Bericht van het bestuur

Geen programma, geen opstellingen, geen uitslagen. Geen activiteiten, geen trainingen. Geen Bijblijver. Toch wel. Het is stil, heel erg stil in korfballand, in Nederland. De wereld komt abrupt tot stilstand en zoals het er nu naar uitziet, is dat niet zomaar voorbij. Het leek ons goed om vanuit het bestuur nog een bericht uit te sturen. Toen de omvang van de coronacrisis grote vormen begon aan te nemen hebben we ons een aantal keren laten horen met meer officiële maatregelen, maar het leek ons goed om tussentijds nog eens een update te geven. Zeker nadat maandag de periode van de-activiteit werd verlengd tot 1 juni. Bekijk ook onze updatepagina over de laatste stand van zaken: https://ckv-valto.nl/nieuws/update-coronavirus/.

Van de voorzitter

Lieve korfbalvrienden,

Het huidige coronavirus zorgt er momenteel voor dat er vele bedrijven uit onze regio financieel in een crisis beland zijn. Het is al heel veel gezegd door velen, maar respect voor diegene die op zijn/haar manier proberen de situatie binnen Nederland in de hand te houden. Natuurlijk diep respect voor de gehele zorg die mega veel overuren draaien om dit afschuwelijke virus in te dammen en te bestrijden. Maar ook in de diverse branches waar de coronacrisis nu al zo hard heeft toegeslagen, dat alles waar je ooit als ondernemer voor begonnen bent, je zo ziet wegvallen en de grip verliest. Laten ook wij als leden, familie en vrienden er voor elkaar zijn, zeker nu dit zo hard nodig is. Doe wat voor elkaar, bijvoorbeeld de boodschappen, of een kaartje schrijven of bel elkaar misschien wat vaker. Wij hebben elkaars hulp, aandacht en liefde nu meer dan ooit tevoren nodig. Bedrijven en/of zelfstandigen die in zwaar weer dreigen te komen of inmiddels al in zitten, ik wens jullie veel sterkte en wijsheid toe.

Waar ik wel heel blij van wordt, zijn de initiatieven binnen de vereniging om te proberen iedereen fit te houden, zoals Laurens in deze tijd KorfbalFit is gestart! Ik zelf loop nu wat meer hard, om fit en gefocust te blijven, maar doe jij liever korfbal gerelateerde oefeningen? Kijk dan vooral op Instagram en Facebook. Nu korfbal een bijzaak is geworden en gezondheid het allerbelangrijkste is, willen wij vanuit het bestuur delen welke maatregelen wij nemen om met de situatie om te gaan.

Ik wil eindigen met de vraag aan jullie allen, let op elkaar, geef aandacht en liefde aan elkaar en blijf gezond!

Een sportieve groet,
Marco Stolze

 

Van de TC

Normaal is dit de plek van het doornemen van het weekend, een stukje vooruitkijken. Kansen inschatten en mededelingen doen over lopende zaken op technisch gebied. Hoe anders is het nu. De TC zou het kloppende hart moeten zijn, maar het aantal slagen per minuut is drastisch verlaagd. We hebben allemaal even iets anders aan het hoofd. De één razend druk, de ander angstvallig rustig. De één ontdekt een docent in zichzelf, de ander een sportinstructeur. We zullen ons moeten aanpassen en zoals ik in mijn stukjes van weleer geregeld schreef: niet de sterkste zal overleven, noch de intelligentste, maar degene die zich het beste kan aanpassen.

Als TC zijn we nog niet helemaal stilgevallen. We kijken vooral naar volgend seizoen, want zoals je wellicht hebt gelezen, is niet alleen de zaalcompetitie, maar nu ook de veldcompetitie afgelast. Voor de breedtesport betekent dat, dat de competitie als niet gespeeld wordt beschouwd. Voor de wedstrijdsport (bij ons C1, B2, B1, A2, A1 en V1-V5) wordt nog een beslissing genomen over wat te doen met de eindstand en de daarbij behorende promoties en degradaties. Een belangrijke datum daarbij is 6 april. Dan wil de bond bekend maken hoe ze dit gaan afhandelen. We zullen jullie tegen die tijd daarover berichten. Tot die tijd is het afwachten.

Het betekent voor ons als TC, trainers, coaches en spelers dat er voorlopig geen wedstrijden worden gespeeld. En ook naar aanleiding van de richtlijnen geen trainingen worden gegeven. Dit duurt in ieder geval tot 1 juni. Dat is dus de tweede belangrijke datum. En dat kan best lastig zijn. Zoals Marco al schreef zijn er diverse initiatieven gestart om je fit te houden en die bevelen we je dan ook van harte aan. Blijf bewegen, blijf gezond en dat betekent ook dat je alleen moet sporten en voldoende afstand houdt.

Dan kijkend naar het nieuwe seizoen. We zijn al grofweg aan het kijken wie waar kan spelen. Maar om een goede indeling te maken willen we graag wat meer informatie van jullie krijgen. Daarom sturen we voor de senioren en junioren weer een enquête uit. Vul deze op tijd in, zodat we alle wensen mee kunnen nemen in de overwegingen. En voor alle leden geldt, als je volgend jaar niet meer wilt spelen, laat dat dan voor 1 mei weten. Dat is de derde belangrijke en tevens uiterlijke datum van afmelding.

Een nieuw seizoen biedt ook nieuwe kansen. Kansen om training te geven of te coachen. Dit kun je in de enquête aangeven of als je het nu al weet, ons een mailtje sturen via tc@ckv-valto.nl. Mocht je je verder willen ontwikkelen als trainer, dan willen we volgend seizoen een KT3 cursus aanbieden. Deze is voor iedereen die een KT2 cursus heeft gedaan. Wil je zo’n kans pakken, laat dat dan ook weten! En wil je je echt onsterfelijk maken, dan is er altijd de mogelijkheid om een scheidsrechtercursus te volgen. Het fluiten van wedstrijden in de buurt en soms ook onze eigen teams is leuk, leerzaam en is hard nodig om aan onze verplichtingen richting de bond te voldoen.

Dat was mijn update voor deze week. Vooral kijkend naar de komende weken, waarin hopelijk wat meer duidelijk gaat worden over hoe en wat. Nog even een keer de data op een rij:

  • 6 april – Uitsluitsel vanuit het KNKV over hoe de zaal- en veldcompetities worden afgehandeld.
  • 1 mei – Stoppen als spelend lid? Laat dat voor deze datum weten (via bestuur@ckv-valto.nl).
  • 1 juni – Meer duidelijkheid over sporten in Nederland, tot die tijd geen trainingen en wedstrijden.

De volgende bestuursleden hebben een update hieronder. Veel succes. Blijf fit. Blijf gezond.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

 

Over evenementen

Het bruist binnen Valto. En dat doet het nog steeds wel, maar gedwongen op een iets lager pitje. Door alle maatregelen zijn er veel activiteiten binnen de vereniging die we moeten annuleren of waar nog geen duidelijkheid over is.

Ook op financieel gebied zal Valto flink last hebben van het Corona virus. Dat nadeel zien we zowel aan de inkomstenkant door gemiste kantine opbrengsten en gemiste sponsor opbrengsten bij de activiteiten die we in het voorjaar gepland hebben, als ook aan de uitgaven kant, door verplichtingen die we zijn aangegaan en niet kosteloos kunnen annuleren.

Hieronder daarom een overzicht van de evenementen en onze besluiten daaromtrent.

Activiteit  Status   Afspraken 
Witte Diner – Spek & Beamers Geannuleerd, wellicht later Witte Diner wordt mogelijk dit jaar nog gehouden en niet op 31 maart. Inschrijfgeld is geretourneerd.
Trainingsweekend Geannuleerd We schuiven dit door naar volgend jaar in plaats van 3/4/5/6 april dit jaar. Inschrijfgeld wordt geretourneerd en gemaakte huurkosten zijn nog onderwerp van gesprek.
Eindtoernooi B-jeugd 1e klasse Geannuleerd De zaalcompetitie is afgelast, inclusief dit eindtoernooi dat op 11 april gehouden zou worden bij ons in de Vreeloo hal. Beperkte financiële schade.
AdFysio Giga Kangoeroedag Geannuleerd, wellicht later De Koningsspelen, waar de Giga Kangoeroedag onderdeel van is, zijn geannuleerd op 17 april. Onduidelijk is of dit op een andere manier (later) kan worden ingevuld.
Melior Jeugdweekend Geannuleerd Gezien de maatregelen gecommuniceerd op 23 maart rest ons niets anders dan het Jeugdweekend van 1/2/3 mei te annuleren. Inschrijfgeld wordt geretourneerd en gemaakte huurkosten zijn nog onderwerp van gesprek.
WK 2-tegen-2 Geannuleerd Gezien de maatregelen gecommuniceerd op 23 maart rest ons niets anders dan het WK 2-tegen-2 te annuleren. Geen financiële schade.
Priva Schoolkorfbal Geannuleerd, wellicht later

 

Gezien de maatregelen gecommuniceerd op 23 maart rest ons niets anders dan het Schoolkorfbal te annuleren. Onduidelijk is of dit op een andere manier (later) kan worden ingevuld.
Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal Onduidelijk Het KNKV heeft besloten alle competitierondes in het veld te laten vervallen. Dat zou ook betekenen dat er geen NK veldkorfbal zou kunnen komen. We hebben echter officieel nog niets gehoord. Op 6 april hopen we hier meer over te weten.
Competitierondes Geannuleerd Het KNKV heeft gecommuniceerd dat er geen resterende zaal- en veldcompetitie zal zijn. Aanzienlijke financiële schade door missen kantineomzet + sponsorinkomsten.
Mei-feesten Oranje Commissie Geannuleerd Aanzienlijk door missen bijdrage OC aan Valto.
Einddag Valto Onduidelijk We wachten dit vooralsnog af.

 

Besluiten vanuit het bestuur en gecommuniceerd

  • Gezien de communicatie vanuit de Rijksoverheid op 23 maart rest ons als bestuur geen andere keus dan alle evenementen tot en met 1 juni te annuleren of te verplaatsen. Dit betekent dat er geen (oefen)wedstrijden zullen zijn, geen trainingen en dat de AdFysio Giga Kangoeroedag, het Melior Jeugdweekend en Priva Schoolkorfbaltoernooi komen te vervallen op de dagen waarop ze gepland stonden.
  • Alle Valtoevenementen tot minimaal 1 juni zijn geannuleerd, we ondersteunen geen trainingen zowel op het veld als in de zaal. We raden onze leden actief af om elkaar op te zoeken om buiten Valto om samen te trainen. Mocht dit veranderen door landelijk beleid, dan laten we dat weten.
  • Het KNKV heeft besloten dat al het breedtekorfbal als niet gespeeld wordt beschouwd. Op zijn laatst wordt er op 6 april gecommuniceerd hoe het KNKV met overige competities om wil gaan.
  • Evenementen in de overige maanden van dit jaar zijn ook onzeker. Per evenement bekijken we, eventueel met onze partners, of we nu al actie willen ondernemen.
  • De definitieve cijfers worden uiteraard pas in juli bekend, maar we willen wel benadrukken dat Valtovoldoende financiële reserves heeft om deze klap op te vangen.

Namens het bestuur,
Bart Versteegen
Pascal van Dijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.