VALTO 1 pakt de punten in een bijzondere wedstrijd

Een bijzonder korfbalweekend deze week. Alle wedstrijden werden zonder publiek gespeeld om veel reisbewegingen tegen te gaan. Met al die reizende supporters bestaat natuurlijk een kans dat het corona virus mee reist. Dus onder het mom “samen krijgen we corona eronder” bleven we allemaal thuis. Mooi om te zien dat bij veel verenigingen het initiatief werd opgepakt om een live stream op te zetten om toch de trouwe supporters te dienen. Bij ons was dit natuurlijk niet zo lastig te realiseren, want de spullen staan gewoon in de kast. Alleen de camera mensen moeten geronseld worden. De wedstrijd van onze A1 tegen de koploper Refleks A1, wat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft, konden we dus thuis op de bank aanschouwen. Gezien het weer kwam dit wel goed uit, dan kon de paraplu in de kast blijven. Zonder zelf echt groots te spelen wist onze A1 ook deze tegenstander aan de zegekar te binden. De eerste helft had de A1 het moeilijk met de Rijswijkse ploeg en was het tot 5-5 steeds stuivertje wisselen. In de slotfase van de eerste helft wist de A1 toch een gaatje te slaan naar 7-5, wat ook de ruststand werd.

Dit gaatje wist Refleks A1 echter in de eerste vijf minuten weer te dichten en waren de ploegen weer in evenwicht. Halverwege de tweede helft was dit nog steeds het geval bij 8-8. Met wat tactische wissels wisten Ruben en Petra de ploeg weer aan het scoren te krijgen. Binnen enkele minuten was er weer een klein gaatje met de 10-8 tussenstand. Na lang aandringen wist de A1 het gaatje naar drie verschil te brengen, wat een beetje meer moed gaf voor de laatste minuten. Helaas wist Refleks A1 ook de korf weer te vinden, maar het was Laura die aan alle Rijswijkse hoop een einde maakte door de wedstrijd met 12-9 in het slot te gooien. De eindstand werd wel door Refleks A1 op het bord gezet, maar daarna blies scheidsrechter Knuist het laatste fluitsignaal van deze wedstrijd. Met deze overwinning pakt VALTO A1 de koppositie weer terug en blijft zonder puntverlies. Volgende week mogen de spelers van de A1 de wekker weer zetten, want dan moeten zij al om 10 uur aantreden in Pijnacker tegen Avanti A2, wat met vijf punten in de middenmoot terug te vinden is.

Hierna was het schakelen naar de web site van KV ONDO uit St. Laurens. Ik ben hen, en met mij meer VALTO ‘ers, heel dankbaar dat zij zo snel wisten te schakelen om een live stream te verzorgen. Zo kon het VALTO publiek toch de wedstrijd van ons vlaggenschip volgen. Zowel ONDO als VALTO zijn nog puntloos, wat deze wedstrijd een toch wel beladen wedstrijd maakte. Voor beide ploegen gold alleen een overwinning. Een gelijk spel was geen optie, dus was het zaak scherp aan de wedstrijd te starten. VALTO 1 kampt helaas wel met de nodige blessures. Frank speelde weer wel, want tape doet wonderen. Bart en Romeé bleven aan de kant, want bij hen was een rolletje tape niet genoeg om te spelen. Hopelijk kunnen zij er weer snel bij zijn. Gelukkig was Thom er weer wel bij na zijn quarantaine vorige week uit voorzorg, zodat in ieder geval de vier basis heren konden starten. Door de blessure van Romeé stond wederom Mandy in het veld. Onder leiding van het arbitrale duo De Groot en Habben Jansen ging de wedstrijd van start. De score werd geopend door de thuisploeg, maar daar had Laurens niet veel later een antwoord op. VALTO zou in de openingsfase na het doelpunt van Thom ook even op voorsprong komen, maar de achterstand werd weer weggewerkt door ONDO. Wederom kwam VALTO door de treffer van Frank op een kleine voorsprong, maar wist weer niet los te komen van hun opponent. Na de gelijkmaker nam de thuisploeg het initiatief over en wist bij 5-3 het eerste gaatje te slaan. Frank zorgde weer voor de aansluiting en na weer een tegendoelpunt deed Mandy hetzelfde bij 6-5. ONDO leek in de volgende fase dan toch een serieus gaatje te slaan toen de 8-5 binnen viel. VALTO liet het gaatje echter niet  groter worden en wist na de 9-6 nog voor de rust flink aan schade herstel te werken door met de treffers van Thom en Nikki een 9-8 ruststand op het scorebord te zetten.

Na de rust wist Frank ons weer op gelijke hoogte te brengen, maar de belangen waren voor beide ploegen groot en werd er dus gevochten voor elk doelpunt. ONDO nam weer de leiding met twee doelpunten op rij, maar VALTO liet hen niet ontsnappen. Laurens en Frank brachten ons weer op gelijke hoogte, maar daar was weer een doelpunt van ONDO. Nu wist Mees de schade voor ons te herstellen. Hoewel VALTO meer grip op de Zeeuwse aanvallen begon te krijgen, wist ONDO toch weer weg te lopen naar 14-12. Deze achterstand zette Thom eigenhandig recht en gingen we met de 14-14 tussenstand een spannende slotfase in. Vorig seizoen wist ONDO ook de hele wedstrijd gelijke tred met VALTO te houden en kon VALTO in de laatste tien minuten de wedstrijd onze kant op te kantelen. Zou dit ook dit seizoen lukken? Het was wel het gene wat bij mij de hoop op een goede afloop voor ons staande hield. ONDO zou nog één maal op voorsprong komen, maar mede door de  tactische inzet van Thijs wist VALTO weer op gelijke hoogte te komen en was het erop en erover. Maaike en Thom zorgde voor een 15-17 tussenstand en mijn gevoel zij dat het niet lang meer kon zijn voor het eindsignaal zou klinken. ONDO is echter een Zeeuwse club waarvan je pas gewonnen hebt als je onderweg naar huis bent. Zij geven nooit op en zo ook nu niet. Hoewel Frank onze marge naar 15-18 tilde, wist ook ONDO weer de korf te vinden. VALTO zou de overwinning echter niet meer uit handen geven en speelde de wedstrijd rustig uit. In de dying seconds werd Maaike nog wild afgestopt bij haar doorloop en mocht de eindstand vanaf de strafworpstip op 16-19 zetten. Hierna maakte scheidsrechter De Groot een einde aan de wedstrijd. Een belangrijke overwinning voor VALTO, waar het nu op kan gaan door bouwen. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers van KV ONDO voor het verzorgen van de live stream. Hebben we ondanks het toeschouwer verbod ons vlaggenschip zich naar de eerste overwinning zien knokken. Deze overwinning smaakt ongetwijfeld naar meer, dus ben ik benieuwt wat ons volgende week te wachten staat. Dan komt CKV Oranje Wit op bezoek in De Lier. Een ploeg die vorig seizoen tweemaal het onderspit moest delven tegen ons vlaggenschip en ook zij hebben alleen punten weten te pakken tegen het Zeeuwse ONDO. Dat kan dus een interessante wedstrijd worden volgende week voor de camera’s in De Lier. Zowel VALTO 1 als 2 zullen tegen het Dortse Oranje Wit spelen. Beide wedstrijden staan op de planning om gestreamd te worden, dus zorg dat je om 14:30 uur klaar zit om deze wedstrijden te aanschouwen via ons You Tube kanaal.

Stay safe en veel kijk plezier volgende week, Arno.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.