Hoelang blijft Valto 1 de ongeslagen ploeg?

Na twee korfballoze weekenden gaan we zaterdag hopelijk weer verder op de weg naar het feestje waar we al even naar uitkijken. Met nog vijf wedstrijden op de rol is ons vlaggenschip nog steeds ongeslagen. Na de wedstrijd tegen Die Haghe in de Vreeloohal had ik een praatje met Mark. Het ging natuurlijk over de topprestatie die we net hadden neergezet, maar ook over het verdere verloop van de competitie. Toen waren we het er wel over eens dat het Valto goed uit zou komen als het niet op de wedstrijd in Den Haag zou moeten afhangen wie het feestje viert aan het eind van het seizoen. Inmiddels heeft Die Haghe ook tegen ONDO en Vriendenschaar punten gemorst, waardoor Valto op rozen lijkt te zitten. Dat Valto er na deze overwinning nog lang niet is bleek later in de wedstrijd tegen RWA, wat Valto het vuur wel erg aan de schenen legde. Ook in het verdere verloop merk je dat tegenstanders als ONDO onbevangen de strijd aangaan met Valto. Er ligt voor hen geen druk op de wedstrijden tegen ons. Zij mogen hem winnen en dat is toch wel anders als dat je tegen je directe concurrent speelt en moet winnen om je plekje te behouden. Ik verwacht dan ook zeker nog flinke tegenstand in de komende wedstrijden, waar Valto het met enkele tegenstanders nog knap lastig kan hebben.

Als eerste gaan we zaterdag naar Zeeland om in Vlissingen de return tegen Fortis te spelen. In de thuiswedstrijd kon Fortis alleen in de eerste helft nog in de buurt blijven bij Valto. Tot de rust werd het gaatje niet groter dan vier verschil, maar werd er uiteindelijk gerust met 16-11. Bij de start van de tweede helft gaf Valto even gas en liep weg naar een 20-11 voorsprong en was de wedstrijd al na acht minuten gespeeld. Zeeuwen blijven Zeeuwen dus bleef Fortis strijden voor wat zij waard zijn en wisten nog wat aan schade beperking te doen. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 28-19. Ook vorig seizoen was de thuiswedstrijd een vrij gemakkelijke overwinning, maar toen bleek Fortis voor de wedstrijd in Vlissingen een prima plan gesmeed te hebben. Valto keek toen de eerste helft steeds tegen een achterstand aan en leek Fortis niet te stoppen. Echter keerde in het tweede bedrijf de wedstrijd 180 graden om. Bij Fortis wilden de ballen ineens niet meer vallen en Valto ging erop en erover en werd er met 16-24 toch ruim gewonnen.

Daarna komt KV Vriendenschaar op bezoek in De Lier, waar we het in Hardinxveld ook niet echt cadeau hebben gekregen. Hoewel we wel de hele wedstrijd op voorsprong hebben gestaan, bleef Vriendenschaar toch de hele wedstrijd aan het elastiek hangen. Na een 10-13 ruststand bleef het ook in de tweede helft lang spannend en wist Vriendenschaar zelfs weer aan te haken bij 14-15 en later weer bij 16-17. Valto hield echter de controle en wist steeds weer weg te lopen bij de tegenstander. Aan het eind stond er 21-27 op het bord en was de buit weer binnen.

Mocht Valto deze twee wedstrijden als winnaar van het veld lopen kan er volgens mij weer een bus geregeld worden, want dan is de wedstrijd tegen KV Tilburg de eerste kans om het kampioenschap te pakken. Valto zal dan in ieder geval goed beslagen ten ijs moeten komen, want in de thuiswedstrijd bleek deze ploeg een taaie tegenstander. In het eerste deel van de wedstrijd hadden zij in de gelijk opgaande wedstrijd steeds een kleine voorsprong. Na tien minuten zette Laura ons toen voor het eerst op voorsprong, welke we niet meer uit handen gegeven hebben. Het gaatje werd vier, maar bij rust was het toch weer 14-13. In de tweede helft wist Tilburg het verschil steeds tussen de twee á drie te houden tot vijf minuten voor tijd. Toen nam Valto nog even een eindsprintje en wist met vier treffers op rij de overwinning veilig te stellen. In het wedstrijd verslag wat er na deze wedstijd op hun site te lezen was stond dat zij het in de thuiswedstijd beter wilde doen en Valto dan wel pootje te lichten. Het ziet er echter naar uit dat de tribunes in Tilburg naast blauw-wit ook aardig oranje zullen kleuren, dus we zullen zien.

Mocht Valto in deze wedstrijden een steekje laten vallen dan komt het op de volgende wedstrijd aan die in Den Haag gespeeld gaat worden tegen Die Haghe. Mocht het zover komen dan zal ook daar de tribune wel weer aardig gevuld zijn en zullen we zien of Valto zich nog een keer zo kan laten gelden tegen deze tegenstander. In de thuiswedstrijd ging Valto furieus van start en had bij de rust al een 20-11 voorsprong. Dit resulteerde er in dat Valto in de tweede helft wat gas kon terug nemen en alleen moest zorgen dat er regelmatig werd mee gescoord met de gasten, wat voor een 29-22 overwinning zorgde.

Ik ga er van uit dat er voor Valto op de laatste wedstrijd tegen RWA geen druk meer ligt en dat deze wordt gebruikt als mooie afsluiter van een geslaagd zaalseizoen. Dit is natuurlijk allemaal koffiedik kijken, maar lijkt me toch wel realistisch. Hopelijk loopt het seizoen verder zoals we allemaal verwachten, maar niets is zeker. De bal is nog altijd rond en kan zomaar de verkeerde kant op rollen. De selectie hoopt op uw steun in deze laatste fase van de competitie en zien u graag op de tribunes bij de komende vijf wedstrijden.