Corona maatregelen per zaterdag 25 september

Vanuit de Rijksoverheid zijn per 25 september wijzigingen in de coronamaatregelen aangekondigd. Eén van die maatregelen is het loslaten van de 1,5 meter regel.

Met het loslaten van de 1,5 meter regel wordt in de horeca het corona toegangsbewijs ingezet, met als doel iedereen zo veilig mogelijk samen te laten komen en het risico van besmetting zo laag mogelijk te houden.

Binnen de sportsector geldt een aantal uitzonderingen, waarbij het mogelijk is om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden, ook zonder corona toegangsbewijs. Voor het zittend nuttigen van eten en drinken in het afgescheiden gedeelte is dan wél een coronatoegangsbewijs nodig.

Als bestuur willen we kiezen voor een oplossing die werkbaar is en het belangrijkste: waarbij we onze vrijwilligers niet onnodig belasten. Daarom kiezen we ervoor om de kantine alleen open te stellen voor het afhalen van eten en drinken. Na het ophalen van jouw bestelling verlaat je direct de kantine.

Daardoor blijft het voor iedereen mogelijk om zonder het tonen van een corona toegangsbewijs ons clubhuis te betreden voor het bestellen van eten en drinken. Ook naar het toilet gaan blijft daardoor mogelijk zonder check en eten en drinken mag uiteraard wel op het terras genuttigd worden, ook zittend.

Samenvattend betekent dat het volgende:

  • Ons clubhuis geldt vanaf a.s. zaterdag alleen als doorstroom-locatie.
  • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig voor het gebruik van het terras buiten, het afhalen van eten en drinken en een bezoek aan het toilet.
  • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken is niet toegestaan in de kantine. Na het afhalen van eten en drinken verlaat je de kantine, zonder uitzondering.

Komend weekend wordt het mooi en zonnig waarbij we buiten op het terras kunnen blijven. Wellicht zal het weer de komende weken verslechteren waarbij het mogelijk is dat we kijken naar andere oplossingen voor het terras óf de kantine.

Bestuur CKV Valto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.