Fortis 1 - Valto 1 (1e klasse veld, 2016-2017)

Nabeschouwingen

Hieronder de teams die afgelopen zaterdag in actie kwamen.

Valto 8 speelde uit tegen Avanti 10. De tegenstander was een stuk jonger dan het team van VALTO en dat was terug te zien in het veld. Ze waren net even wat gretiger op de bal en wisten de kansen ook nog af te maken. Het achtste had hier weinig tegenin te brengen en verloor de wedstrijd met 22-9. Voor het achtste nu ook een paar weken rust, zaterdag 11 januari is de volgende wedstrijd: thuis tegen WION 7, die net als VALTO 8 na vier wedstrijden vier punten heeft.

Valto 9 speelde thuis tegen VEO 6. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging gelijk op. Met nog een halve minuut te spelen, wist VALTO met een strafworp op voorsprong te komen en leek de buit binnen. Maar VEO wist in de korte resterende tijd helaas de gelijkmaker te maken en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 13-13. Zaterdag 11 januari speelt het negende thuis tegen Avanti 6, die tot nu toe twee wedstrijden speelde en deze allebei wist te winnen.

Valto A3 speelde thuis tegen Olympia A1. De eerste helft was voor VALTO en met rust stond het 8-5. Na rust was het Olympia die sterk uit de kleedkamer kwam. De A3 was er nog niet helemaal bij en in een vrij korte tijd stond het 8-10. Gelukkig was de A3 weer op tijd wakker en kon ze het tij nog keren en werd de overwinning binnen gesleept: 14-13. Zaterdag 11 januari speelt de A3 gelijk de returnwedstrijd tegen Olympia.

Valto A4 speelde thuis tegen ONDO A5. Een zeer goede eerste helft van de A4 zorgde voor een 8-2 voorsprong bij rust. De vorige wedstrijd was de tweede helft een stuk minder, dus in de rust werd er op gehamerd om dit keer vol te houden en door te zetten. Dat lukte dit keer gelukkig wel en zo wist de A4 met 16-4 te winnen. Zaterdag 11 januari speelt de A4 gelijk weer tegen ONDO, maar dan uit.

Valto B2 speelde uit tegen Weidevogels B1. Buiten werd al twee keer van deze ploeg gewonnen, de eerste keer heel ruim en de tweede keer was dit al een stuk minder. Dit keer werd het een pittig potje, waarin het voor VALTO helaas allemaal net niet lukte. En zo kon de B2 niet voorkomen dat deze keer Weidevogels er met de punten vandoor ging: 14-12. Zaterdag 11 januari speelt de B2 uit tegen ALO B1, die na drie wedstrijden vier punten heeft.

Valto C4 speelde een lastige wedstrijd tegen KCR C4. Valto wist maar 1 keer te scoren en dat is te weinig voor punten. KCR scoorde er 9 en zo werd het 1-9. Zaterdag 11 januari speelt de C4 weer thuis, tegen Thor C1 die na 3 wedstrijden nog puntloos onderaan staan.
Valto D1 wist in de eerste helft lastig los te komen van KCR D1. In beide vakken had de heer een tegenstander staan die het Valto flink lastig maakte. In de tweede helft kreeg Valto hier mee grip op en wist zo uiteindelijk nog vrij ruim te winnen: 14-9. De D1 is hiermee ‘kerstkampioen’ en gaat ongeslagen het nieuwe jaar in. Daarbij moet wel gezegd worden dat Valto de tegenstanders die bovenin meedraaien in de poule nog niet is tegengekomen. De eerste twee zaterdagen van het nieuwe speeljaar staan deze gelijk op de planning, te beginnen met RWA D1. Zij hebben tot nu toe 1 wedstrijd verloren.