Valto legt CKV Rapid over de knie

De eerste thuiswedstrijden voor de selectie stonden vandaag op het programma. Vorig weekend werden de zaalcompetitie wedstrijden gespeeld op vreemde bodem. VALTO 1 wist de zwaar bevochten punten mee te nemen uit Zeeland. Helaas moest VALTO 2 in de slotfase buigen voor het geroutineerde TOP/Solarcompleet 4. Vandaag wachtte voor VALTO 2 weer en tegenstander met heel veel routine. KVS/Maritiem 3 bestaat uit spelers die nog niet zo lang geleden in de selectie speelden en daar Hoofdklasse en een seizoen korfballeague speelden. Het was dan ook niet zo raar dat de gasten vandaag de score openden. Dit gebeurde door na een slim uitgelokte overtreding, waarna scheidsrechter Hoffman naar de strafworpstip wees. Ruben schoot voor VALTO de nul van het bord toen de wedstrijd pas dertig seconde oud was. De volgende aanvallen werden door beide ploegen zonder resultaat gespeeld en was het KVS wat toch weer een kleine voorsprong nam. VALTO wist dit via Rick weer te egaliseren, maar in de volgende fase zou KVS een 5-0 score hebben en keek VALTO na tien minuten tegen een 7-2 achterstand aan. Even leek VALTO te wankelen, maar het jonge team toonde veerkracht en wist binnen drie minuten bij 6-7 weer de aansluiting te krijgen. De gelijkmaker bleef helaas uit en het geroutineerde KVS wist weer een gaatje van drie te creëren. VALTO bleef echter in het spoor waardoor met om en om scoren bij 9-12 de kleedkamers werden opgezocht.

Hoewel VALTO de eerste aanval na de thee van de super vissen wist af te slaan, waren het toch de gasten die na de rust als eerste de korf vonden. Lisanne O zorgde er voor dat het gat niet groter werd en toen Ron even later met twee treffers het verschil weer terug bracht tot 12-14 kreeg het Lierse publiek weer hoop. Bart was in de eerste helft al even “gebruikt” om Thijs naar het andere vak te brengen, maar nu kwam hij in het veld op de plaats van Thijs die niet lekker in de wedstrijd zat. Halverwege de tweede helft wist VALTO door strak verdedigen de gasten van scoren te houden en zette Ruben VALTO bij 14-14 weer langszij. In het laatste kwart van de wedstrijd ontspon zich een kat en muis spel tussen VALTO en KVS. Op het scherpst van de snede werden de duels uitgevochten en was lang niet iedereen het eens met de genomen beslissingen van de heer Hoffman. Er werd om en om gescoord door de ploegen met de gasten steeds op voorsprong en VALTO wat weer gelijk kwam. Toen door KVS de 17-18 werd gemaakt stond er nog minder dan een minuut op de klok. Thijs was er bij het wisselen van de vakken in de laatste aanval weer ingekomen voor Rick. Hij moest er met Ruben voor gaan zorgen dat we weer op gelijke hoogte kwamen. Het publiek had het intussen niet meer, maar Thijs hield de klok in de gaten de het hoofd koel. Met zijn doorbraak in de laatste seconde wist hij de gelijkmaker binnen te gooien. Na de 18-18 klonk ook gelijk de zoemer voor het einde van de wedstrijd. Duidelijk een punt gewonnen voor VALTO, wat een knappe wedstrijd heeft neergezet tegen het geroutineerde KVS/Maritiem 3.

Voor de wedstrijd van het vlaggenschip ging beginnen was er even een kwartiertje om bij te komen van deze spannende wedstrijd en de bloeddruk te laten zakken. De tegenstander van VALTO 1 komt uit Haarlem en speelt op het veld een klasse lager. Ze staan daar met zes punten op een gedeelde vijfde plaats. Op voorhand had ik al gedacht dat zij een lastig zaalseizoen tegemoet gaan en dat heeft de uitslag van vorige week al bevestigd. Zij werden thuis met 16-30 verslagen door ZKV, wat ook mee zal gaan doen voor de bovenste plaatsen in de 1e klasse E. Het keurkorps van Eric had vorige week knap weten te winnen in het Zeeuwse hol van de leeuw bij ONDO (M), wat ook gelijk een flinke opsteker was voor het team. Vandaag zou het op voorhand een stuk makkelijker gaan, was de verwachting. Na het voorstellen van de spelers en het team van de week VALTO D1 ging de wedstrijd van start. Al binnen 15 seconden na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mooren had Frank de bal door de korf liggen. Nadat Naomi en Thom er 3-0 van hadden gemaakt lukte het ook bij de gasten om de nul van het bord te schieten. Toen het na iets meer dan zeven minuten al 6-1 stond besloot de coach van Rapid een time out te nemen in de hoop om de flow van VALTO te breken. Dit bleek niet te werken, want na de 6-2 vanaf de strafworpstip denderde de VALTO trein weer door naar een 10-2 tussenstand. We waren toen pas halverwege de eerste helft en werd al duidelijk dat er aan een monster score gewerkt kon gaan worden. De eerste slordigheden slopen echter in de VALTO verdediging en wisten de gasten via twee afstandsschoten van Haarlemse dames iets terug te doen. Na de 11-4 zou VALTO de concentratie weer even op scherp zetten en de wedstrijd definitief naar zich toe trekken. Het verschil liep op naar 17-4 voor Rapid de korf weer wist te vinden. De Lierse trots was echter helemaal ontketend vanavond en scoorden er lustig op los. De gang naar de kleedkamers werd gemaakt bij 21-7, waarmee de tweede helft alleen voor de formaliteit afgewerkt moest worden. Het in groten getale aanwezige Lierse publiek zag hun vlaggenschip ontspannen en met plezier de aanvallen opzetten en probeerde het publiek te trakteren op mooie doelpunten.

Bij aanvang van het tweede deel bleek VALTO het toch even kwijt te zijn, waar uiteindelijk de doelpunten zijn blijven liggen om de 40 doelpunten vol te kunnen maken. Het duurde ruim drie minuten voor er werd gescoord. Dit doelpunt viel ook nog eens bij VALTO door de korf door een van de scherp schietende Haarlemse dames. Zij waren het vanavond trouwens die Rapid op de been moesten houden, want bij Rapid vielen 12 van de 15 doelpunten uit de handen van de dames. De tweede helft was al bijna vijf minuten oud toen Thom de ban brak en VALTO weer even van leer trok. Met zes treffers op rij van Thom, Maaike, Laurens en Mees werd het verschil binnen drie minuten op 27-9 gezet. Met nog meer dan een kwartier te gaan zag het er naar uit dat we vanavond wel weer eens de veertig doelpunten zouden kunnen halen. Eric besloot om ook de bankzitters hun minuten te gunnen en bracht Bart op de plaats van Frank. Zijn eerste doelpoging zou ook direct raak zijn, waarmee de tegentreffer van weer een Haarlemse dame van repliek was gediend. Maaike en Mees zorgden ervoor dat de dertig werd vol gemaakt en hadden we nog bijna een kwartier om de veertig vol te maken. De doelpunten machine begon echter weer te haperen en stond het Lierse publiek zomaar weer vier minuten droog. Eric besloot een time out te nemen om de ploeg even toe te spreken. Hierna zou de scherpte weer terug zijn en de ballen weer wat makkelijker vallen. Sheila kwam nog binnen de lijnen op de plaats van de jarige Nikki en ook Thom kwam weer terug in het veld. Na de time out werd het verschil van twintig langzaam uitgebouwd naar 34-12 met nog vijf minuten op de klok. Het werd intussen toch nijpend of we de veertig nog konden halen, maar de ploeg deed er wel hun best voor. Het 37e doelpunt maakte Laurens met een mooie fade away en toen Frank er even later met zijn achtste van vanavond 38-15 van maakte leek de veertig er toch nog in te zitten. Helaas werd er een aanval verprutst door VALTO, waardoor het er even op leek dat het niet ging lukken. Toch gloorde er hoop voor het Lierse publiek toen Zané de 39e binnen schoot en er nog vijftig seconde op de klok stond. VALTO mocht nog een aanval spelen en loste meerdere schoten. Met nog enkele seconden op de klok wist Laurens zich vrij te passen onder de korf en gooide de 40e binnen. Helaas keurde de heer Mooren deze af op snijden. Net niet gelukt dus, want de speeltijd zat er op en dus kwam 39-15 als eindstand op het formulier te staan. Ook de andere winnaars van vorige week, Excelsior en ZKV wisten vandaag hun wedstrijden te winnen tegen KV Tilburg en KV ONDO (M). VALTO moet dus de eerste plek nog delen met deze ploegen en is de vierde beoogde favoriet op vier punten achterstand gezet. Volgende week speelt het keurkorps van Eric om 16:30 uur in Tilburg in sporthal de Westerwel tegen KV Tilburg wat nog steeds een nul achter de naam heeft staan. De fanatieke supporters hebben daarna voldoende tijd om naar Kamerik te reizen om VALTO 2 naar hun eerste overwinning te schreeuwen in de wedstrijd tegen SDO/Blijwerkt 2. Deze wedstrijd begint om 18:40 uur in sporthal “de Schulenburch” in Kamerik.

U was vandaag vooral voor VALTO 2 een grote steun in de slotfase en we hopen u in Tilburg en/of Kamerik weer langs de lijn te zien.