VALTO beleeft een puntloos weekend

Na de uitwedstrijden van vorige week waar VALTO maar één puntje mee nam uit Kamerik, stonden er vandaag weer thuiswedstrijden op het programma. Voor VALTO 2 stond de wedstrijd tegen DVO/accountor 3 op het programma. VALTO 1 kreeg VEO 1 op bezoek, die we natuurlijk nog kennen van de beslissingswedstrijd voor behoud in de overgangsklasse in juni. Toen wist VALTO 1 zich te handhaven door deze wedstrijd winnend af te sluiten. VEO kreeg, nadat FUTURA zich door vertrek van veel spelers had terug getrokken uit overgangsklasse, deze plaats van de bond toegeschoven. Vandaag dus ongetwijfeld een VEO wat gebrand was op revanche tegen een gehavend VALTO 1. Het voorprogramma werd vandaag verzorgd door VALTO B1, wat ook vandaag de ongeslagen status behield. Na een gelijk opgaande eerste helft tegen het niet onbekende Albatros B1 wisten de gasten op slag van rust nog een achterstand van 7-5 weg te poetsen. We begonnen het tweede deel dus met 7-7 en was iedereen benieuwd wie er vandaag aan het langste eind zou trekken. VALTO B1 bleek in de rust de puntjes op de i gezet te hebben en wist als eerste tweemaal de korf te vinden en het gaatje van voor de rust weer te herstellen. Na een kleine tien minuten zou Albatros B1 ook weer weten te scoren, maar VALTO B1 had de zaakjes nu goed op orde. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld met de 15-8 tussenstand. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen met 17-9, waarmee VALTO B1 nu samen met het tevens nog ongeslagen Fortuna B1 koploper zijn in de Hoofdklasse. Een mooier debuut kun je je eigenlijk niet wensen.

Na het goede voorbeeld van VALTO B1 hoe je met veel energie en gevarieerd spel een wedstrijd naar je hand kan zetten, was het de beurt aan VALTO 2. Na tweemaal een puntendeling met Oranje Wit en SDO/Blijwerkt was het nu toch wel weer eens tijd om de volle buit te pakken. De jonkies van VALTO moesten dit wel zonder de vorige week met een gescheurde achilles pees uitgevallen Lotte zien voor elkaar te krijgen tegen het door de wol geverfde DVO/Accountor 3. De score werd geopend door de gasten vanaf de strafworpstip, waar scheidsrechter Hoffman er hen vijf van zou geven, terwijl VALTO 2 er geen mee kreeg. Ron schoot voor VALTO de nul van het bord met zijn afgeronde vrije bal. VALTO 2 wist DVO prima te bespelen en wist in de gelijk opgaande wedstrijd bij 3-2 en 4-3 ook even op voorsprong te komen, maar beide keren wist DVO weer een strafworp te fiksen om de gelijkmaker te scoren. Na de 4-4 wisten de gasten een klein gaatje te slaan naar 4-7 halverwege de eerste helft. Ron en Martijn wisten voor VALTO de schade beperkt te houden, zodat we nog in het spoor bleven bij DVO. Met nog tien minuten tot de rust bracht Leon de eerste wissels in het veld om te proberen de tegenstander uit hun flow te halen. Dit had niet direct het gewenste resultaat, maar twee minuten voor rust kregen we toch weer de aansluiting met de afgeronde doorloop van Martijn. Helaas wisten de gasten in de slot minuut nog een vrije bal te benutten, wat de ruststand op 9-11 zette.

VALTO 2 kwam net als de B1 scherp uit de kleedkamer en wist de achterstand om te buigen naar een 12-11 voorsprong door doelpunten van Ron, Pieter en Ruben. De Lierse verdediging wist het hierbij een kwartier lang dicht te houden, maar juist nu bezweek de Lierse defensie en was het weer gelijk. Nog één maal kwam VALTO op voorsprong met een doelpunt van Ron, maar hierna wisten de gasten weer een gaatje te slaan naar 13-15 toen er nog iets meer dan zes minuten te spelen waren. Deze speelden het geroutineerde DVO natuurlijk uit zonder het nog echt spannend te laten worden. Met lange zorgvuldig opgezette aanvallen wisten zij naar de 14-17 eindstand toe te werken. VALTO 2 knokte voor wat ze waard zijn, maar liepen vandaag toch tegen de eerste nederlaag aan. Volgende week wacht VALTO 2 weer een pittige tegenstander. Dan komt de andere koploper Dalto/ Klaverblad verzekeringen 4 op bezoek.

Dan was het de beurt aan VALTO 1, wat vandaag zonder Zané en Maaike aan de wedstrijd begon.  Zij zijn beide geblesseerd, waarbij Zané wel herstellend is dus eventueel wel inzetbaar was. Op hun plaatsen speelden Lisanne (B) en Nikki (S) in deze belangrijke wedstrijd. VEO was natuurlijk gebrand op een overwinning om zo de nederlaag van de beslissingswedstrijd weg te poetsen. Zij begrepen  het vandaag het best dat het een vier punten wedstrijd was, waarin je er moet staan. Zij schoten uit de startblokken en namen direct de eerste voorsprong. De 0-2 achterstand werd snel door Thom en Bart weer recht gezet, maar het initiatief bleef bij de Voorburgse ploeg. Zij namen gelijk weer een voorsprong en liepen weg naar een 2-5 tussenstand halverwege de eerste helft. Deze voorsprong wisten zij vast te houden tot twee minuten voor rust, toen Thom ons na de aansluitingstreffer van Lisanne (B), wat het enige dames doelpunt zou zijn vandaag, ons weer op gelijke hoogte bracht bij 8-8. Tot de rust zouden beide ploegen nog een keer scoren wat de ruststand op 9-9 zette.

Na de thee was het VALTO wat nog één keer op voorsprong kwam, maar de rest van de wedstrijd achter de feite aan zou lopen. Veel spelers haalden hun normale niveau niet, waardoor de ploeg meer en meer tegen zichzelf begon te spelen. VEO wist weer op voorsprong te komen, maar VALTO hield gelijke tred met de gasten. Waarbij Bart en Laurens ons bij 12-12 en 13-13 nog op gelijke hoogte wisten te brengen. Daarna wist VEO het beslissende gaatje te slaan naar 13-17. Met nog elf minuten op de klok wist VALTO wat hen te doen stond, maar het ontbrak vandaag aan scherpte bij het keurkorps van Erik. Bart en Mees deden nog wel aan schade beperking, maar VEO speelde de wedstrijd geconcentreerd  uit en lieten ons niet meer terug in de wedstrijd komen. Het laatste fluitsignaal klonk uiteindelijk na de 16-20 van Ron, die nog even mee mocht spelen op de plaats van Thom. Helaas was het vandaag niet alleen het resultaat wat stof tot nadenken gaf. Aan Erik de taak om zijn ploeg deze week weer op de rails te zetten, want volgende week wacht weer een kraker tegen het altijd lastige CKV Excelsior uit Delft. Zij wisten eerder wel te winnen van VEO en vandaag met 18-11 van Oranje Wit. De spelers kunnen de borst dus nat maken. Slechte wedstrijden komen elk seizoen voorbij, maar de spelers hebben eerder laten zien dat zij de draad weer op kunnen pakken. De publieksopwarmer is volgende week de wedstrijd van VALTO 9 tegen VEO 6.  Kom dus allemaal volgende week de ploegen weer steunen in hun strijd om de punten.

Tot volgende week allemaal, Arno van Leeuwen.