Corona-update #26

Bij de persconferentie van deze week was er eigenlijk maar één echt nieuwtje, dat is dat de avondklok een uurtje opschuift. Dat heeft voor ons een voordeel, omdat de trainingstijden daarmee iets opgerekt kunnen worden en er dus meer ruimte op de velden ontstaat. We gaan kijken hoe we daarmee om kunnen gaan, zodat iedereen zoveel en zo goed mogelijk kan trainen.

Dit nieuws komt tegelijk met het oplopende besmettingscijfer. Ook in onze omgeving horen we meer gevallen van testen en in een enkel geval ook een positieve test. Dit laat ons des te meer beseffen dat we moeten oppassen bij alles wat we doen. Sporten in de buitenlucht lijkt goed te gaan, maar dicht op elkaar in de dugout zitten of na de wedstrijd of training tegen elkaar aan hangen, is dan weer geen goed idee. Dat is echt een groot verschil met wat er in het veld gebeurt. Dus echt op blijven letten en hopen op beter cijfers en betere tijden.

Het KNKV is met een routekaart gekomen, waarin een aantal scenario’s worden geschetst. De een wat realistischer dan de ander. Feit is wel dat hoe meer de cijfers blijven oplopen, hoe minder realistisch een competitie wordt. De routekaart van het KNKV vind je hier. De TC is momenteel bezig met een routekaart vanuit Valto. Wat die inhoudt horen jullie komende week.

Tenslotte kan het zijn dat jullie andere gebruikers op onze velden zien. Dat klopt. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk sporten door kunnen blijven gaan, dus wanneer het kan qua weer en beschikbaarheid maken de scouting, SV De Lier, TIM en de basisscholen gebruik van onze velden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.