Communicatieworkshop VALTO een succes!

Maandag 10 november zijn er 20 VALTO leden en niet-leden bij elkaar gekomen om samen na te denken over de communicatie binnen VALTO. Deze avond was georganiseerd op initiatief van de communicatie advies werkgroep (Ellen, Arie en Antoinette), het Focus initiatief (Marjo, Bart, Rosanne) en Michiel van den Bos.

Wat hebben we gedaan?
Het doel van de avond was gezamenlijk na te denken over de communicatie binnen VALTO en enthousiasme te creëren bij VALTO leden en niet-leden om zich in te gaan zetten om de communicatie binnen VALTO te verbeteren. Na een korte introductie is er maandagavond in 3 groepen nagedacht over de communicatie binnen VALTO: waar communiceren wij allemaal over, welke middelen gebruiken wij hierbij en aan wie zijn hier de doelgroepen van (extern en intern)? Deze drie punten zijn uitgewerkt op Post-it’s. Vervolgens is het Communicatie Advies Rapport toegelicht en is er een korte Communicatie quiz gehouden (petje op, petje af). Tot slot is er aan de hand van de eerder uitgewerkte Post-it’s een opdracht uitgewerkt door de drie groepen: organiseer een Giga-Kangeroe-Dag, bedenk hoe en met wie je moet communiceren (intern en extern) om er een geslaagd en zichtbaar evenement van te maken. Iedere groep heeft haar plan in 3 minuten gepresenteerd.

Uitkomsten
Tijdens het uitwerken van de opdrachten realiseerden de aanwezigen dat er heel veel mogelijke middelen zijn om te communiceren, maar ook doelgroepen om naar te communiceren voor één evenement. Er moet dus van te voren goed nagedacht worden over de mogelijkheden en do’s & don’ts rondom de communicatie. Het resultaat van de avond waren drie leuke, creatieve presentaties met ieder hun eigen plan van aanpak. Er zijn heel veel leuke ideeën voor de communicatie van de Giga-Kangeroe-Dag naar voren gekomen, maar ook leuke andere ideeën voor de communicatie binnen VALTO. Winnaar van de communicatiequiz was Rosanne met de vraag: VALTO heeft de meeste Twitter volgers van de Westlandse korfbalclubs? Dit is waar. 

Oproep!!
Aan het eind van de avond is er een oproep gedaan wie enthousiast is gemaakt om zich in te gaan zetten om de communicatie binnen VALTO te verbeteren. Een aantal mensen hebben zich na de workshop hiervoor aangemeld.

Ben jij niet aanwezig geweest bij de workshop, maar ben je wel enthousiast om je in te gaan zetten voor communicatie verbetering binnen VALTO of zou je meer willen weten over het opgestelde advies rapport? Neem dan contact op met Michiel van den Bos (michielvdbos@msn.com) of Rosanne (rosanne@kabelfoon.net).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.