Lege tribunes, volle velden

Schreef ik vorige week nog over de uitdagende tijden voor de TC, was het een dag later alweer achterhaald. Nóg een stapje uitdagender. Op TC gebied viel het extra werk dan wel mee, hoewel we ook dit weekend weer de nodige uitdagingen hadden. Ik blijf alle invallers en reserves bedanken, want zonder jullie krijgen wij het ook niet rond!

De uitdaging lag hem vooral in de coronacommissie die, nauw verbonden met de TC, de regels weer moest aanscherpen. Onze bereidwilligheid om deze op te volgen wordt weer aardig op de proef gesteld en dat gaat, op enkele uitzonderingen na, best wel goed. We proberen daar altijd een weg te vinden tussen eigen verantwoordelijkheid en een stukje extra begeleiding. Meer daarover in het stukje elders in deze Bijblijver! Voor wat betreft trainingen en wedstrijden gaat het er in ieder geval om, dat er geen publiek op terrein mag. Alleen spelers, reserves, staf, begeleiding en vrijwilligers die er horen. Maar ook ouders die rijden voor de bezoekende club. Zorg er in ieder geval voor dat je als ouder je kind afzet voor het hek, liefst kort voor een training of wedstrijd, maar wel op tijd.

Zonder publiek is natuurlijk bijzonder jammer, maar gelukkig biedt ons streamteam (en filmende ouders) uitkomst door in ieder geval veld 1 te laten zien via een verborgen link, alleen toegankelijk voor mensen die anders toch ook langs de lijn hadden gestaan, zoals ouders, familie en vrienden. Voor volgende week proberen we daarbij ook veld 2 te laten zien, dat lukte helaas niet afgelopen weekend. Ook hierover elders in de Bijblijver meer!

Ondanks de regen die deze zaterdag er niet vrolijker op maakte, toch een paar lichtpuntjes gezien. Zoals een 18-8 overwinning van de B2 die daarmee liet zien de terechte kampioen te zijn. En, hoewel met één punt verschil, een mooie 12-13 overwinning van de A3 die daarmee ook hun kampioenschap veilig stelde. Beide vieren het aankomende zaterdag. Er zijn voor 10 oktober nog meer teams die kampioen kunnen worden, dus allen veel succes!

Nog een lichtpuntje is toch wel de winst van Valto 1 tegen directe kandidaat ONDO 1 uit Middelburg. In een wedstrijd die voor veel mensen bekeken werd via de livestream van ONDO keek het eerste lang tegen een achterstand aan, maar wist deze in de tweede helft om te buigen naar een welkome overwinning. Aankomende zaterdag wacht Oranje-Wit, een andere directe concurrent. Normaal zou ik vragen om massaal naar De Zweth te komen, echter nu maar massaal voor de TV, PC, tablet of mobiel te kruipen. Valto 2 verloor helaas bij de koploper, maar ziet zichzelf nog wel terug op een gedeelde tweede plek en kan aanstaande zaterdag (eveneens tegen Oranje-Wit) goede zaken doen in het verstevigen van deze positie.

De andere wedstrijdsportploegen deden het net goed of net niet … Valto 3, 4 en 5 wonnen alleen met één punt verschil. Valto A1 kwam tot twee punten verschil winst, Valto A2 en B1 hielden hun tegenstanders op een gelijke stand en Valto C1 verloor met één punt verschil. Dinsdagavond staat er nog een inhaalwedstrijd voor de B1 op het programma, om 19:15 uur op valto.tv!

Herhaling van hoe jij de TC kunt helpen in deze uitdagende tijden:

 • Kun je meehelpen trainen geven op één van de tijden die hieronder staan? Doe dit dan en geef aan wanneer je zou kunnen. Eén keer per week is vaak al voldoende en als je af en toe niet kunt vanwege school of werk, kijken we wat er wel kan.
 • Ben je verkouden of heb je één van de andere klachten die horen bij corona, blijf thuis, laat je testen en geef het direct door aan je trainer/coach (of Petra bij de senioren). Kijk het daarbij niet te lang aan, bedenk je dat op tijd testen, ook op tijd de uitslag hebben betekend. Liever vrijdag de uitslag dan zaterdag.
 • Is de uitslag van je test negatief en ben je nog steeds erg verkouden? Neem ook dan je verantwoordelijkheid. Ook al heb je geen corona, als je iemand aansteekt kan die persoon ook verkouden worden. En als die persoon verkouden wordt, moet hij of zij ook thuisblijven, zich laten testen, met alle gevolgen van dien.
 • Sta je er op om te fluiten, kom dan gewoon. Kun je niet of wil je niet, regel dan iemand anders. Probeer dit niet op het overvolle bordje van de TC te leggen. En als je de vraag krijgt om te ruilen met fluiten, kijk dan of je kunt in plaats van standaard nee te zeggen. Laten we het samen oplossen.
 • Tenslotte, over samen gesproken, als je naar wedstrijden komt kijken of je blijft hangen na je eigen wedstrijd, neem afstand. Respecteer die 1,5e meter. Respecteer iemand die je er op wijst als je er even niet aan dacht. Als we dit samen niet kunnen volhouden, kunnen wij het als bestuur ook niet meer volhouden om mensen toe te laten. En dat willen we liever niet. Dat willen jullie ook liever niet. Dus kom op!

Trainersbegeleiding

Afgelopen donderdag was de tweede dag waarop Lion onze trainers aan het begeleiden was. De trainers van de D2, D5, D6, C3 A1 en de A2 waren aan de beurt. Ik hoop dat jullie er veel van opsteken en dat het je helpt bij jouw ontwikkeling als trainer en de trainingen voor jouw team.

Voor volgende week zijn de volgende teams aan de beurt:

 • Maandag 12 oktober: D3, D4, D5, D6 C2, A3
 • Dinsdag 13 oktober: F1, F2 C1, B3, B4 C4, C5
 • Donderdag 14 oktober: D1, D2 E1, E2, E3, E4, E5, E6 A1, A2

Denken jullie er aan om de zelfscan in te vullen en op te sturen naar trainersbegeleiding@ckv-valto.nl? Dat is echt van belang om een goed beeld te krijgen!

Nog even het waarom: We zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan met Korfbalstars om onze trainers te begeleiden. André Kuipers en Lion van Klooster zullen zich inzetten om de trainers te voorzien van nieuwe inzichten en tips om hun trainingen nog beter maken! Met de zelfscan en beelden te gemaakt zijn/worden, kunnen jullie weer een stap maken. De gezamenlijke bijeenkomst gaan we nog plannen. Deze vinden we belangrijk, omdat kennisdeling tussen trainers ook erg belangrijk is, ook daar kun je van leren.

Videobeelden
Onderdeel van de trainersbegeleiding is een stukje videoanalyse van wedstrijden. Daarnaast bieden wij via TeamTV de mogelijkheid om videobeelden op te zetten om ze terug te kijken en eventueel te delen met de spelers (vanaf de C-jeugd). Er zijn vast ouders met een camera of anders hebben wij vanuit Valto een camera te leen. Laat mij het weten als je er eentje nodig hebt. Alle trainers hebben een uitnodiging gehad voor deelname aan TeamTV. Accepteer die en je ziet naast de video-analyse-mogelijkheid nog meer, zie het volgende stukje over trainingsoefeningen.

Trainingsoefeningen
Vanuit spelenderwijs zijn er heel veel oefeningen om trainingen mee in te vullen beschikbaar. Ook deze staan tegenwoordig in TeamTV. Nóg een reden om de uitnodiging te accepteren en eens te kijken wat het te bieden heeft! Heb je als trainer geen uitnodiging gehad, dan mag je die bij mij aanvragen!

Vacatures
Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.

 • Valto B3 – trainer – dinsdag 18.00 uur
 • Valto D6 – trainer –donderdag (ZAAL) – 16:30 – 17:15 uur.
 • Valto C5 – coach – samen met Jesper

Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.

Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!

Opleidingen en cursussen
Vanuit de bond zijn de KT2 en KT3 trajecten geannuleerd in verband met corona. De scheidsrechtercursussen kunnen wel doorgaan, omdat die 1-op-1 zijn.

Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.