Nuttig

Al rijdende door het Nederlandse landschap kijk ik naar buiten en merk op dat we een regengolf te pakken hebben. Waar een hittegolf in Nederland laat weten dat het echt zomer is, weten we nu zeker dat de herfst is begonnen. De dagen achtereen met regen zijn al niet meer op één hand te tellen en daar zaten zeker minstens drie dagen tussen met stortbuien. Ergens heeft het wel zijn nut natuurlijk, Nederland is groen en dat heeft een oorzaak.

Waar het wat minder gewenst is, is tijdens een training (deze week veel verzopen katjes gezien) en tijdens een wedstrijd (aan den lijve ondervonden). Maar goed, zoals collega Jaap van ODO al schreef, we zijn niet van suiker en dus was het pas tot na de wedstrijd dat we de beschutting en warmte van de kantine opzochten. En natuurlijk liet de zon zich af en toe zien, alleen niet bij ons :-) In de ochtend nog wel en dat was meteen ook aangenaam, dat zijn de beste wedstrijden om te kijken, in de milde herfstzon bij een dito temperatuur.

De rest van de wedstrijden die ik heb gezien, waren even afwisselend als het weer en datzelfde weer was daar vaak de veroorzaker van. Hier en daar was het goed en leuk om te zien. Maar de wind en regen zorgde er vaak voor dat het niet vanzelf ging. Ook bij het sluitstuk van de dag. De wedstrijden van de selectie waren nuttige overwinningen, waarbij ik strijd en vertrouwen in een goed resultaat zag. Mooie resultaten en een prima basis om met opgeheven hoofd naar boven te kijken.

Wat ook bijzonder nuttig is, is het hebben van een scheidsrechter. Dat ging dit weekend niet zo goed. Een systeemfoutje bij één wedstrijd kon worden opgelost (waarvoor dank), maar enkele andere wedstrijden hadden geen scheidsrechter en dat kan niet. Als je niet kunt, regel je iemand anders. Daar is meestal voldoende tijd voor. Lukt het niet, geef het dan ook aan de TC door, zodat die kan helpen zoeken. Maar schuif de verantwoordelijkheid niet af.

Ik sluit deze week af met een aantal andere algemeen nut beogende zaken. Althans, voor Valto dan. De Rabobank Clubactie is weer van start gegaan. Als je lid bent van deze bank kun je vijf keer een stem uitbrengen, waarvan twee per club. Dus ik zou je willen vragen om er twee aan Valto te geven en de andere drie te gebruiken voor andere verengingen. Deze campagne levert met jullie hulp een mooie bijdrage aan de clubkas. Verder hebben we 19 oktober een Valto Oktoberfest in de kantine, altijd leuk om na de laatste thuiswedstrijd voor de zaal van de dagschotel met Schnitzel te genieten en te blijven hangen voor een gezellige avond. En als we het dan toch over feestjes hebben, op zaterdag 23 november is het weer zover. Het Valtofeest wat garant staat voor een topavond! Nuttig en aangenaam. Prima te combineren.

Ik zie jullie daar en vast nog wel eerder!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.