Corona-update #23

Afgelopen dinsdag 12 januari was er een nieuwe persconferentie. Niet al te veel nieuws, omdat het meeste al was uitgelekt, maar wel bijzonder vervelend dat we nog 3 weken langer doorgaan in de huidige vorm.

Een redelijk strenge lockdown dus, waarbij we gelukkig wel door kunnen blijven sporten, zoals we dat nu ook doen. Er is echter nu wel een streep gezet door de zaalcompetitie door de bond en we kijken dan ook allemaal met enig verlangen uit naar de veldcompetitie. Daarbij is het van belang dat de cijfers nu echt gaan dalen, dus laten we daar allemaal nog eens extra onze best voor doen! Hopelijk werken de lockdown, de vaccinaties en het weer ook een beetje mee.

We blijven dus buiten trainen. Voornamelijk op zaterdag overdag (jeugd) en door de senioren (V5-10) op dinsdagavond. Valto 1-4 wordt nog bekend en Fit & Fun gaat door vanuit de huiskamer.

De nieuwe datum om naar uit te kijken is 9 februari, wanneer we vanuit de overheid weer horen (of eerder) wat de volgende stappen gaan zijn.

Voor de duidelijkheid volgen hieronder de trainingsmomenten voor de komende weken:

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

  • 11.00 uur – E & F
  • 12.00 uur – D
  • 13.00 uur – C
  • 14.00 uur – B & A

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

  • Fit & Fun: gaat door, thuis voor het scherm! Wil je hier ook aan deelnemen om toch te kunnen bewegen, neem dan contact op met Lotte en Manon van Geest (fitfun@ckv-valto.nl).
  • Valto 5 t/m 10: dinsdag van 19:30 – 20:30 uur (aanmelden in je team-appgroep voor 18:30 uur)
  • Valto 3 en 4: in overleg
  • Valto 1 en 2: zaterdag 9 januari om 15:00 uur (daarna volgens vast te stellen schema)

Korfbal League Poule

Hoewel Valto zelf geen Korfbal League speelt, hebben we er zeker wel interesse in. Onder andere omdat Rick Voskamp nog altijd acteert op het hoogste niveau als scheidsrechter. Samen met zijn koppelgenoot Marco van der Lucht, heeft hij de eerste oefenwedstrijden al weer achter de rug en ook de daarbij behorende coronatests. Want net als andere topsportcompetities spelen de korfballers onder voorwaarden van strenge eisen, met tests en zonder publiek. Ook in deze verlengde lockdown.

We zijn daarom een Korfbal League Poule gestart. Leuk om te kijken naar de wedstrijden, leuker om met voorspellingen mooie prijzen te winnen. We doen dit in twee rondes. De poulefase en de fase met play-offs en finale. Deze week worden de prijzen bekend gemaakt, maar je kunt tot zaterdag 16 januari 12:00 uur jouw voorspellingen invullen en opsturen. Je doet dan mee in de competitie. Deelname is gratis en voor iedereen, ook voor niet-Valto-leden.

Kijk voor meer informatie op ckv-valto.nl/klpoule.

Kijk voor de livestreams op https://eyecons.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.