Pokkenweer

Heel Nederland heeft vakantie (althans zo lijkt het) en half Nederland is op vakantie (althans zo lijkt het) en zo zouden wij er ook een paar dagen tussenuit gaan, nu het kon qua wedstrijden. Nou ja, alleen de uitwedstrijd van Valto 1 moesten we missen. Hoewel dat al een vakantiereis ansich zou zijn. SKF te Veenendaal ligt niet naast de deur.

Helaas voor ons ging de eerste keer vliegen voor de kinderen niet door. De kleinste kreeg de waterpokken en dan word je resoluut teruggestuurd, ook al sta je met één been in het vliegtuig. Er zat dus niets anders op dan te annuleren, verwerken en onszelf te beloven dat we zeker een andere keer zouden gaan. Een lichte teleurstelling was snel overwonnen en we konden ons richten op een vrij weekend, in Nederland. En zo kwam het dat we toch nog de reis maakten naar het oosten, voorbij de Utrechtse Heuvelrug.

Aangekomen bij Speel Korfbal Fair, nestelden we ons op het kleed in het gras en genoten van het weer en Valto 1, dat in tropische temperaturen de kandidaat koploper probeerde te temmen. En dat lukte aardig. Een eerste helft met bijblijven en iets achterkomen. Een tweede helft met inhalen en toch weer achterkomen, met verlies als resultaat. Maar niet zonder vechtlust. Echter een run van 5 doelpunten op rij eist zijn tol. Ook hier. Zeker in dit weer. Het bewijst echter wel weer dat we hier thuishoren. Na afloop werd er nog even flink getapt in de Lierse feesttent, waardoor Valto zich weer van zijn goede kant kon laten zien. Hulde voor de tappers en schenkers. En het Oranje Committee die dit mogelijk maakte.

Eerder in de week streek het Korfbalstarscircus weer neer op onze velden. Totaal andere weersomstandigheden, maar het plezier was er niet minder om. Als ik de verhalen mag geloven hebben de kinderen zich weer prima vermaakt en weer veel geleerd van de internationals. Een mooi concept en we blijven hier aan meewerken, want oefenen, leren en korfballen kun je nooit genoeg doen!

Het wordt nog een rustig weekje, althans voor ons. Na kort, maar krachtige beraad hebben we besloten er toch nog maar een weekje tussenuit te gaan. We laten ons niet zomaar tegenhouden en rijden terwijl ik dit schrijf zuidwaarts. Wederom lastig, want de offers liegen er niet om. Het jaarlijkse, unieke Hemelvaarttoernooi bij VEO en de competitiezaterdag moeten we missen. Daar tegenover staat dat we hopelijk vol opgeladen terugkomen. De krentenbol voelt zich inmiddels al behoorlijk beter en de volle zon zal hem en zijn huid goed doen. Het is op onze bestemming namelijk echt ideaal pokkenweer. Die zijn zo weg!

Fijne vakantie en tot snel!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.