Speelronde 8 veld, de returns voor de wedstrijdsport

De laatste ronde van de eerste helft van de veldcompetitie. Een zeer mooie herfstdag met volop zon en mooie wedstrijden. De zogenoemde returns.

Valto 1, 3, A2 en C1 deden goede zaken door te winnen. Valto B1 pakte het eerste punt in een gelijkspel en de andere ploegen moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander. Vooral bij de laatste wedstrijd was het genieten. De derby tegen ONDO met ouderwets support van VakkieV. Een stugge eerste helft, gevolgd door een beetje powerplay in de tweede helft. Het (tijdelijke) afscheid van Thijs (bedankt!) en de heerlijke dagschotel en aansluitende activiteit in de vorm van het Oktoberfest.

Nu tijd voor een weekje echt rust!

Trainen in en na de herfstvakantie

De herfstvakantie is alweer voorbij. En omdat de wedstrijdsport nu klaar is, hebben die spelers ook even vrij. Komende week is er dus geen trainen, tenzij jouw trainers in de appgroep hebben aangegeven dat er wel trainen is. Let op! Deze training is dan nog buiten!

Op zaterdag 5 november zijn er geen wedstrijden. Vanaf maandag 7 november hebben we zaalhuur voor alle teams en trainen we binnen.

Trainen en coachen

Wil jij meer leren over het geven van een training? Dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Wedstrijden fluiten

Het fluiten van wedstrijden gebeurt bij ons op twee manieren, in de breedtesport worden scheidsrechters van de vereniging ingezet bij thuiswedstrijden en voor de uitwedstrijden die van de tegenstander. Bij de wedstrijdsport behoren wij als vereniging een aantal wedstrijden te fluiten buiten onze eigen vereniging, om zo een onafhankelijke scheidsrechter te hebben. Veelal zien we ook dat deze wedstrijden worden ‘teruggegeven’, omdat er geen scheidsrechter voor is en dat fluit een scheidsrechter van onze vereniging dat thuisduel.

Naast Rick, Jan, Pierre, Thijs, Thom en Max heeft nu ook Michael zijn scheidsrechtersdiploma behaald en daar is niet alleen hijzelf, maar daar zijn ook wij als club erg blij mee! Super gedaan Michael en ik begreep dat het een gevalletje met vlag-en-wimpel was en dat er gestrooid werd met complimenten. Nogmaals van harte gefeliciteerd, names TC en bestuur en de gehele vereniging!

Wil jij ook net als Michael wedstrijden gaan fluiten buiten de vereniging, op een ander niveau dan de breedtesport? Wil jij jouw club helpen, wil je je ontwikkelen en misschien wel in de voetsporen treden van Korfbal League en internationaal scheidsrechter Rick? Neem dan contact op met Thom Voskamp of ondergetekende.

Teamouders

  • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
  • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
  • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

VACATURE: coördinator senioren wedstrijdsport

Deze vacature staat nu bijna een half jaar open en er zijn precies nul reacties geweest. Jammer, want het is een leuke functie binnen de TC. Je regelt alle zaken die betrekking hebben op Valto 1 tot en met 6. Het mooie is dat we met onze selectie steeds iets hoger zijn gaan spelen de afgelopen 20 jaar en dat de teams daaronder de aansluiting proberen te houden. Een zichtbaar stuk van de vereniging onder aanvoering van het vlaggenschip, een leuke groep spelers met dito staf. Eigenlijk een no-brainer voor een ieder die onze club wil laten groeien in prestaties, hand-in-hand met het plezier en de gezelligheid én daarbij onderdeel is van een leuke groep TC en dus mede het beleid bepaalt. Dus nog één keer.

Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 6. Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.