SDO 1 – VALTO 8

Afgelopen zaterdag reisde VALTO 8 af

naar de bollenstreek. Zij troffen daar, op recent aangelegd kunstgras, het eerste van SDO. Nadat het veld was schoongemaakt met de bladblazer en de laatste regendruppels waren gevallen, kon de pot beginnen.

In verband met de wind werd er gefocust op goede plaatsing en dicht bij de korf aanvallen. VALTO kwam 1-0 voor, maar kreeg er snel een tegen. Een punt voorkomen en daarna weer gelijk staan, gebeurde nog twee keer, resulterende in 3-3. Daarna scoorde de tegenstander drie keer en net voor rust wij nog eenmaal, 6-4.

De tweede helft startte met een doelpunt aan de oranje kant, 6-5. Punten halen voelde binnen bereik en de Lierenaren speelde met vlagen heel mooi korfbal. Er werd verrassend aangevallen, strak verdedigd en overgenomen waar nodig. Helaas mocht dit niet baten voor de stand en nam het doelsaldo van SDO wel toe met drie doelpunten, waar VALTO nog maar een keer scoorde. Eindstand 9-6.