VALTO 1 kan geen vuist maken tegen KVS/Maritiem 1

Na het verloren punt van vorige week in eigen huis tegen HKV door een matige tweede helft van ons vlaggenschip, was het de vraag of Erik zijn team weer op de rails gekregen had voor deze wedstrijd. KVS 1 zijn we twee seizoenen terug tegen gekomen in de veld overgangsklasse en toen wist VALTO drie punten uit de twee wedstrijden te halen. Intussen zijn beide teams op verschillende plaatsen gewijzigd en ook hebben beide teams een andere trainer. Allemaal aspecten dat de behaalde resultaten uit het verleden niets zeggen over hoe we er vandaag voorstaan. Feit is dat KVS aan een prima zaalseizoen bezig is en vorige week nog wist te stunten tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Swift uit Middelburg. In een ware thriller wisten zij in, de door tegenstanders als lastig bestempelde, “De Blinkerd” de punten in Scheveningen te houden. Zij zitten dus in een positieve flow, waar VALTO juist even in een mindere vorm verkeerd. Na het voorstellen van de spelers waar ook VALTO met een eigen team van de week op liep, werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van het oudste lid van KVS/Maritiem. Hierna ging de wedstrijd van start in de bomvolle Blinkerd, waar ook een leuk aantal Lierse supporters op de tribunes zat. Bij VALTO ontbrak Bart vandaag omdat hij vorige week in de pittige duels een rug blessure heeft opgelopen, waar hij hopelijk niet te lang last van zal hebben. Zané kreeg als tegenstander haar oude maatje van vorig seizoen tegenover zich, waar zij vorig seizoen nog samen ten strijde trokken. Naomi wist Zané een slechte avond te bezorgen, maar ook zijzelf kwam niet tot scoren. Die onderlinge strijd eindigde dus in 0-0, maar dat zou niet voor de teams op gaan. De score werd geopend door Laurens, na een eerste vruchteloze aanval van KVS. Hierna bleef het een tijdje aan Lierse zijde vruchteloos, terwijl KVS direct de gelijkmaker scoorde en weg liep naar een 5-1 voorsprong. VALTO speelde erg rommelig wat resulteerde in één schots aanvallen en plaats fouten. Maaike scoorde het tweede Lierse doelpunt, maar het wilde maar niet gaan lopen bij ons vlaggenschip. De aanvallen bleven rommelig en met niet goed verzorgde rebound werd er vaak op de verkeerde momenten geschoten. De thuisploeg haalde echter een ongekend hoog percentage en wist in het eerste kwartier eigenlijk de wedstrijd al te beslissen. Met een 6-0 run van KVS stond er na vijftien minuten een 11-2 tussenstand op het bord en was het eigenlijk al beslist. Alleen als VALTO de boel op de rails zou krijgen was er een mogelijkheid om het tij te keren. Laurens en Romee wisten uiteindelijk weer wat terug te doen, maar de KVS trein denderden onverminderd voort. Bij de rust was het verschil al opgelopen naar 17-5 en was het voor het Lierse publiek afwachten waar dit zou eindigen.

Bart was in de rust toch gaan warm lopen om zich klaar te maken voor een invalbeurt, om, ondanks zijn rugklachten, een poging te doen de rebound van KVS te verstoren. KVS kwam echter scherp uit de kleedkamer en wist bij het hervatten van de wedstrijd met vier snelle doelpunten op rij de wedstrijd in het slot te gooien. Het had dan ook geen zin meer om een half fitte Bart in te zetten dus kleedde hij zich maar weer aan en nam weer plaats op de bank. De tweede helft werd dus eigenlijk een formaliteit. VALTO zou in het tweede deel wel meer tot scoren komen, maar spannend werd het niet meer. KVS bouwde langzaam maar zeker de voorsprong uit, terwijl VALTO nog hier en daar een doelpuntje mee pakte. Het prima leidende arbitrale duo Klijn en Rijkaart van Cappellen verloste bij de stand 33-17 VALTO uit hun lijden en maakte een eind aan de wedstrijd die nooit een wedstrijd was. Dankzij de andere uitslagen in de poule houdt VALTO enigszins de aansluiting bij Vriendenschaar wat vandaag ook verloor van Sporting Trigon, wat het als promovendus, na het wegsturen van hun trainer, verrassend goed doet in de zaal. Zij zijn de tegenstander van volgende week in De Lier voor VALTO 1. Het is te hopen dat alle spelers dan weer fit zijn, om de strijd aan te gaan met deze ploeg. Zaterdag spelen de beide koplopers, KVS/Maritiem en GKV/Enomics, tegen concurrenten van VALTO, waardoor VALTO zichzelf een grote dienst zou bewijzen door volgende week een overwinning te pakken op de Leidse ploeg. Hiervoor zal er wel een goed strijdplan gemaakt moeten worden, want als we naar eerdere uitslagen kijken zien we dat Sporting Trigon ook van Swift weet te winnen. Zij hebben acht punten vergaard en alleen GKV/Enomics en KVS/Maritiem als hun meerdere moeten herkennen tot nu toe. Aan VALTO dus de taak om met een goed plan deze tegenstander op de knieën te dwingen.

Publiek is hierbij natuurlijk meer dan nodig. Ik hoop dan ook op een grote opkomst om onze selectie teams naar de broodnodige overwinningen te schreeuwen. Uw steun hebben zij nu meer dan ooit nodig.

Graag tot volgende week dus iedereen, Arno van Leeuwen.