VALTO na goede start weer met lege handen

Met nog drie wedstrijden te gaan in de OKB is ons vlaggenschip weer op de zevende plaats beland, nadat KVS de thuiswedstrijd tegen Fiks, wat vier basisspelers miste, had weten te winnen. VALTO 1 zal er dus vol tegenaan moeten en voor een stunt moeten gaan tegen Unitas, Swift of Nieuwerkerk. VALTO 2 staat er prima voor om dit seizoen de dubbel te pakken. Door het verrassende verlies van DES 3 bij Rhoda kan VALTO 2 in de laatste thuiswedstrijd tegen datzelfde Rhoda het kampioenschap binnen halen. Zij moesten dit weekend wel hun grote doelpuntenmaker, Ron, afstaan aan het vlaggenschip in de hoop met een veranderde opstelling punten te kunnen pakken in Harderwijk. VALTO 2 bleek over nog meer doelpuntenmakers te beschikken en won vandaag ook “gewoon” met 15-21 in Delft van Excelsior 3 en ligt dus prima op koers voor de bubbels. Op 26 mei wordt dus de kampioenskraker gespeeld voor onze eigen Villa aan de Veilingweg tegen, het niet te onderschatten, Rhoda 3. Er stond vandaag ook een belangrijke wedstrijd op het programma voor onze junioren. Ook zij vechten tegen degradatie en moesten daarom vandaag winnen van KCR A1 om de aansluiting met de nummer 6 De Meervogels A1 te houden. Zij deden wat er van hen verwacht werd en wonnen met 12-20, waardoor onze A1 nu, door het verlies van de Meervogels, weer boven de rode streep staat. Er zullen nog wel twee finales moeten worden afgewerkt, waarin zij het moeten opnemen tegen Die Haghe A1 en Tempo A1. Zij spelen 26 mei ook thuis in het voorprogramma van de kampioenskraker van VALTO 2, dus kom gerust een uurtje eerder naar de Villa om de junioren te steunen in hun strijd om lijfsbehoud.

Voor VALTO 1 lijkt het een héél lastige opgave te worden om onder de beslissingswedstrijd uit te komen. Vandaag stond de kraker tegen Unitas/Perspectief op het programma die in banen geleid werd door het duo Ringma en de Vree. Dit arbitrale koppel hebben we al meer mee mogen maken dit seizoen en ook vandaag zouden zij hun stempel weer op de wedstrijd zetten. Marrien had voor deze wedstrijd besloten om in een ander opstelling te starten, in de hoop dat hierdoor de punten mee naar De Lier zouden gaan. Bart begon vandaag op de bank, waardoor de herenkoppels helemaal op de schop gingen. Kevin speelde vandaag naast Ron en Frank zou met Laurens moeten proberen de kastanjes uit het vuur te halen vandaag. Ook Naomi bleef aan de kant door de blessure die zij vorige week opgelopen had in Veenendaal. Het was dus even wennen aan elkaar in de begin fase en was het de thuisploeg die na drie minuten de score opende. Binnen een minuut wist Iris de gelijkmaker binnen te schieten. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte, waardoor de doelpunten in het begin schaars waren. Met treffers van Ron en Kevin wist VALTO het eerste gaatje te slaan naar 1-3. Even later werd de marge drie na de 2-5 van Ron. Even later kreeg VALTO een strafworp toegekend, maar deze was helaas niet aan ons besteed en werd even later het verschil weer twee in plaats van vier. Laurens en Ron zorgden nog wel voor 3-6 en 4-7, maar we raakten niet los van de thuisploeg. De met scherp schietende Harderwijkse dames zorgden met twee treffer weer voor de aansluiting bij 6-7 met nog drie minuten tot de rust. Weer kreeg VALTO een strafworp mee, die door Frank gewoon werd afgemaakt. De laatste minuten naar de rust speelde VALTO niet goed uit. Hierdoor kreeg Unitas nog te veel kansen om weer de aansluiting te krijgen. Deze werden door Unitas met twee handen aangepakt en wisten zelfs in de laatste seconden voor de rust een 9-8 voorsprong te nemen.

De rust had VALTO niet de nodige scherpte terug gegeven die zij in het eerste kwartier hadden. De aanvallen bleven niet lekker lopen. De thuisploeg zat ook niet lekker in de wedstrijd, maar wist wel te profiteren van deze situatie. Na vijf minuten was het verschil opgelopen naar 11-8, maar leek VALTO door de doelpunten van Judith en Maaike weer helemaal terug in de wedstrijd bij 11-10. Laurens had de gelijkmaker in handen toen hij zijn tegenstander voorbij was, maar zijn doorloop niet kon afmaken door het duwtje in zijn rug van zijn tegenstander. Dit werd echter niet gezien door het arbitrale duo en werd het even later in plaats van 11-11 door wederom een Unitas dame 12-10. Dit verschil zou VALTO niet meer hersteld krijgen. Unitas kreeg de 13-10 op een presenteerblaadje van de arbitrage, maar VALTO bleef aangehaakt dankzij Kevin, Iris en Mees tot 15-13. Er waren nog tien minuten te gaan toen de Unitas dames met drie treffers op rij de wedstrijd in het slot gooiden. Met nog zeven minuten op de klok was het natuurlijk nog wel mogelijk, maar dan moeten beide ploegen wel blijven korfballen. De thuisploeg ging begrijpelijkerwijs sterk vertraagd spelen en stelden de schoten onbestraft wel erg lang uit. VALTO moest wel alles op alles zetten en nam hierbij niet altijd de meest goede kansen, waardoor er veel één schots aanvallen waren. Judith zou drie minuten voor het einde de uitslag op het bord schieten, waarna Unitas de wedstrijd rustig uitspeelde. Na deze 18-14 nederlaag was het hopen dat de wedstrijd in Veenendaal tussen SKF en KVS goed voor ons zou aflopen. SKF kon de voorsprong van 9-7 na de rust niet vasthouden en wist nog ter nauwer nood een nederlaag af te wenden en met 20-20 de punten te delen. Het is dus nu wel echt vijf voor twaalf voor ons vlaggenschip en staan zij voor de schier onmogelijke taak om tegen Swift of Nieuwerkerk nog punten te pakken. Nou zijn er dit seizoen al verrassende uitslagen te zien geweest in deze poule waar iedereen van elkaar lijkt te kunne winnen. De volgende wedstrijd tegen Swift, wat zich na de winst op Nieuwerkerk ook in de kampioensstrijd gaat mengen, heeft VALTO in ieder geval weer hun eigen publiek achter zich staan, waardoor zij wellicht boven zichzelf uit kunnen stijgen. Er staan op 26 mei dus een drietal wedstrijden op veld 1 geprogrammeerd, waar uw aanmoedigingen meer dan welkom zijn.