Op naar een nieuw zaalseizoen!!!

Het lijkt dan toch echt te gaan gebeuren. Een nieuw zaalseizoen staat op het punt te beginnen. Nadat vorig seizoen compleet in het water viel door de pandemie die ons allemaal flink wat beperkingen oplegde. Dit weekend zijn nog de laatste veldcompetitie wedstrijden afgewerkt, waarbij VALTO 3 deed wat het moest doen om de aansluiting met KVS 5 niet te verliezen. In de derde poging werd de wedstrijd tegen De Meervogels 4 winnend afgesloten, waarmee VALTO 3 op één puntje achter KVS 5 op de tweede plaats de zaal in gaat. In het voorjaar wacht er dus nog een hete strijd om het als doel gestelde kampioenschap binnen te halen.

In de poule van VALTO 1 was er ook een inhaalwedstrijd zaterdag. In Kamerik streden SDO 1 en Oranje Wit 1 nog om de punten. Deze bleven uiteindelijk in Kamerik, waarmee SDO nu op gelijke hoogte komt met VALTO 1 in de poule. Vier punten boven ons staat het ongenaakbare HKC 1, wat in de zaal in de hoofdklasse B uit gaat komen en daar voor lijfsbehoud zal gaan strijden. Het gat naar de laatste plaatsen in de poule van VALTO 1 is met tien punten flink te noemen. In het voorjaar zullen we zien of HKC een steekje zal laten vallen, waardoor het weer spannend kan worden in de poule.

VALTO 2 staat met één puntje minder wel bovenaan in de poule, maar het verschil met de nummers twee SDO 2, Oranje Wit 2 en KCC 3 bedraagt slechts één punt. Er wacht dus ook in deze poule in het voorjaar een spannende race voor het kampioenschap, waarin elk punt belangrijk zal zijn.

Voor de zaalcompetitie op 27 november begint zijn er natuurlijk eerst nog de nodige oefenwedstrijden. De Haagse Korfbaldagen laat de VALTO selectie ook dit jaar weer aan zich voorbij gaan en zal er alleen door de junioren deelgenomen worden. Dit weekend genieten de selectiespelers een vrij weekend, maar dinsdag staat al de eerste wedstrijd op de rol tegen DeetosSnel 1 & 2. Het volgend weekend gaat de selectie op bezoek bij Mid-Frylan in het Friese Akkrum. Daar gaat onze Lierse trots hun krachten meten met deze hoofdklasser. Op 20 november zal er weer een all day VALTO zijn in de Vreeloo hal in De Lier. De selectie speelt dan tegen Albatros 1 en 2 uit Zwijndrecht, wat in de zaal uit zal komen in de 1e klasse F met hierin o.a. ook onze buren CKC Maassluis 1.

Voor VALTO wacht een competitie wat een stapje hoger ligt en het vlaggenschip gaat hier ook weer de nodige kilometers maken. Met Fortis, Swift (M) en ONDO (M) in de poule mogen zij driemaal naar Zeeland. Voor Fortis zal sporthal “de Baskenburg” in Vlissingen wel afgehuurd worden. De wedstrijden tegen Swift en ONDO zijn in sporthal “de Sprong” in Middelburg, wat voor beide clubs de thuishaven is in de winter. Verder nog wat nieuwe tegenstanders in de poule. Sporting Delta uit Dordrecht, KCR uit Ridderkerk en De Meervogels uit Zoetermeer zijn wel is waar niet allemaal onbekend, maar wel in competitie verband. De laatste tegenstander kennen we maar al te goed, want KV Vriendenschaar uit Hardinxveld Giessendam komen we al een aantal seizoenen achter elkaar tegen.

Met De Meervogels, Sporting Delta en Swift (M) hebben we te maken met drie veld hoofdklassers in de poule. Sporting Delta en De Meervogels  draaien mee in de middenmoot van hun poule, maar Swift (M) heeft een lastig seizoen na alle mutaties van vorig seizoen. Zij staan met twee punten uit acht wedstrijden op een zevende plaats en het gat naar de veilige zesde plaats bedraagt al vijf punten. ONDO en Vriendenschaar weten we waar ze staan, want ook op het veld zijn we hen al tegen gekomen. Enige eerste klasser in de poule is Fortis wat in deze klasse dit seizoen nog niet hun draai gevonden heeft. Zij zijn in de 1e klasse F de rode lantaarndrager samen met Juliana 1, maar op onderling resultaat dus plek 8 voor Fortis. Inmiddels is trainer Arco Goedkoop na goed overleg al vertrokken en heeft Pascal Koppejan tijdelijk het stokje opgepakt. Er staan ons dus weer een hoop mooie wedstrijden te wachten dit zaalseizoen voor ons vlaggenschip.

VALTO 2 heeft helaas ook in de zaal geen parallel poule en zal alleen de uitwedstrijden tegen Sporting Delta, KCR en De Meervogels samen met het vlaggenschip optrekken. In plaats van de drie reizen naar Zeeland gaat VALTO 2 op bezoek bij PKC 3, Oranje Wit 2 en KCC 4. Het is dus te hopen dat deze verenigingen een beetje mee willen werken om de tijden toch een beetje op elkaar af te stemmen. Anders zullen de trainers een keuze moeten maken met de reservespelers, waar onze A1 natuurlijk ook een prima rol in kan spelen. Dit is gedurende het veldseizoen al gebleken met de nodige invalbeurten bij V1  en V2.

Ook bij VALTO 2 zitten reserve hoofdklasse ploegen in de poule. PKC 3 en Sporting Delta 2 spelen op het veld een treedje hoger, maar bevinden zich daar wel in de gevaren zone. De tegenstanders KOAG 2, KCC 4 en KCR 2 spelen op het veld in de eerste klasse en van Oranje Wit 2 weten we het wel, want die kwamen we op het veld ook al tegen.

Ook voor VALTO 2 dus een mooie poule met uitdagende tegenstanders. Ben dan ook benieuwd of het goed verlopen veldseizoen een vervolg gaat krijgen in de zaal. Voor het zover is gaan we nog even genieten van de wedstrijden waar nog geen punten verdeeld worden, wat toch vaak andere wedstrijden laat zien. Mocht je hierbij willen zijn kijk dan op de site wanneer deze plaats vinden.

Ik kijk uit naar de nieuwe zaalcompetitie en laten we hopen dat het allemaal soepeltjes zal verlopen met alle beperkingen die er zijn en mogelijk nog bij komen.

Tot ziens langs de lijn, Arno van Leeuwen.