Lekker een weekje niets …

Na de laatste wedstrijden in Dordrecht zijn we even in een gat gevallen qua korfbal. Onder heerlijke nazomerse omstandigheden werden daar de laatste punten vergaard voor we de zaal ingaan. VALTO heeft er voor gekozen om met de senioren niet mee te doen aan de Haagse Korfbaldagen, zodat de spelers even kunnen bijkomen en sommigen kunnen herstellen van wat kleine pijntjes. Voor de studenten binnen de selectie ook een welkome onderbreking zo aan het eind van een periode waar weer de tentamens wachten. Terug kijkend op de competitie tot dusver kunnen we zeggen dat we er een stuk beter voor staan dan vorig seizoen. Hoewel we nu met zeven punten meer dan vorig seizoen op een mooie derde plaats staan, zullen we er in het voorjaar nog een paar keer hard voor moeten werken om uit de buurt van de rode streep te blijven. VALTO 2 heeft intussen ook de smaak te pakken en staat in hun debuutjaar netjes in de middenmoot op een vierde plaats met net zoveel punten als VALTO 1. Leek het voor VALTO 2 vorig zaalseizoen nog even te vroeg om al in de overgangsklasse uit te komen, dit veldseizoen hebben ze laten zien dit niveau wel aan te kunnen. Net als VALTO 1 staan zij qua punten precies in het midden met vijf punten achterstand op de koploper en ook vijf punten boven de rode streep. Ook zij zullen in het voorjaar dus nog de nodige punten moeten vergaren.

Deze week zal de selectie de trainingen weer hervatten om volgend weekend de eerste oefenwedstrijd te spelen in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes, wat op hetzelfde niveau uitkomt als VALTO. Voordat de competitie start op 23 november spelen we nog twee oefenwedstrijd. Deze wedstrijden tegen Sporting Delta en Wit Blauw Kampen zullen in De Lier gespeeld worden, dus kom gerust kijken hoe we ervoor staan. Het speelschema is nog niet bekend, dus is het nog afwachten wie de eerste tegenstander zal zijn de 23e. In de zaal zijn VALTO 1&2 ook niet in een parallelle poule ingedeeld en zullen dus niet alle uitwedstrijden samen op pad kunnen. Voor VALTO 1 is het te hopen dat zij niet gelijk de eerste wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Swift 1 in Middelburg moeten. Met ook het VALTO Schuurfeest op deze dag zijn de spelers dan, net als vorig seizoen, pas laat weer terug in De Lier. Winst lijkt op voorhand bij deze veldhoofdklasser, op een keurige 3e plaats, een lastige opgave, maar wie weet kan VALTO daar als underdog voor een verrassing zorgen. Naast VALTO 1, met een gemiddelde leeftijd van 22,4 de één na jongste ploeg in de poule, zijn er nog twee promovendi in de poule. Ook oude bekende KV Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam en Sporting Trigon uit Leiden hebben vorig seizoen het kampioenschap gevierd in de zaal.

Sporting Trigon werd in de zaal toen nog bijgestaan door Gerald van Dijk, die overgekomen was van Achilles en dit seizoen weer in de Korfballeague te zien zal zijn bij het Amsterdamse Blauw Wit. Hoe zij er dit seizoen voor staan zal moeten blijken, maar de veldcompetitie loopt voor hen nog niet zoals men gehoopt had denk ik. Daar komen zij in de eerste klasse uit en zijn daar op de vijfde plaats terug te vinden. Vriendenschaar, getraind door Jorrit Ekelmans, inderdaad broer van, staat er op in de veldcompetitie niet zo goed voor in de OKC. Zij vinden zichzelf terug op de zevende plaats onder de rode streep en hebben het lastig in hun poule waar Nieuwerkerk fier aan kop gaat. In dezelfde poule spelen ook GKV/Enomics en KVS/Maritiem die op een vijfde en derde plaats terug te vinden zijn. Deze ploegen kwamen ook vorig seizoen in de zaal uit in de overgangsklasse, waar GKV/Enomics tweede werd achter kampioen De Meervogels. KVS/Maritiem eindigde vorig zaalseizoen als vierde in de OKD poule, waar Fiks promoveerde naar de hoofdklasse. VEO wist in deze poule in hun debuutjaar in de zaal OK op eigen kracht te handhaven en eindigde in de middenmoot met 13 punten boven Sporting Delta, Achilles en het inmiddels gefuseerde Futura. Dit is ook een tegenstander waar tegen we in de veldcompetitie hebben gespeeld, waar VALTO net een off day had en de punten aan de Voorburgers moest laten. In het verleden is dit al vaker een lastige tegenstander gebleken, waar we of nipt van winnen of verliezen.

Dan komt VALTO voor het eerst in competitie verband HKV/Ons Eibernest tegen, wat zich via een beslissingswedstrijd in de zaalovergangsklasse wist te handhaven vorig seizoen. Op het veld komen zij inmiddels uit in de eerste klasse waar zij derde staan met vier punten achterstand op koploper ZKV uit Zaandam. Het wordt dus lastig om een voorspelling te doen waar ons vlaggenschip zal staan in maart in deze poule. Er zijn meerdere tegenstanders waar ik verwacht dat VALTO zeker voor de punten zal gaan, maar dan is het wel zaak dat de concentratie een hele wedstrijd vastgehouden wordt. In de veldcompetitie zijn dan wel vier overwinningen behaald en één keer de punten gedeeld, maar dat is vooral behaald door op het juiste moment in de wedstrijd te pieken. Alle gewonnen wedstrijden werden in de slotfase binnen gesleept, wat voor sommige supporters niet goed is voor de bloeddruk. Ook bij KVA wisten we het overwicht in de wedstrijd in de eerste helft niet om te zetten in een verschil in doelpunten. Hierdoor hield KVA zicht op punten, wat hen vlak voor tijd zelfs de volle buit leek op te leveren. Mocht het lukken om deze pieken en dalen in een wedstrijd om te zetten in een constant niveau in een wedstrijd, dan zou VALTO zo maar bovenin de poule mee kunnen gaan doen. Het kampioenschap lijkt op het moment toch wel naar Zeeland te gaan naar Swift, wat op het moment in goeden doen lijkt te zijn.

Ik verwacht dan ook een mooi zaalseizoen voor VALTO, waar vast weer veel mooie wedstrijden te zien zullen zijn waar volle tribunes natuurlijk ook weer goed zijn voor de sfeer.

Graag tot in de zaal dus iedereen,
Arno van Leeuwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.