn vierde treffer maken. Het slotakkoord was echter voor de gasten die de eindstand op 23-15 zette. Toch nog een ruime overwinning na een wat stroeve start van ons vlaggenschip. Gelukkig wisten zij het achterverdedigen uiteindelijk af te straffen en een ruime voorsprong te pakken. Met deze overwinning blijft de voorsprong van ons vlaggenschip vier punten op de nummer twee, ckv Excelsior, wat vandaag ook weer wist te winnen in Zeeland van Swift. De Zeeuwse ploeg is inmiddels weggezakt naar de vierde plaats, omdat GKV/Enomics wel wist te winnen op bezoek bij KOAG. Nieuwerkerk neemt afscheid van de gevarenzone met de thuisoverwinning op KCR en staat nu gewoon vijfde na de moeizame start van het seizoen. Al met al een mooie uitgangspositie om in het voorjaar op voort te bouwen naar een mogelijk feestje. Maar eerst komt er, na een korte break, het zaalseizoen, wat vooraf gegaan wordt door de Haagse korfbaldagen. Na een paar jaar afwezig geweest te zijn is VALTO weer van de partij in de Hoofd- overgangsklasse poule en treft daar als tegenstanders De Meervogels en HKV/Ons Eibernest. Beide geen onbekenden voor VALTO en we zullen zien wat het ons brengt. Op 10 november de eerste wedstrijd tegen De Meervogels in onze eigen Vreeloo-hal.

Tot die tijd mogen we allemaal onze eigen agenda invullen en dan zien we elkaar wellicht bij deze wedstrijd weer in de hal.